Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα κινητή Αστυνομική Μονάδα αποκτά η Αρκαδία

Νέα κινητή Αστυνομική Μονάδα αποκτά η Αρκαδία
Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτείνεται σε άλλες είκοσι δύο (22) περιοχές της χώρας μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Αναλυτικότερα, ο θεσμός επεκτείνεται σε Αιτωλία, Ακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά, Κιλκίς, Χαλκιδική, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Θεσπρωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία και Δυτική Αττική (περιοχή Μεγάρων).
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα είχαν διατεθεί σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Άρτα, Πρέβεζα, ορεινή Κορινθία, Μάνδρα Αττικής και στα Γρεβενά. Επίσης σε Αρκαδία, Ιωάννινα και Ξάνθη, όπου στο πλαίσιο της επέκτασης ενισχύονται με μια επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα (ανά περιοχή).
Με την επέκταση και ενίσχυση του θεσμού, επιχειρούν συνολικά τριάντα πέντε (35) Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, σε τριάντα δύο (32) περιοχές της χώρας μας, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο τμήμα των ακριτικών περιοχών και της ενδοχώρας, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.
Γενικότερα, η συμβολή των Κ.Α.Μ. αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης σε δυσπρόσιτες περιοχές, στην πρόληψη – αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών και στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας, συνεργασίας και συμφιλίωσης με τους κατοίκους και τους Φορείς των περιοχών, παράγοντες που συντελούν καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
.

1 σχόλιο

  • Οτι να ναι
    Οτι να ναι Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 02:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωθηκαμε...αντι να βγαζουν περισσοτερες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, τωρα εκτος απο γραφιαδες, φτιαχνουν κι αλλες ομαδες σουλατσαδορων.μετα απ αυτα μας απασχολει η ανοδος της εγκληματικοτητας!....κλαϊ μαϊν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...