Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ολοκληρώνεται σήμερα το «1ο SEFA Basketball Camp» (εικόνες)

Ολοκληρώνεται σήμερα το «1ο SEFA Basketball Camp» (εικόνες)
Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του μπήκε το «1ο SEFA BASKETBALL CAMP» που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης από τις 13 Ιουνίου μέχρι σήμερα, με οργανωτή τον Αρκαδικό και απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 7-17 ετών.


Μία από τις ξεχωριστές στιγμές του καμπ ήταν η παρουσίαση του Γιώργου Καχριμάνη, καθηγητής φυσικής αγωγής και αξιολογητής φυσικής κατάστασης, που κέρδισε με τον τρόπο του το ενδιαφέρον των παιδιών, αλλά και των μεγαλυτέρων που παρακολουθούσαν τη συγκεκριμένη ενότητα.

Άλλωστε η ευλυγισία, η δύναμη, η μέτρηση λίπους και η καλή φυσική κατάσταση είναι από τα στοιχεία που πρέπει να παρακολουθεί ένας παίκτης μπάσκετ, στην προσπάθεια του να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος αθλητής.

Μετά την ολοκλήρωση του δικού του προγράμματος, ο Γιώργος Καχριμάνης δήλωσε: «Πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια από πλευράς διοίκησης και προπονητικού τιμ του Αρκαδικού, η οποία αν συνεχιστεί με την τόσο καλή οργάνωση που είχε, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα διάφορα προπονητικά καμπ.

Πρέπει να ομολογήσω ότι με εξέπληξε η συμμετοχή των παιδιών, η δίψα τους για μάθηση και η διδακτική ικανότητα των προπονητών.

Όσον αφορά το δικό μου κομμάτι, μιλήσαμε για το εργομετρικό έλεγχο, για το πώς αξιολογείται η φυσική κατάσταση και με ποιόν τρόπο, βάσει των αποτελεσμάτων, οργανώνεται το προπονητικό πρόγραμμα.

Έγιναν κάποια τεστ σε αθλητές και σαν πρώτη εικόνα, τα αποτελέσματα τους κρίνονται ικανοποιητικά. Αυτό μας δείχνει το ζήλο και την προσπάθεια των παραγόντων, αλλά και των προπονητών του Αρκαδικού για συνεχή βελτίωση»

Το τελευταίο απογευματινό του «1ου SEFA BASKETBALL CAMP» περιλαμβάνει πολλούς διαγωνισμούς, δώρα, απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, ενώ θα τιμήσει με την παρουσία της η διεθνής παίκτρια και αρχηγός του Παναθηναϊκού Τούλα Καλέντζου .

Πρίφτης: «Εύχομαι να γίνει θεσμός το καμπ»

Ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα στο «1ο SEFA BASKETBALL CAMP» που σημειώνει μεγάλη επιτυχία καθημερινά στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, τόσο από την παρουσία επώνυμων Ελλήνων προπονητών όπως είναι ο Δημήτρης Πρίφτης, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, αλλά και το τεχνικό επιτελείο του Αρκαδικού, όσο όμως από την άριστη οργάνωση που υπήρχε από τη διοίκηση της ομάδας και από τη δίψα των παιδιών να μάθουν πολλά πράγματα πάνω στο αγαπημένο τους άθλημα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχοντας φοβερή μεταδοτικότητα στα παιδιά, δίδαξε –σε συνεργασία με τους προπονητές του Αρκαδικού- συνεργασίες 2-3 παικτών στην επίθεση, μένοντας ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παιδιών.

Μιλώντας για το καμπ του Αρκαδικού ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση. Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή για μένα η Τρίπολη και ο νομός Αρκαδίας γιατί κατάγεται η μητέρα μου από εδώ.

Ήταν πολύ ευχάριστο για μένα που συμμετείχα στην προσπάθεια των προπονητών που διοργανώνουν το camp και βρέθηκα ανάμεσα στα παιδιά. Κάναμε μια πολύ όμορφη προπόνηση, μπορέσαμε να ανταλλάξουμε όμορφες στιγμές. Για μένα ήταν πολύ ωραίο διάλειμμα, ένα πολύ όμορφο μπασκετικό πρωινό.

Το camp συνδυάζει το ψυχαγωγικό κομμάτι ταυτόχρονα με την μάθηση και την γνώση. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται και να κινούνται σε ένα συνδυασμό πειθαρχίας, ταυτόχρονα διασκέδασης και παράλληλα εκμάθησης.

Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία εδώ είναι ιδανική σε άριστες συνθήκες, για να μπορέσει αυτός ο συνδυασμός εδώ να πάρει σάρκα και οστά. Νομίζω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια που ξεκινάει εδώ. Εύχομαι να γίνει θεσμός και να συνεχιστεί. Θα ήταν πολύ ευχάριστο και για μένα να ξαναβρεθώ κοντά σας. Αναμφίβολα ένα παιδικό πρόσωπο και μια παιδική συμπεριφορά σου δίνει δύναμη».
Μία μέρα νωρίτερα, οι προπονητές του Αρκαδικού ανέλυσαν πολλά βασικά του μπάσκετ σε βίντεο, κάνοντας πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης με σταθμούς, ενώ ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του διατροφολόγου-διαιτολόγου Δημήτρη Μπερτζελέτου στα παιδιά για την αξία της αθλητικής διατροφής.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...