Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με το μυαλό στον Αετό ο Αρκαδικός

Με το μυαλό στον Αετό ο Αρκαδικός
 
Ο Αρκαδικός ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για τον αυριανό (17.00 ΔΑΚ Τρίπολης) σημαντικό αγώνα με τον Αετό Αθηνών, όπου στόχος του είναι να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Παράλληλα, ο Αρκαδικός θέλει να επεκτείνει το νικηφόρο του σερί μετά τις έξι συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει στην έδρα του φέτος και τον έφεραν στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Άλλωστε, μία ομάδα που έχει στόχο την άνοδο στην κορυφαία εθνική κατηγορία, θα πρέπει η έδρα της να αποτελεί ένα από τα μεγάλα της «όπλα».
Όλοι στις τάξεις του Αρκαδικού γνωρίζουν πώς το παιχνίδι με τον Αετό κρύβει τις δικές του δυσκολίες, αφού πρόκειται για μία ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος που έχει στο ρόστερ της καλούς και έμπειρους παίκτες, όπως οι Ροδόστογλου, Κόκκαλης, Τζουγκαράκης, Πέτρουλας, Μητσάκης, Τόπαλης, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (μετά το Παγκράτι).
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της προετοιμασίας, από την πλευρά των Γιάννη Καστρίτη, Μπάμπη Αλεξόπουλου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα και στον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Αρκαδικού τους ποιοτικούς παίκτες του Αετού, αλλά και στον αντίποδα πως θα βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι μέσα από την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την υπομονή στο παιχνίδι τους.
Επίσης τονίστηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας, πώς για να φτάσει ο Αρκαδικός στη νίκη, είναι η συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η επιστροφή των Νίκου Κόκκαλη, Βαγγέλη Μόρφη, Σάββα Τζουγκαράκη, στην Τρίπολη ως αντίπαλοι του Αρκαδικού. Ο Κόκκαλης είχε φορέσει τη φανέλα του Αρκαδικού (7ος στη βαθμολογία) την περίοδο 2010-2011 σημειώνοντας 307 πόντους και είχε συμπαίκτη τον Βαγγέλη Μόρφη που είχε σημειώσει 107 πόντους, ενώ ο Τζουγκαράκης είχε φορέσει τη φανέλα του Αρκαδικού (4ος στη βαθμολογία) την περίοδο 2009-2010 σημειώνοντας 152 πόντους.
Οι διαιτητές στο παιχνίδι του Αρκαδικού
Οι κ.κ.κ. Απόστολος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Μπούσιας, και Κωνσταντίνος  Δημόπουλος από τον σύνδεσμο Αχαίας-Ηλείας θα διευθύνουν την Σαββατιάτικη (14/2, 17:00) εντός έδρας αναμέτρηση του Αρκαδικού απέναντι στον Αετό Αθηνών. Κομισάριος του παιχνιδιού θα είναι ο κ. Θανάσης Γιοχαλής.
Καστρίτης: «Άμυνα, συγκέντρωση και πάθος»
Παραμονές του σημαντικού παιχνιδιού με τον Αετό στην Τρίπολη, ο προπονητής του Αρκαδικού Γιάννης Καστρίτης έκανε δηλώσεις όπου αναφέρθηκε πώς η ομάδα του θέλει να κερδίσει και να κλείσει οριστικά την κακή παρένθεση που άνοιξε στο Λαύριο, τονίζοντας παράλληλα πώς άμυνα, συγκέντρωση και πάθος θα κρίνουν την εξέλιξη του αγώνα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη έχουν ως εξής:
«Πρόκειται για ένα παιχνίδι στην έδρα μας απέναντι στον Αετό, μία ομάδα που έχει από τις καλύτερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα και αρέσκεται ιδιαιτέρως να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, από όπου παίρνει και μεγάλο μέρος των πόντων της.
Από την πλευρά μας, με βάση την άμυνα μας, θέλουμε να κερδίσουμε στην έδρα μας, να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα και να κλείσουμε οριστικά την κακή παρένθεση που ανοίξαμε στο Λαύριο.
Άμυνα, συγκέντρωση και πάθος θα κρίνουν την εξέλιξη του παιχνιδιού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...