Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εξόρμηση του ΣΑΟΟ στην Κεντρική Εύβοια (εικόνες)

Η εξόρμηση του ΣΑΟΟ στην Κεντρική Εύβοια (εικόνες)
Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση του συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) στην Κεντρική Εύβοια και συγκεκριμένα στο ορεινό συγκρότημα της Δίρφυος και του Ξεροβουνίου.


Συμμετείχαν 35 ορειβάτες που διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο της Δίρφυος, στη θέση Λειρί (υψ. 1250 μ.).

Η ανάβαση των ορειβατών του ΣΑΟΟ είχε ως αφετηρία το πανέμορφο χωριό Στενή (υψ. 500μ.) και μέσα από ένα εκπληκτικό καστανοδάσος, κατάληξε σε 2.30΄ ώρες στο νοικοκυρεμένο και φιλόξενο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου της Χαλκίδας.

Το διαπεραστικό κρύο, ο θυελλώδης άνεμος και η πυκνή ομίχλη συνέθεταν ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, που, σε συνδυασμό με την θαλπωρή του τζακιού και τον αχνιστό τραχανά, πρόσφεραν στους Τριπολιτσιώτες ορειβάτες μια αξέχαστη εμπειρία.

Την επόμενη μέρα η πορεία στο μονοπάτι για το Ξεροβούνι , μέσα στην ομίχλη και το βουητό του ανέμου, ήταν πραγματικά ανεπανάληπτη. Η ομάδα των ορειβατών, με συνοχή και συλλογικό πνεύμα κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην απαιτητική, βραχώδη κορυφογραμμή Κεραυνός (υψ. 1418μ.), μέσα από ένα κατακόρυφο λούκι, που θύμιζε τον Μύτικα του Ολύμπου σε μικρογραφία.

Μια ανάβαση που ο φοβερός αέρας των 8 περίπου μποφώρ την έκανε περισσότερο δύσκολη.

Ενθουσιασμός, φωτογραφίες, υποσχέσεις για επιστροφή στο εντυπωσιακό Ξεροβούνι Ευβοίας, την επόμενη φορά με αίθριο καιρό και θέα στο Αιγαίο.

Αμέσως μετά επιστροφή από το επικίνδυνο λούκι, σιγά-σιγά και προσεκτικά, όλη η ομάδα μαζί, σχεδόν χέρι- χέρι, έτσι όπως απαιτούν οι κανόνες της ασφάλειας των ορειβατών. Το απάνεμο ελατοδάσος και η υπέροχη χαράδρα του ποταμιού της Στενής, πνιγμένη στα κατακίτρινα πλατάνια, τις δρυς, τα πεύκα και τα έλατα χάρισαν στην αποστολή του ΣΑΟΟ μια ανεπανάληπτη αισθητική εμπειρία. Τα δασωμένα μονοπάτια του Ξεροβουνίου, που μόνο «ξεροβούνι» δεν είναι, μας καλούν σε μία θριαμβευτική επιστροφή. Πάντα ψηλά!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...