Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αστέρας Τρίπολης: Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Αστέρας Τρίπολης: Το προφίλ της Μακάμπι Τελ Αβίβ
Την Μακάμπι Τελ Αβίβ βρίσκει αντίπαλο ο Αστέρας Τρίπολης στον δρόμο για τους ομίλους του Europa League, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο «Θ. Κολοκοτρώνης» στις 21/8 και το δεύτερο στην Κύπρο μια εβδομάδα αργότερα.

Η πρωταθλήτρια Ισραήλ είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες της χώρας με 20 κατακτήσεις πρωταθλημάτων και 22 Κυπέλλων, 22 State Cups, δύο AFC Champions League Cups και τρία Toto (League) Cups. Είναι ο πιο παλιός σύλλογος της χώρας, καθώς ιδρύθηκε το 1906 και έχει τους περισσότερους τίτλους. Το 1922 έγινε η πρώτη εβραϊκή ομάδα που συμμετείχε στις τοπικές διοργανώσεις.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την πρώτη κατηγορία του Ισραήλ, μετρώντας 65 συναπτές συμμετοχές και είναι μια από τις τρεις ομάδες της χώρας που έχουν προκριθεί σε ομίλους του Champions League. Τα τελευταία χρόνια η Μακάμπι έχει ρίξει το βάρος στις υποδομές και έχει ακαδημίες τρεις πόλεις.

Ιδιοκτήτης της Μακάμπι είναι ο Καναδός Μίτσελ Γκόλντχαρ, ενώ μέχρι πρότινος χρέη γενικού διευθυντή εκτελούσε ο Κύπριος Τζακ Αγγελίδης, που πήρε… μεταγραφή σε ανάλογο πόστο στον ΠΑΟΚ. Τεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι ο Τζόρντι Κρόιφ, γιος του μεγάλου Ολλανδού άσου, Γιόχαν Κρόιφ.

Προπονητής φέτος των Ισραηλινών είναι και πάλι ο 41χρονος Ισπανός Όσκαρ Γκαρσία, ο οποίος έκανε καριέρα ως παίκτης σε Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Εσπανιόλ. Ως προπονητής δούλεψε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ενώ το 2012-13 εργάστηκε στη Μακάμπι. Την περσινή σεζόν δούλεψε στην Μπράιτον, αλλά το καλοκαίρι επέστρεψε στο Τελ Αβίβ.

Φέτος αποκλείστηκε από τη Μάριμπορ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και βρέθηκε στα πλέι οφ του Europa League. Στο πρώτο ματς η Μάριμπορ επικράτησε 1-0, αλλά η Μακάμπι δεν μπόρεσε να ανατρέψει αυτό το σκορ στη ρεβάνς στη Λάρνακα, μένοντας στο 2-2.

Το ρόστερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τερματοφύλακες

Χουάν Πάμπλο 35
Μπαράκ Λέβι 21
Σαχάρ Χάσον 18

Αμυντικοί

Ομρί Μπεν Χαρούς 24
Κάρλος Γκαρσία Μπαντίας 30
Μόσε Λουγκάσι 23
Γιουβάλ Σπούνγκιν 27
Εϊτάν Τίμπι 26
Γιοάν Ντέιβιντ Ζιβ 33

Μέσοι

Γκαλ Άλμπερμαν 31
Ομρί Άλτμαν 20
Ντάνιελ Αϊνμπίντερ 25
Εμάνουελ Νοσακάρε Ίγκεμπορ 23
Γκαέλ Μαρκόλις 20
Ντορ Μίτσα 22
Μαχράν Ραντί 32
Μπεν Ράιχερτ 20
Σεράν Γεϊνί 27
Εράν Ζάχαβι 27

Επιθετικοί

Μπαράκ Μπαντάς 31
Εντέν Μπεν Μπασάτ 27
Ταλ Μπεν Χάιμ 25
Ράντε Πρίκα 34

onsports.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...