Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Τρελά λεφτά» προβλέπονται για τον Αστέρα στο επόμενο Europa League!

«Τρελά λεφτά» προβλέπονται για τον Αστέρα στο επόμενο Europa League!
Οι τηλεοπτικές συμφωνίες και τα χρήματα από τους χορηγούς που έκλεισε η UEFA και η TEAM για την επόμενη τριετία είναι πραγματικά εντυπωσιακές και αύξησαν το συνολικό ύψος των εσόδων της κατά περίπου 30%. Πρόκειται για μυθικές συμφωνίες και ασύλληπτα νούμερα, τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε θα εκτοξεύσουν και τα έσοδα των ομάδων που θα μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτά αναφέρει το ρεπορτάζ του Μ. Τσώχου, στο gazzetta.gr και γίνεται ειδική αναφορά στο Europa League και στον Αστέρα.

Γράφει – μεταξύ άλλων – το ρεπορτάζ …

 «Μεγαλύτερη εκτόξευση στο Europa League.

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι όπως όλα δείχνουν η αύξηση των εσόδων του Europa League. Η UEFA σε μία προσπάθεια να τονώσει το θεσμό και σιγά σιγά να κλείσει την ψαλίδα μεταξύ των δύο διοργανώσεων προχώρησε σε τεράστια αύξηση των εσόδων για τις ομάδες που μετέχουν στο Europa League. Ενώ η αύξηση των εσόδων στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι μικρότερη του 30% αυτή στο Europa League αγγίζει το 50%.

Μέχρι σήμερα η συμμετοχή στους ομίλους του Europa συνοδεύονταν από μπόνους 1,3 εκατ. ευρώ. Από την επόμενη σεζόν το μπόνους αυτό εκτοξεύεται στα 2,4 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα το μπόνους νίκης στους ομίλους του Europa ήταν 200 χιλιάδες ευρώ και το πριμ ισοπαλίας 100 χιλιάδες ευρώ. Από την επόμενη σεζόν αυξάνονται σε 300 και 150 χιλιάδες αντίστοιχα. Οπως αυξάνεται και το πριμ πρόκρισης από τους ομίλους. Ως πρώτος από 400 χιλιάδες που ήταν σήμερα πάει στις 600 χιλιάδες και ως δεύτερος από 200 χιλιάδες που ήταν σήμερα πάει στις 400 χιλιάδες. Αντιστοίχως αυξάνονται τα πριμ πρόκρισης και για την συνέχεια του θεσμού ως τον τελικό και την κατάκτησή του.

Το παράδειγμα...

Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα νούμερα για ομάδες του επιπέδου του Αστέρα Τρίπολης. Φέτος οι Αρκάδες για την εξαιρετική πορεία τους στο Europa θα εισπράξουν περίπου 3 εκατ. ευρώ χωρίς τα χρήματα από το TV pool. Αν την επόμενη σεζόν κάνουν ακριβώς την ίδια πορεία, τα έσοδα τους θα ξεπεράσουν τα 5 εκατ. ευρώ πάλι χωρίς τα χρήματα από το TV pool!

Αύξηση και γι' αυτούς που αποκλείονται...

Μεγάλες διαφορές όμως προκύπτουν και στα χρήματα που μοιράζονται οι ομάδες που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μπαίνουν σε αυτούς του Europa. Μέχρι σήμερα το πριν συμμετοχής στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν 2,4 εκατ. ευρώ. Από την επόμενη σεζόν θα φτάσει τα 3,5 εκατ. ευρώ! Μία νορμάλ πορεία μίας ελληνικής ομάδας που δεν μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να της αποφέρει έσοδα που ποτέ δεν είδε ελληνική ομάδα η οποία δεν κατάφερε να μπει στους “χρυσοφόρους” ομίλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...