Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στοίχημα: Σκοράρει η ΑΕΚ, προβάδισμα για Κιέβο

Στοίχημα: Σκοράρει η ΑΕΚ, προβάδισμα για Κιέβο
Η διεξαγωγή πλήθους αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου σε αρκετές χώρες ανά την Ευρώπη μας προσφέρει σήμερα μεγάλη ποικιλία επιλογών. Καταλήγουμε σε τέσσερις ποδοσφαιρικές προτάσεις, ενώ παράλληλα δε λείπουν και οι μπασκετικές επιλογές, ελέω Eurocup.
Πριν περάσουμε στα σημερινά προγνωστικά, στο Betarades.grέχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα, όπως, μεταξύ άλλων, για τα ηλεκτρονικά «πορτοφόλια», σαν αυτό της Neteller, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για ασφαλείς και γρήγορες συναλλαγές στις στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.
 
Βρίσκει δίχτυα ο Δικέφαλος στο “Καραϊσκάκης”
Η πρώτη μας ποδοσφαιρική πρόταση έρχεται από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία είναι εκτός κουπονιού. Πηγαίνουμε με το Over 0.5 αναφορικά με τα γκολ της ΑΕΚ, που το βρίσκουμε σε απόδοση 2.05. Σπουδαίο ντέρμπι σήμερα στο Φάληρο, με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ να αναμετρώνται για πρώτη (ενδεχομένως και τελευταία…) φορά στην ιστορία τους από διαφορετικές κατηγορίες. Παρόλα αυτά, ένα μεταξύ τους ντέρμπι είναι πάντα ενδιαφέρον και αμφίρροπο, πόσο μάλλον όταν είναι «ζευγάρωμα» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Με την παρασκηνιακή κόντρα ανάμεσα σε Μαρινάκη και Μελισσανίδη να μαίνεται εδώ και μήνες, είναι προφανές ότι αυτά τα δύο ματς έχουν προεκτάσεις εκτός γηπέδου. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο κορυφαίο μομέντουμ της σεζόν. Η παρουσία του Βίτορ Περέιρα συνοδεύτηκε από τη θέσπιση ενός βασικού «κορμού» παικτών και έφερε μια ισορροπία στις γραμμές της ομάδας, που εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη στο μεσοαμυντικό σκέλος. Σε επίπεδο επιθετικής δημιουργίας οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, ωστόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των περισσότερων παικτών τους προσφέρουν σχεδόν πάντα λύσεις.
Η μεγάλη ώρα έφτασε για την ΑΕΚ, που αδημονούσε για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Προφανώς και η άνοδος στη Σούπερλιγκ είναι ο πρώτος και κύριος στόχος για την «Ένωση», ωστόσο για να χαθεί θα πρέπει να «αυτοκτονήσει», έχοντας ως δεδομένο και το μπόνους των 3 πόντων που παίρνει ο πρώτος της βαθμολογίας. Οπότε, έχει την πολυτέλεια και την ευχέρεια να παλέψει για τη διάκριση στο Κύπελλο. Ένας λόγος παραπάνω, απ’ τη στιγμή που η κληρωτίδα έφερε αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Κάτι παραπάνω από σαφές είναι το γεγονός ότι οι παίκτες του Δικεφάλου «καίγονται» περισσότερο για το σημερινό ματς και γενικά για την πρόκριση. Αναζητούν αποδείξεις ότι ανήκουν στη Σούπερλιγκ, θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο, θα παλέψουν και θα τρέξουν σαν να μην υπάρχει… αύριο. Επίσης δεδομένο όμως είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι το πιο απαιτητικό ματς της σεζόν για την ΑΕΚ, που σήμερα καλείται να υπερβάλλει εαυτόν.
 
Τον πρώτο λόγο η Κιέβο στο “Ένιο Ταρντίνι”
Συνεχίζουμε με SerieA, όπου πηγαίνουμε με το “2 DNB” της Κιέβο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πάρμα, σε απόδοση 2.10 (DNB ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μη μπορώντας να πληρώσει τους μισθούς τους η Πάρμα έχασε πέρα από τον Κασάνο κι άλλους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της με τη μορφή ελευθέρας. Πιο συγκεκριμένα την πόρτα της εξόδου του «Ennio Tardini» είδαν οι Παλέτα (ΑΜ, 7/0), Ντε Τσέλιε (ΑΜ, 11/3) και Άκουα (ΜΕ, 14/0), ενώ και ο Λόντι (ΜΕ, 18/1) αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν μέσα στις επόμενες μέρες. Με τη ζώνη ασφαλείας να βρίσκεται δέκα ολόκληρους βαθμούς μακριά τα πράγματα έχουν τελειώσει για τους «τζιαλομπλού», οι οποίοι θα γνωρίσουν τον υποβιβασμό στη χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας.
Σίγουρα η Πάρμα δεν αποτελεί φόβητρο για την Κιέβο, ωστόσο θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ για να μην αφήσει βαθμούς στο «Ennio Tardini» απόψε. Με την Τσεζένα να βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω του το συγκρότημα του Ρολάντο Μαράν έχει την ευκαιρία να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα. Αν καταφέρει να πάρει τη νίκη τότε θα προσπεράσει την Κάλιαρι, η οποία βρίσκεται ένα βαθμό πάνω του, και θα καταλάβει την 17η θέση. Χωρίς νίκη παραμένουν οι Βερονέζοι στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές για το πρωτάθλημα της Serie A, στις οποίες μοιράστηκαν από ένα βαθμό με τις Τορίνο (0-0 εντός έδρας) και Αταλάντα (1-1 εκτός έδρας), ενώ γνώρισαν τρεις (σερί) ήττες από τις Φιορεντίνα (2-1 εντός έδρας), Γιουβέντους (2-0 εκτός έδρας) και Νάπολι (2-1 εντός έδρας).
 
Κερδίζει και αποκτά προβάδισμα η Μπιλμπάο
Στα ημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι προτείνουμε τον “Άσσο” της Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της Εσπανιόλ σε απόδοση 2.05. Η μετριότατη πορεία στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν μπορεί να... μπει στην άκρη για λίγες ώρες. Η πρόκληση της παρουσίας σε έναν τελικό Κόπα ντελ Ρέι είναι μεγάλη για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία άλλωστε έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους Κυπέλλου Ισπανίας στην ιστορία της. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα επιδιώξει σήμερα ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ώστε να πάει ως φαβορί στον επαναληπτικό του "Κορνεγιά". Στον προηγούμενο γύρο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάλαγα, παίρνοντας αρχικά εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 και κερδίζοντας με 1-0 στη ρεβάνς του νέου "Σαν Μαμές". Στο πρωτάθλημα, οι Βάσκοι μετρούν μόλις μία νίκη στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές (1-2-6), με αποτέλεσμα να βρίσκονται στη 13η θέση του πίνακα.
Η Εσπανιόλ, από την πλευρά της, προέρχεται από ένα ζευγάρι ηττών σε επίπεδο πρωταθλήματος (3-2 από Σεβίλλη εκτός, 1-2 από Βαλένθια εντός), όμως το γεγονός αυτό δεν της στερεί την αισιοδοξία (αλλά και τη δίψα) για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Οι Καταλανοί πραγματοποιούν μία εξαιρετική πορεία στο θεσμό, έχοντας ήδη "πετάξει εκτός" τις Αλαβές, Βαλένθια και Σεβίλλη. Ο κόουτς Σέρχιο Γκονζάλεθ στηρίζει πολλά στο επιθετικό δίδυμο των Σέρχιο Γκαρθία και Καϊσέδο, με την Εσπανιόλ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση του πίνακα στην Πριμερα Ντιβιζιόν με σερί 4-0-4 στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι οι Καταλανοί έχουν συνδυάσει με ήττες τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους για πρωτάθλημα (2) και Κύπελλο (2).
 
Πολλά γκολ στο Ρίζεσπορ - “Φενέρ”
Κλείνουμε την τετράδα των ποδοσφαιρικών μας προτάσεων με το Over 2,5 στην αναμέτρηση του Κυπέλλου Τουρκίας ανάμεσα στη Ρίζεσπορ και τη Φενερμπαχτσέ (απόδοση 2.01). Ως πρώτη από τον 6ο όμιλο προκρίθηκε στη φάση των «16» του Κυπέλλου Τουρκίας η Ρίζεσπορ συγκεντρώνοντας 14 βαθμούς (τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, 7-2 τα γκολ), τέσσερις περισσότερους από τη δεύτερη Μπεσίκτας. Απόψε θα δώσει σκληρή μάχη κόντρα στην πολύ πιο ισχυρή Φενερμπαχτσέ για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Επτά βαθμούς κατάφερε να συλλέξει στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές για το πρωτάθλημα της Τουρκίας το συγκρότημα του Χικμέτ Καραμάν. Πιο συγκεκριμένα επικράτησε των Ακίσασπορ (4-0 εκτός έδρας) και Γκεντσλερμπιρλίγκι (2-0 εκτός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Κόνιασπορ (1-1 εντός έδρας). Παράλληλα, γνώρισε την ήττα από τις Γαλατασαράι (2-0 εκτός έδρας) και Μπεσίκτας (2-1 εντός έδρας).
Έχοντας καλύτερη διαφορά γκολ (+7 έναντι +4) από την Καϊσέρισπορ η Φενερμπαχτσέ προκρίθηκε ως πρώτη από τον 5ο όμιλο στη φάση των «16» του Κυπέλλου Τουρκίας, και πλέον στοχεύει να φύγει με το εισιτήριο για τα προημιτελικά επικρατώντας απόψε της Ρίζεσπορ. Μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα παραμένει το συγκρότημα του Ισμαίλ Καρτάλ στις 13 τελευταίες αγωνιστικές για το πρωτάθλημα της Τουρκίας, στις οποίες σημείωσε δέκα νίκες και τρεις ισοπαλίες. Μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στην Τράμπζονσπορ (0-0 εντός έδρας) το Σάββατο (7/2) η Φενερμπαχτσέ έπεσε από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς την ξεπέρασε η Μπεσίκτας. Τέσσερις σερί εκτός έδρας νίκες μετράει στην ίδια διοργάνωση κόντρα στις Μπαλικερσίρσπορ (1-0), Ερσίγιεσπορ (1-0), Κασίμπασα (3-0) και Καρντεμίρ Καραμπόκ (2-1).
 
Τριάδα προτάσεων από Eurocup
Μεταφερόμαστε στο μπάσκετ, όπου η δράση στο Eurocupμας δίνει τη δυνατότητα εύρεσης τριών προτάσεων με μεγάλο ενδιαφέρον. Η πρώτη αφορά το Over 153.5 πόντοι στην αναμέτρηση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας με τη Ντιζόν (απόδοση 1.90). Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Ντιζόν προσπάθησαν όσο μπορούσαν για πρόκριση στην επόμενη φάση, μια πρόκριση που θα ήταν υπέρβαση, αλλά δεν τα κατάφεραν τελικά αφού οι γερμανικές Μπάγερν και Μπάμπεργκ είναι πολύ καλύτερες ομάδες. Πάντως η Ολίμπια έφτασε την κατάσταση στα όριά της. Στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους στην Γαλλία η Ολίμπια είχε νικήσε 77-81 και αυτή είναι η μοναδική νίκη της στον όμιλο. Η Ντιζόν έχει νικήσει μέχρι σήμερα μόνο στην έδρα της Μπάμπεργκ με 81-86. Τελευταία αγωνιστική λοιπόν σήμερα και οι δύο ομάδες αποχαιρετούν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους με έναν εντελώς αδιάφορο αγώνα. Η Ολίμπια τα πήγε εξαιρετικά επιθετικά στον όμιλο με 80 πόντους ανά αγώνα και δεν ήταν καλή στην άμυνα με 84 πόντους παθητικό. Η Ντιζόν είχε χειρότερη επίδοση στην επίθεση με 75.5 πόντους ανά αγώνα αλλά και χειρότερη άμυνα με 85 πόντους παθητικό ανά αγώνα. Η αδιαφορία του αγώνα και η συμπεριφορά των δύο ομάδων σε επίθεση και άμυνα ωθεί στην επιλογή του Over 153.5.
 
Η δεύτερη μπασκετική πρόταση είναι το χάντικαπ -2 πόντων για τη Νεπτούνας στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Πινάρ Καρσίγιακα, σε απόδοση 1.90. Η Νεπτούνας που έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στο ΤΟΡ-16 της Euroleague αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup αφού πλήρωσε τις δύο ήττες από την Μπεσίκτας. Η Πινάρ είναι ακόμα αήττητη, τερμάτισε πρώτη στον όμιλο Μ και περιμένει την αντίπαλό της στην φάση των 16’, την Λιέτουβος Ρίτας ή την Οστάνδη για διπλά παιχνίδια. Στην έδρα της λοιπόν απόψε η Νεπτούνας αποχαιρετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δίνει ραντεβού για την επόμενη σεζόν, ίσως ξανά στην Euroleague αν συνεχίσει καλή πορεία στη λιθουανική λίγκα. Στην έδρα της η Νεπτούνας ηττήθηκε μόνο από τον Ολυμπιακό για την Euroleague και από την Μπεσίκτας για το Eurocup. Υποδέχεται απόψε την Πινάρ σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα. Μία Πινάρ που έχει κάνει τρομερή πορεία μέσα στο 2015. Πέντε νίκες σε πέντε αγώνες στο Eurocup και άλλες πέντε νίκες σε πέντε αγώνες στο τουρκικό πρωτάθλημα. Όχι μόνο κέρδιζε αλλά έπαιζε και σπουδαίο μπάσκετ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όμως έχει παρατηρηθεί μία κάμψη στην απόδοση της Πινάρ. Νίκησε στην τελευταία περίοδο τις Μπεσίκτας και Παρί εντός. Νίκησε στην παράταση τη Σελσούκ και είχε κενά διαστήματα στον αγώνα με την χειρότερη τουρκική ομάδα, την Ολίν Εντιρνέ. Και τώρα έρχονται τα δύσκολα για την Πινάρ αφού στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές παίζει με τις Εφές, Ούλκερ, Μπεσίκτας και του Τουρκ Τέλεκομ (στην Άγκυρα), την επόμενη εβδομάδα έχει το Final-8 του κυπέλλου Τουρκίας, με Μπάνβιτ στον προημιτελικό στις 18/2, και θα έχει και τα δύο ματς με τη Ρίτας ή την Οστάνδη για την φάση των 16’ του Eurocup. Πρόγραμμα φωτιά λοιπόν και απόψε ίσως χαλαρώσει λίγο. Η Νεπτούνας πάντα ισχυρή στην έδρα και μπροστά στο κοινό της θέλει να κλείσει την ευρωπαϊκή χρονιά με μια καλή εμφάνιση. Επιλογή η Νεπτούνας -2.
 
Τέλος, ποντάρουμε στο β' ημίχρονο της συνάντησης της Λιέτουβος Ρίτας με την Οστάνδη, ως αυτού με τους περισσότερους πόντους (απόδοση 1.83). Ένα από τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια της τελευταίας μέρας του LAST-32 του Eurocup. Λιέτουβος Ρίτας και Οστάνδη αναμετρώνται στο Βίλνιους και ο νικητής θα προκριθεί στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει τη Πινάρ Καρσίγιακα σε διπλά παιχνίδια. Στον πρώτο αγώνα του ομίλου η Οστάνδη είχε επικρατήσει 75-69 και εδώ φαίνεται η ανοησία που έκανε η Οστάνδη με τη Σεβίλλη. Αν δεν έχανε από τη Σεβίλλη σήμερα θα μπορούσε να «αντέξει» και διαφορά πέντε πόντων και να προκριθεί. Τώρα με ρεκόρ 2-3 Λιέτουβος Ρίτας, Οστάνδη και Σεβίλλη, απλά ο νικητής του ζεύγους θα προκριθεί χωρίς ενδιαφέρον για διαφορές. Η Ρίτας έχει δύο σερί ήττες στο Eurocup, από Σεβίλλη και Τούροφ, ενώ δεν έχει παίξει καλά ούτε στη Λιθουανία τις τελευταίες εβδομάδες. Φυσικά είναι φαβορί λόγω έδρας αλλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Στην ιστορία τους οι δύο ομάδες είχαν ακόμα έναν τελικό, αληθινό τελικό προκριματικής φάσης Euroleague το 2013, πάλι στο Βίλνιους όπου η Ρίτας είχε νικήσει 75-66 και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους της Euroleague. Μία σκέψη πάει στο +8.5 της Οστάνδης αλλά καλύτερα να το αφήσουμε για το live. Προτιμότερη επιλογή το ενδεχόμενο να έχει περισσότερους πόντους το δεύτερο ημίχρονο αντί το πρώτο. Αυτό επαληθεύθηκε και στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων. Έχει επαληθευθεί επίσης σε άλλα δύο ματς της Οστάνδης και στα παιχνίδια της Ρίτας πάει εντελώς οριακά. Κλασικά λόγω κρισιμότητας του αγώνα οι ομάδες θα μπουν προσεκτικά και θα αυξήσουν τις προσπάθειες αργότερα μέσα στον αγώνα. Το στοίχημα αυτό πάντα ενισχύεται αν κάποια ομάδα πάρει διαφορά και θα χρειαστεί η άλλη να ανατρέψει. Επομένως η επιλογή είναι το δεύτερο ημίχρονο με τους περισσότερους πόντους.
 
Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...