Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Τάεκβοντο η 15χρονη Ευγενία Σαρρή από το Λεωνίδιο!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Τάεκβοντο η 15χρονη Ευγενία Σαρρή από το Λεωνίδιο!
Για άλλη μια φορά ο Α.Σ. TKD ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ συνεισέφερε στις διακρίσεις της Ελληνικής Εθνικής ομάδας στο φετινό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα TKD που έλαβε χώρα στο Μινσκ της Λευκορωσίας από τις 6 έως τις 13 Απριλίου.
Με την μόλις 15 ετών αθλήτριά του Ευγενία Σαρρή, έδρεψε όχι ένα αλλά τρία μετάλλια και σήκωσε την γαλανόλευκη και στα τρία βάθρα του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα η Ευγενία κατέκτησε:
ΧΡΥΣΟ              στις ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ -70 KG
ΑΡΓΥΡΟ           στις ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ
ΧΑΛΚΙΝΟ         στις ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είχε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που συντελούσαν στην αυξημένη κόπωση των αθλητών πριν και μετά τη διοργάνωση. Η Ελληνική αποστολή συγκεντρώθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Απριλίου όπου πραγματοποιήθηκε η μίνι προετοιμασία των αθλητών για τρεις μέρες και το βράδυ της Κυριακής αναχώρησε οδικώς για το Μινσκ όπου έφτασε δύο μέρες αργότερα. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις 13 Απριλίου και η Ευγενία επέστρεψε στο Λεωνίδιο μετά από 13 ολόκληρες μέρες με τον τίτλο της Χρυσής Πρωταθλήτριας Ευρώπης στην κατηγορία των -70 KG.
Η νίκη της είχε ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι αν και συμμετείχε για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στον τελικό έπρεπε να αντιμετωπίσει την Ρωσίδα πρωταθλήτρια που είχε κερδίσει τον ημιτελικό με την Τσεχία.
Να σημειωθεί ότι η Τσεχία και η Ρωσία είναι ανάμεσα στις δυνατότερες χώρες στο TKDκαι φέτος η μεν Ρωσία κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα ενώ η Τσεχία την τρίτη. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Βουλγαρία και η Ελλάδα την τέταρτη. Η νίκη της Ευγενίας έναντι μιας κατά παράδοσιν δυνατής χώρας ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία. Η εξειδικευμένη προπόνηση που ακολούθησε και η εντατική προετοιμασία που τήρησε με απόλυτη ευλάβεια της εξασφάλιζαν εκ προοιμίου την πολύτιμη χρυσή διάκριση σε μια δύσκολη κατηγορία. Όπως άλλωστε συνηθίζει να λέει ο προπονητής της Άρης Βελισσαρόπουλος, «η νίκη αγαπάει την προετοιμασία» πράγμα που αποδεικνύεται από τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις 6 αθλητριών του από το 2005 έως σήμερα (Κωνσταντίνα Δανεσή, Παρασκευή Μάρκου, Μαρίνα Μπεκύρου, Σοφία Κυρίου, Ειρήνη Πήλιουρα και Ευγενία Σαρρή).
Στη φωτογραφία η νεαρή Ευγενία με τον προπονητή της και τα τρία πρώτα της μετάλλια στην Ευρώπη! 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...