Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Στάικος Βεργέτης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο: «Πρόκριση, πεντάδα και Κύπελλο»!

Ο Στάικος Βεργέτης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο: «Πρόκριση, πεντάδα και Κύπελλο»!
Ο Στάικος Βεργέτης φιλοξενήθηκε στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 και για μία ώρα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Facelook στα γήπεδα». Ο προπονητής του Αστέρα μίλησε για την πορεία της ομάδας στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει, οριοθέτησε τους στόχους, αναφέρθηκε στους αγώνες που έρχονται και ξεκαθάρισε ότι η λέξη «πρόκριση» υπάρχει πλέον στο πίσω μέρος του μυαλού! 

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό από ολόκληρη τη συνέντευξη του Στάικου Βεργέτη:

Α ΜΕΡΟΣ
 
Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα: «Ακουσα κάποιον να λέει ότι αν είχε νικήσει ένας από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ο Αστέρας θα καταλάμβανε πάρα πολύ μικρό χώρο στις εφημερίδες. Συμφωνώ μαζί του. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για όνομα του Θεού, αυτό δεν είναι καλό. Αλλά αυτό δείχνει πόσο ακόμα μάς θεωρούν μικρούς. Ο Αστέρας κάνει τα πάντα για να πείσει να ασχοληθούν μαζί του. Είναι ένας σύλλογος που έχει μεγαλώσει σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ΠΑΕ. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες, που αποδεικνύουν πόσο έχει μεγαλώσει ο Αστέρας και πως αξίζει τον σεβασμό όλου του κόσμου». 

«Μετά τη νίκη με την Παρτιζάν απλά σήκωσα τα χέρια μου ψηλά και είπα Δόξα Θεέ μου για όλα αυτά που μας δίνεις τη δυνατότητα να ζούμε. Όχι μόνο από θρησκευτικής άποψης, είμαι ένα παιδί που πιστεύω στον Θεό. Αλλά γιατί βγήκε όλη η πίεση και η αγωνία. Η δουλειά του προπονητή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς όλα αυτά τα μέτωπα, τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και κυρίως εκείνους που δεν παίζουν, το προσωπικό, ώστε στο τέλος να βγει υγεία και να έρθουν οι επιτυχίες. Υπάρχουν εντάσεις, τριβές πίσω από τη βιτρίνα. Και στο τέλος βγήκε η ένταση για όλη αυτή τη διαδρομή». 

«Μια ομάδα, αν θέλει να λέγεται ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, δεν πρέπει να στέκεται σε πρόσωπα. Είτε είναι ο προπονητής, είτε κάποιος ποδοσφαιριστής. Με τον Ντε Μπλάσις όταν έφυγε βγήκε ότι υπήρχε ένας πανικός. Αλλά εμείς δεν το επιτρέψαμε αυτό. Όπως και με τη δική μου απουσία κάποιες μέρες στην προετοιμασία ή τώρα, πριν τον αγώνα με την Παρτιζάν. Η ομάδα έχει αποκτήσει τη δική της συνοχή. Δεν στηρίζεται σε πρόσωπα». 

«Ο εκτός έδρας αγώνας με την Μάιντς, παρά την ήττα, ήταν πολύ θετικός στην ψυχολογία των παικτών. Μετά από αυτόν τον αγώνα οι παίκτες διέκριναν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Στάικος Βεργέτης από την πλευρά του είναι πολύ ρεαλιστής. Τι σημαίνει αυτό. Μας έτυχε η Μάιντς, το έμαθα όταν γυρνούσαμε από την Ροβανιέμι. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Ούτε στενοχωρήθηκα ούτε χάρηκα. Για εμένα, λοιπόν, δεν υπήρξε κομβικό σημείο που πίστεψα. Υπήρχε κάθε ματς ξεχωριστά. Για τον αγώνα με την Μάιντς δέχτηκα πολύ έντονη κριτική. Ο κόσμος ήθελε να δει από την ομάδα αυτό που έβλεπε μέχρι το 65`. Αλλά η ομάδα δεν μπορούσε να το προσφέρει. Αν σε μία κουρασμένη ομάδα έβαζα επιθετικογενείς παίκτες, θα αυτοκτονούσαμε. Θα δεχόμασταν δεύτερο και τρίτο γκολ και η ρεβάνς θα ήταν τυπική διαδικασία. Ευτυχώς, λοιπόν, που ήρθαμε στην Τρίπολη με διεκδικήσιμο αποτέλεσμα. Ολοι μιλάνε για τις αλλαγές στην Τρίπολη που μας έδωσαν την πρόκριση. Οι αλλαγές στο πρώτο παιχνίδι μας έδωσαν τη δυνατότητα να την διεκδικήσουμε». 

«Η διαφορά του είμαι ανταγωνιστικός στον όμιλο με το διεκδικώ την πρόκριση, είναι μικρό. Το ποδόσφαιρο μπορεί να σε διαψεύσει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, συνεσταλμένοι, ταπεινοί, να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι με την Τότεναμ, σαν να μην υπάρχουν τα άλλα τρία. Θα πάμε για να τα δώσουμε όλα. Όπως με την Παρτιζάν. Δεν συνηθίζω να λέω μεγάλα λόγια, δεν εκφράζομαι με τέτοιες λέξεις, όπως τέλειο. Αλλά ρεαλιστικά, ήταν τέτοια η εμφάνιση με την Παρτιζάν, που μόνο αυτή η λέξη μπορεί να την χαρακτηρίσει. Από τη στιγμή που ο Αστέρας είναι στην πρώτη θέση, είναι φυσιολογικό να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την πρόκριση. Ενώ πριν δεν την είχαμε. Αλλά αν παρεκκλίνουμε από την τακτική μας, κάθε ματς ξεχωριστά, αυτό θα μας κάνει κακό. Η πορεία θα μας δείξει αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τρεις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα ο στόχος είναι να μπούμε στην πεντάδα και να διεκδικήσουμε μια θέση παραπάνω από τα προηγούμενα. Οσο για το Κύπελλο, ο στόχος του Αστέρα είναι να το πάρει. Δεν λέω ότι αυτό θα γίνει. Λέω ότι αυτός είναι ο στόχος μας». 

«Το καλοκαίρι υπήρξε συντονισμένη κίνηση από τη διοίκηση, που κατέθεσε την πρότασή της για τον Νταβίντ Τρεζεγκέ. Στην αρχή η απάντηση ήταν θα δούμε, μετά έγινε αρνητική και μετά επανήλθαν οι ίδιοι άνθρωποι του Τρεζεγκέ για να συζητήσουμε και πάλι την πρόταση. Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν ήμουν αρνητικός, αλλά δεν ήμουν και πολύ θερμός. Θέλω ο παίκτης που θα έρθει να έχει στόχους και φιλοδοξίες. Να πει ο παίκτης αυτή είναι η ευκαιρία μου, θα κάνω τα πάντα για να την εκμεταλλευτώ. Αν ερχόταν ο Τρεζεγκέ, νομίζω ότι δεν θα ερχόταν ο Πάρα. Στον προγραμματισμό μας ήταν να πάρουμε έναν φορ. Οσοι ήρθαν πέρασαν από μικροσκόπιο. Για αυτό και για εμένα δεν υπάρχει αποτυχημένη μεταγραφή φέτος στον Αστέρα». 

«Θεωρώ ότι με την Εθνική έγινε ένα λαθάκι. Με την Ρουμανία έπρεπε να επιλεγούν παίκτες που έρχονταν με κεκτημένη ταχύτητα από αγώνες. Είναι σαν να ξεκινάω εγώ έναν αγώνα και να είμαι ξαπλωμένος μπρούμυτα και να έρχεται ένας από πίσω τρέχοντας. Εχει πλεονέκτημα εκείνος. Θεωρώ ότι παίκτες όπως ο Κουρμπέλης, ο Ζησόπουλος, ο Παντελιάδης έπρεπε να επιλεγούν παίκτες γιατί είχαν αγωνιστικό ρυθμό. Το αν είναι καλύτεροι από όσους έχουν επιλεγεί, θα φανεί στην πορεία». 

«Δεν μου αρέσει να κατηγορώ τους παίκτες και κυρίως δημοσίως. Αλλά στους αγώνες με Γιάννινα και Πανιώνιο μου έδωσαν το δικαίωμα να πιστεύω ότι το μυαλό τους ήταν αλλού. Συζητήσαμε για αυτά τα παιχνίδια, έγινε κριτική προς βελτίωση, τα παιδιά ταπεινώθηκαν από αυτές τις ήττες, είναι συνειδητοποιημένοι και βελτιώθηκαν».
 
Πηγή - www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...