Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αφιέρωμα της UEFA στο Τότεναμ-Αστέρας!

Αφιέρωμα της UEFA στο Τότεναμ-Αστέρας!
Η UEFA ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον αγώνα Τότεναμ-Αστέρας το οποίο επικεντρώνεται κυρίως σε στατιστικά στοιχεία, αλλά και σε όσα ενώνουν τις δύο ομάδες, όπως για παράδειγμα ο τερματοφύλακας, Μάρτον Φούλοπ που έχει υπερασπιστεί τις εστίες των δύο ομάδων.


Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ έχουν ως εξής:

-Η Τότεναμ θα προσπαθήσει να επεκτείνει την αναμονή του Αστέρα για την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη εκτός έδρας, όταν θα υποδέχεται τον ελληνικό σύλλογο για το 3ο γκρουπ του Europa League.

-Σε δέκα, εντός έδρας, αγώνες Europa League για την φάση ομίλων η ήττα της Τόττεναμ ήρθε από έναν άλλο ελληνικό σύλλογο, τον ΠΑΟΚ, με 2-1 την περίοδο 2011-2012.

-Ο Αστέρας έχει να κερδίσει ή να πετύχει πάνω από ένα γκολ σε επτά εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

-Ο Βλαντ Τσίρισεστς των Σπέρς και ο Ντορίν Γκοϊάν του Αστέρα γνωρίζονται από την κοινή τους θητεία στην Εθνική Ρουμανίας.

LAZ_3351

-Ο Αστέρας είναι μία από τις μόλις τέσσερις ομάδες στη φάση των ομίλων που ξεκίνησε στο Europa League από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Οι υπόλοιπες είναι η Κράσνονταρ, η Ντιναμό Μινσκ και η Ριέκα. Αυτό είναι το ένατο παιχνίδι στη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν.

-Οι δύο σύλλογοι έχουν κοινό ποδοσφαιριστή τον Μάρτον Φούλοπ, ο οποίος ήταν στην Τότεναμ την τριετία 2004-2007 και φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

-Ο πρώην αμυντικός της Αργεντινής Μαουρίτσιο Ποκετίνο ανέλαβε την ευθύνη της Τότεναμ το καλοκαίρι, μετά από μια επιτυχημένη πρώτη σεζόν στην Αγγλία με τη Σαουθάμπτον. Νικητής του Copa del Rey σε δύο περιόδους του στην Εσπανιόλ, έπαιξε επίσης στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μπορντό, αλλά επέστρεψε στο σύλλογο της Βαρκελώνης ως πρώτος προπονητής το 2009.

LAZ_3018 copy

-Στον Αστέρα πίστεψαν στον Στάικο Βεργέτη και το 2013 ανέλαβε τη θέση του προπονητή. Ο 38χρονος τεχνικός γνωρίζει άπταιστα πολλές γλώσσες, έχει εργαστεί στο σύλλογο ως διερμηνέας, ως αναλυτής αγώνα, στις ακαδημίες, αλλά και ως βοηθός προπονητή. Γεννήθηκε στην Τρίπολη και στερήθηκε το όνειρο για μια καριέρα εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...