Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 - Kalimera Arkadia

Αφανίζουν τα χωριά της Αρκαδίας με το «νέο Καλλικράτη»

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου γράφει για τις αλλαγές που έρχονται στις δημοτικές εκλογές και στις συνέπειες που θα αυπάρξουν για τα χωριά του νομού Αρκαδίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...

Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί θα έπρεπε να απεργήσω; Ή μήπως «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»

Στις 23 Απριλίου 2010 από τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου ανακοινώνεται η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δηλαδή της Τρόϊκας.

Διαβάστε περισσότερα...

Στα πέναλτι αποκλείστηκε ο Παναρκαδικός στο Κύπελλο

Δεν τα κατάφερε ο Παναρκαδικός στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και αποκλείσθηκε στα πέναλτι από την ομάδα του Πανόπουλου.

Η ομάδα της Τρίπολης δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπεροχή της κατά την διάρκεια των 120 λεπτών, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες να σκοράρει.

Διαβάστε περισσότερα...

«Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης

 

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Θανάση Πετράκο Βουλευτή Μεσσηνίας και υπεύθυνο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για θέματα ενέργειας, τον Κώστα Ζαχαριά Βουλευτή Αρκαδίας, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Πατσαρίνο και στελέχη του τμήματος ενέργειας επισκέφθηκαν σήμερα το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης για να ενημερωθούν για την μεγάλη κατολίσθηση που έγινε χθες στo ορυχείο του Χωρεμίου. Συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους των ορυχείων, τα σωματεία των εργαζομένων του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης και με στελέχη της διεύθυνσης ορυχείων. Επίσης επισκέφθηκαν το χωριό Τριπόταμος το οποίο είναι κοντά στην περιοχή της κατολίσθησης και αντιμετωπίζει προβλήματα με την ενεργοποίηση υφιστάμενου ρήγματος που εφάπτεται του χωριού και συζήτησαν με τους κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα το πρωί η συγκέντρωση καθηγητών στην Τρίπολη

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Αρκαδίας αναφέρει ότι «τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνουν ότι οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται στον πόλεμο που τους έχει κηρυχθεί. Η συμμετοχή στην απεργία θα φτάσει πολύ ψηλά.

Διαβάστε περισσότερα...

Καλή εμφάνιση και ισοπαλία στην Κρήτη για τον Αστέρα

Το πρώτο γκολ του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα χάρισε την ισοπαλία στους Κρητικούς, εντός έδρας, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (1-1), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ναβάρο στο 36΄ έβαλε μπροστά τους Αρκάδες, ενώ

Διαβάστε περισσότερα...

Εξελίξεις για το μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην Πλατεία Φιλικών – Προσπάθεια να έρθει ο Πρωθυπουργός στα αποκαλυπτήρια!

Μνημείο αφιερωμένο στην προσφυγιά πρόκειται να τοποθετηθεί στην πλατεία Φιλικών με την ευγενική χορηγία του κύριου Καραγιάννη, ο οποίος ήταν πρόσφυγας, έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Τρίπολη και στα 15 του χρόνια έφυγε για την Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα...

Από το εξωκκλήσι του Αϊ Γιάννη του Ψηλονόμου άρχισε η ορειβατική περίοδος για τον ΕΟΣ (vd)

Συνάντηση με αφορμή την έναρξη της ορειβατικής περιόδου πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης στο εξωκκλήσι του Αϊ Γιάννη του Θεολόγου (Ψηλονόμος). Μέλη του συλλόγου έψησαν, διασκέδασαν και χόρεψαν με τη βοήθεια του Τάκη (dj) ενώ παράλληλα συζήτησαν και για τις επόμενες δράσεις του συλλόγου. Ο Στέφανος Γκουτζιούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε έμφαση στην ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία και κάλεσε όλους να συμμετέχουν σε αυτή, που ξεκινά στο τέλος του μήνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Το γλέντι της «Γουρνοπαρέας Μαινάλου» (vd)!

 

Μετά από αρκετούς μήνες ανάπαυλας, οι κυνηγετικές εξορμήσεις άρχισαν! Το Σάββατο το απόγευμα, στην «Καλύβα» «Γουρουνοπαρέας Μαινάλου», που βρίσκεται στην καρδιά του βουνού , ένα χιλιόμετρο, πριν το χωριό Πιάνα, στήθηκε γλέντι για την νέα κυνηγετική περίοδο με άφθονο κρασί, απολαυστικούς μεζέδες, και παγωμένη μπύρα.

Δείτε το βίντεο του «Καλημέρα Αρκαδία»!

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...