Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εφηβικό - Σύλλογος Δρομέων - Αρκαδικός 33-63 (vd)

Εφηβικό - Σύλλογος Δρομέων - Αρκαδικός 33-63 (vd)
Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης, στα πλαίσια του εφηβικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην ομάδα του Συλλόγου Δρομέων και στον ΣΕΦΑ Αρκαδικό. Μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες που είχαν βλέψεις για τη φετινή χρονιά που ξεκίνησε και εξελίχθηκε σε ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά ολοκληρώθηκε με άνετη επικράτηση για την ομάδα του Αρκαδικού.
Σε κάθε περίπτωση η νίκη ήταν δίκαιη για την «κυανόλευκη» ομάδα, αλλά παράλληλα το τελικό σκορ σίγουρα αδικεί τους Δρομείς, αφού δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του συγκεκριμένου ματς.
Το παιχνίδι είναι γεγονός ότι βρήκε τον Αρκαδικό να προηγείται στο ματς, αλλά οι παίκτες του Μιχάλη Βερβαινιώτη δεν παράτησαν το ματς και ακολουθούν από κοντά στο σκορ. Στο φινάλε ωστόσο της τρίτης περιόδου ο Αρκαδικός με διαδοχικούς πόντους στα τελευταία λεπτά «έχτισαν» ένα σημαντικό προβάδισμα που άγγιξε διψήφια διαφορά, με την εξέλιξη αυτή να επηρεάζει αρνητικά τους τυπικά «γηπεδούχους». Στην τελευταία περίοδο ο πολύ μεγάλη διαφορά ψυχολογίας μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο για να «εκτοξευτεί» η διαφορά στους 30 πόντους που ήταν και η διαφορά του τελικού σκορ της αναμέτρησης.
Προβάδισμα από το ξεκίνημα για τον ΣΕΦΑ…
Αγωνιστικά λοιπόν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης είδαμε τις δύο ομάδες να μπαίνουν αρκετά δυνατά στο παρκέ και με διάθεση να επιβάλουν τον αγωνιστικό τους ρυθμό στο ματς. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν κοντά στο σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με 4-6 στα 05’06 του Α’ δεκαλέπτου. Στη συνέχεια ωστόσο η διαφορά αυξήθηκε υπέρ της ομάδας του ΣΕΦΑ Αρκαδικού. Στο 4-11 στα 04’00 ως αποτέλεσμα της αστοχίας στην επίθεση από πλευράς των παικτών του Συλλόγου Δρομέων. Στη συνέχεια ωστόσο με την πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο η «κυανοκίτρινη» ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει κάποια προβλήματα στους παίκτες του ΣΕΦΑ με αποτέλεσμα η διαφορά στο φινάλε της πρώτης περιόδου να μειωθεί στους -3 πόντους και στο 8-11 για να κλείσει λίγο αργότερα το δεκάλεπτο με σκορ 8-13. Καλός ρυθμός από τις δύο ομάδες με εξαίρεση κάποιες νευρικές επιλογές στην επίθεση που κράτησαν το σκορ σχετικά χαμηλά. Από την πλευρά του Αρκαδικού ο Σταματόπουλος στο συγκεκριμένο διάστημα έδωσε σημαντικές λύσεις επιθετικά κοντά στο καλάθι.
Μικρή διαφορά λόγω επιθετικών ριμπάουντ…
Η πιεστική άμυνα συνεχίστηκε από την πλευρά του Συλλόγου Δρομέων στη συνέχεια κάτι το οποίο αποτέλεσε γεγονός και από την πλευρά του ΣΕΦΑ Αρκαδικού. Με πλεονέκτημα κοντά στη ρακέτα ο Αρκαδικός κατάφερε να αυξήσει και πάλι του υπέρ του προβάδισμα στην αναμέτρηση. Το 10-13 στ 08’18, έγινε 12-20 στα 02’52. Η πιεστική άμυνα και από τις δύο πλευρές θα έλεγε κανείς ότι επηρέασε την επιθετική παραγωγικότητα και των δύο ομάδων στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα το σκορ να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Η ομάδα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού είχε την ευκαιρία να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά στο παιχνίδι, αλλά κάτι η αστοχία και το βασικότερο κάτι τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, επέτρεψαν στους Δρομείς να πετύχουν σημαντικούς πόντους από δεύτερες και τρίτες επιθέσεις και κάπως έτσι να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά στο φινάλε του πρώτου μέρους στο 17-23.
Μοιρασμένη εικόνα και το καθοριστικό σερί…
Το ξεκίνημα στην επανάληψη ήταν ανάλογο του φινάλε της β’ περιόδου. Οι Δρομείς μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στο -3 (23-26 στα 07’06) και ουσιαστικά να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ισορροπημένο το ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης περιόδου ανάμεσα στις δύο ομάδες, με έμφαση στην αμυντική λειτουργία από τις δύο ομάδες και σχετικά προβλήματα στον τομέα του σκοραρίσματος την ίδια ώρα και από τις δύο πλευρές. Βάσει της εικόνας της αναμέτρησης μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο κανείς θα περίμενε από τις δύο ομάδες να συνεχίσουν κοντά στο σκορ διεκδικώντας με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Το φινάλε όμως της τρίτης περιόδου επέφερε ένα επιθετικό ξέσπασμα του Αρκαδικού με ένα σερί 0-6 που έδωσε ψυχολογία στη συνέχεια στους παίκτες του Παναγιώτη Γεωργακόπουλου. Πάνω που οι Δρομείς είχαν καταφέρει να μειώσουν στο -4 (28-34 στα 01’47 του Γ’ δεκαλέπτου), τρία διαδοχικά καλάθια από τους Σταματόπουλο, Καναβό και Καπετάνιο, διαμορφώθηκε το 28-40 της τρίτης περιόδου.
Παράσταση για ένα ρόλο η τέταρτη περίοδος…
Αυτό το προβάδισμα που διαμορφώθηκε από το φινάλε της τρίτης περιόδου, ουσιαστικά άλλαξε την ψυχολογία των παικτών των δύο ομάδων. Θετικά για τους παίκτες του Αρκαδικού και αρνητικά για τους αντίστοιχους του Δρομέα. Αυτό είχε ουσιαστικό αντίκτυπο στο παρκέ στην τελευταία περίοδο. Αρκετά λάθη, εμφανή αστοχία και κακές επιστροφές στην άμυνα για την ομάδα του Συλλόγου Δρομέων και ενθουσιασμό, διαδοχικούς αιφνιδιασμούς και μεγάλη ευστοχία για την ομάδα του Αρκαδικού που μέσα σ’ δεκάλεπτο (και κάτι περισσότερο), ανέβασαν τη διαφορά στο σκορ από τους 4 πόντους στους 30 (με το επί μέρους σκορ του Αρκαδικού στα τελευταία περίπου 12 αγωνιστικά λεπτά της αναμέτρησης να διαμορφώνεται στο 5-29.Το επί μέρους σκορ στην τελευταία περίοδο διαμορφώθηκε στο 5-23.
Κάπως έτσι λοιπόν ο Αρκαδικός έφτασε σε μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος με σκορ 33-63, που του επιτρέπει να διατηρείται στην πρώτη θέση του ομίλου και να βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια και τις αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του τοπικού πρωταθλήματος.
ΓΗΠΕΔΟ:ΔΑΚ Τρίπολης.
ΘΕΑΤΕΣ:80-100.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:Καρδαράς.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:8-13 (Α’), 17-23 (Β’), 28-40 (Γ’), 33-63 (Δ’).
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Βερβαινιώτης):Κουμπούνης 6, Παπαπαναγιώτου, Πατσιόπουλος, Μαρκόπουλος 11(1), Κατσικερός 2, Κοράκης 2, Μπαλής, Πετρόπουλος 2, Λούτος 6, Λουκάς, Μαλάτος 2, Μισθός 2.
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γεωργακόπουλος – Τσαμακλής):Κουρόγιωργας 12(1), Παναγιώτου 4, Καπετάνιος 3, Μπουρνάς 6, Ρουμελιώτης 3, Τουρλούκης 2, Προκόπου 4, Καναβός 12(2), Σταματόπουλος 14, Χλέπας 3, Μπουρής, Τσέλλος.
Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση, στο www.contraepithesi.gr!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...