Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαρρήκτες άνοιξαν το εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου - Τι ανακοίνωσαν οι Πρόσκοποι (εικόνες)

Διαρρήκτες άνοιξαν το εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου - Τι ανακοίνωσαν οι Πρόσκοποι (εικόνες)
Άγνωστοι διέρρηξαν το εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου που φροντίζουν και συντηρούν οι Πρόσκοποι της Τρίπολης.
Ο Γιάννης Παπαγεωργάκης, από την πλευρά των Προσκόπων, έγραψε στην ιστοσελίδα του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης: "Σήμερα το πρωί, Ενήλικα Μέλη των Προσκόπων της Τρίπολης, γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών εικόνων. Το εξωκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου είχε παραβιαστεί και είχαν αφαιρεθεί πολλά σημαντικά αντικείμενα της εκκλησίας καθώς επίσης και όλο το κατασκηνωτικό υλικό των Προσκόπων το οποίο φυλασσόταν σε αποθηκευτικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος υπήρξαν άλλες δυο παραβιάσεις στο χώρο, χωρίς όμως σημαντικές κλοπές.
Είναι κρίμα στην εποχή που ζούμε να προσβάλλονται Ιεροί χώροι όπως αυτοί της εκκλησίας καθώς επίσης να γίνεται στόχος ληστών μια εθελοντική Κίνηση όπως οι Πρόσκοποι, που παλεύουν με ελάχιστα οικονομικά μέσα και πόρους να συνεχίσουν το τόσο σημαντικό έργο τους για τους νέους της Τρίπολης και της Ελλάδας γενικότερα.
Σαν Πρόσκοποι Τρίπολης δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε για την απαράδεκτη αυτή πράξη καμιά ομάδα ανθρώπων (αν και υπάρχουν πληροφορίες) και ευελπιστούμε οι ένοχοι να αλλάξουν τρόπο σκέψης και ζωής!
Ήδη οι Πρόσκοποι Τρίπολης ξεκίνησαν διαδικασίες και ενέργειες με σύγχρονα μέσα, για την καλύτερη φύλαξη και ασφάλεια του Εξωκκλησιού του Αγίου Ευθυμίου.
Ευχαριστούμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και συγκεκριμένα το τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης για την άμεση ανταπόκριση και δράση του όσον αφορά το συμβάν.
Και από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υπάρξει η ευθιξία της επιστροφής των κλοπιμαίων...
"ας ελπίσουμε, όποιο κι αν είναι το κόστος που θα επωμιστούμε οι Πρόσκοποι της Τρίπολης, τουλάχιστον ό,τι εκλάπη να βοηθήσει αυτούς που το έπραξαν και υλικά αλλά και πνευματικά...όπως λέει και η Προσκοπική Υπόσχεση... Να βοηθώ κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση..."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...