Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 - Kalimera Arkadia

Η άπνοια του ύπνου στα παιδιά

 

Στα μικρά παιδιά οι άπνοιες –η διακοπή της αναπνοής για κάποια δευτερόλεπτα -προκαλούνται από την υπερτροφία των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) που φράζουν το οπίσθιο τμήμα της μύτης (ρινοφάρυγγα) και της υπερτροφίας των αμυγδαλών που φράζουν το στοματοφάρυγγα.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις στους δέκα δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στην Τρίπολη…

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, για τα οικονομικά του Δήμου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σάββας Σαββάκης είπε ότι «ένα άλλο σημαντικό θέμα το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει είναι ότι για τα ανταποδοτικά τέλη η ΔΕΗ απέδωσε μειωμένα κατά 31%, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εξαιτίας του χαρατσιού με αποτέλεσμα και η ΔΕΗ να μην αποδίδει στο Δήμο τα δημοτικά τέλη.

Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για την υποβολή του Ε9

Μπορεί οι φορολογούμενοι μόλις να «ξεμπέρδεψαν» με την υποβολή της φετινής φορολογικής τους δήλωσης, όμως, για εκατομμύρια πλησιάζει η διορία της 15ης Σεπτεμβρίου, για την υποβολή του εντύπου Ε9 που αφορά τη δήλωση στοιχείων των ακινήτων τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Νίκη - πρόκριση για τον Αρκαδικό στο Κύπελλο

Μία μεγάλη και παλικαρίσια νίκη-πρόκριση πέτυχε απόψε ο Αρκαδικός, επικρατώντας μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι του Φίλιππου Βέροιας με 76-75 στο γεμάτο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα...

Εγγραφές στο τμήμα Αναρίχησης του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης

Από την Δευτέρα 16-9-2013 ξεκινάνε οι εγγραφές στο τμήμα Αναρίχησης του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης. Κάθε Δευτέρα θα λειτουργεί το τμήμα αρχαρίων ενώ Τετάρτη και Σάββατο θα γίνονται οι προπονήσεις της αθλητικής ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα...

Alma(s)τώδης πρόοδος στη χειρουργική της Αυχενικής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης

Αυχενικό σύνδρομο. Ένας όρος που έχει περιβληθεί από μύθο αλλά που έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ευρέως από πολλούς για να περιβάλλει μύθους σχετικά με τις παθήσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο πρόσωπο της καστροπολιτείας του Μουχλίου (εικόνες)

Σε λίγες εβδομάδες, ολοκληρώνονται τα έργα συντήρησης στον Βυζαντινό οικισμό του Μουχλίου, και πράγματι η εικόνα αυτού του ιστορικού χώρου έχει αλλάξει αισθητά. Η 25η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του σπουδαίου ναού της Παναγίας της Μουχλιώτισσας, αποκαλύπτοντας το δάπεδο και ορισμένα αρχιτεκτονικά της μέλη. Παράλληλα, το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών ασχολήθηκε με τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτή τη μεσαιωνική πόλη. Έτσι, από τη μητρόπολη του Μουχλίου ξεκινούν πλέον διάφορα μονοπάτια, με σήμανση, που καθαρίστηκαν και διευθετήθηκαν με επίπονη εργασία.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι κατά της μαύρης εργασίας και στην Αρκαδία!

Ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας, ξεκινούν από αύριο σαρωτικούς ελέγχους και στην Αρκαδία για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα τσουχτερά πρόστιμα -10.550 ευρώ «στο κεφάλι»- θα επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης. 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...