Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυπαρισσία - Πανθυρεατικός 4-0

Κυπαρισσία - Πανθυρεατικός 4-0
Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας "καθάρισαν" από το μισάωρο το παιχνίδι μιας και στο 29' το σκορ ήταν 3-0 και στη συνέχεια κατέβασαν ρυθμούς και έκαναν συντήρηση δυνάμεων για το ματς της χρονιάς που ακολουθεί με την Σπάρτη την Τετάρτη.
Ετσι ο ΑΟΚ έκανε το "3 στα 3" στη διαδικασία των μπαράζ και με 9 βαθμούς είναι στην πρώτη θέση, τρεις μπροστά από την Λακωνική ομάδα. Οπότε για την άνοδο στη Γ' εθνική τα… πάντα θα κριθούν μεθαύριο στον αγώνα της Σπάρτης, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη, ενώ η Κυπαρισσία παίζει για δύο αποτελέσματα, μιας και την ευνοεί και η ισοπαλία.
Οσον αφορά το χθεσινό ματς, κρίθηκε νωρίς μιας και ποιοτικά η διαφορά των δύο ομάδων ήταν μεγάλη. Ο Νίκος Κόλλιας ήταν σε φοβερή ημέρα και με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (10' και 14') 
έβαλε τις βάσεις για μια εύκολη νίκη και όλα τελείωσαν στο 29' με 
τον Χ. Παπαγεωργίου που έγραψε το 3-0.
Η πρωταθλήτρια ομάδα της Αρκαδίας φαινόταν πως δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την Κυπαρισσία και απλά προσπάθησε να περιορίσει την έκταση του σκορ.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε φυσιολογικά και απλά ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0, με τον Φώτη Παναγόπουλο να πετυχαίνει ένα ακόμη γκολ και να φτάνει τα τέσσερα στους αγώνες μπαράζ.

Με 3 σοβαρές 
απουσίες
στη Σπάρτη

Το δυσάρεστο για την Τριφυλιακή ομάδα είναι πως αποβλήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Κόλλιας και έτσι δεν θα παίξει στη Σπάρτη. 
Ηταν μια χαζή αποβολή μιας και το ματς είχε κριθεί από το 29', ενώ συνολικά οι παίκτες του ΑΟΚ δεν συμπεριφέρθηκαν ώριμα στο β' μέρος μιας και είχαν πολλές… κοκορομαχίες με τους παίκτες του Πανθυρεατικού, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος.
Ετσι ο ΑΟΚ θα πάει στη Σπάρτη με τρεις σοβαρές απουσίες (Κόλλιας, Μιτρόφ, Καμποσιώρης), ενώ δυναμιτίστηκε και το ματς στο Αστρος σε δύο εβδομάδες από τις αψιμαχίες των παικτών.

700 άτομα στο γήπεδο

Ο χθεσινός αγώνας έγινε παρουσία 700 περίπου φιλάθλων, οι οποίοι πανηγύρισαν τη νέα νίκη του ΑΟΚ και έδωσαν το σύνθημα για το διπλό στη Σπάρτη που θα σημάνει αυτόματα άνοδο στη Γ' εθνική! Και φυσικά ο κόσμος του ΑΟΚ θα βρεθεί στο πλευρό της ομάδας και μεθαύριο στη Σπάρτη στο ματς της χρονιάς.

Δύο γκολ ο Κόλλιας μέσα σε 5 λεπτά 

Σε ότι έχει να κάνει με το χθεσινό ματς, οι "κυανόλευκοι" μπήκαν δυνατά παίρνοντας το χώρο του κέντρου και απειλώντας τόσο κάθετα όσο και από τα πλάγια. Στο 9' ο Γαργαρώνης εκτέλεσε ένα φάουλ και 
ο Παπαγεωργίου πήρε την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.
Στο επόμενο λεπτό όμως άνοιξε το σκορ με τον Κόλλια να κάνει ατομική ενέργεια περνώντας δύο αντιπάλους και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.
Ο Πανθυρεατικός είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 
11' όμως η κεφαλιά του Μπάρλα από κοντά, μετά από σέντρα του Δημάκου, έφυγε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 14' ο Κόλλιας που ήταν σε φοβερή μέρα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του… Ηταν μια έξοχη εναλλαγή της μπάλας από 
Φ. Παναγόπουλο, Παπαγεωργίου και Λυδιώτη με τον τελευταίο να βγάζει κάθετη πάσα στον Κόλλια και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ να γράφει το 2-0.
Το πλεονέκτημα της ομάδας του Αλέξη Μαντζούνη ήταν πλέον πολύ μεγάλο και οι γηπεδούχοι το διαχειρίστηκαν πολύ καλά.

Το 3-0 ο Παπαγεωργίου στο 29' 

Κράτησαν μπάλα, έλεγξαν τον ρυθμό και στο 29' πέτυχαν κι άλλο τέρμα… Ο Κόλλιας με ωραία πάσα βρήκε τον Χ. Παπαγεωργίου και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σούρσο που ήταν σε λάθος θέση (3-0).
Μέχρι το ημίχρονο δεν έγινε κάτι άλλο αξιόλογο εκτός από μια φάση στο 43' όταν ο Λυδιώτης έδωσε αριστερά στον Καρατζούλια που έκανε τη συρτή σέντρα, όμως ο Κόλλιας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Ενταση και αψιμαχίες χωρίς λόγο...

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να επιδιώκουν να κρατήσουν μπάλα και να μην αφήνουν τον Πανθυρεατικό να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις.
Στο 47' οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν από δεξιά με τον Φ. Παναγόπουλο να δίνει στον Παπαγεωργίου που έκανε τη συρτή σέντρα, όμως ο Καρατζούλιας από πλεονεκτική θέση δεν έκανε καλό πλασέ και οι αμυντικοί απομάκρυναν.
Στο 53' χωρίς τον παραμικρό λόγο επικράτησε ένταση, με αψιμαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και τρίλεπτη διακοπή. 
Ο διαιτητής έδειξε τέσσερις κίτρινες κάρτες (Φ. Παναγόπουλο, 
Καπράνο, Χ. Παπαγεωργίου, Αγγελόπουλο), όμως η… σπίθα στο ματς είχε μπει παρότι αγωνιστικά όλα είχαν κριθεί.

Το τέταρτο γκολ ο Φ. Παναγόπουλος 

Στο 67' ο Κόλλιας με έξοχη ασίστ έβγαλε τετ α τετ τον Φ. Παναγόπουλο που πέρασε και τον Σούρσο και σε κενή εστία με πλασέ έκανε το 4-0.
Ομως ο πρώτος φετινός σκόρερ της Κυπαρισσίας ενεργώντας απερίσκεπτα… αφιέρωσε το γκολ στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας Αρη Σαβούρδο και έτσι επανήλθε η ένταση με τον τεχνικό του Πανθυρεατικού να του απαντά "έλα να μου τα πεις αυτά και στο Αστρος σε δύο εβδομάδες".

"Χαζή" αποβολή Κόλλια στο 74'

Δυστυχώς η ένταση και οι λεκτικές αψιμαχίες δεν έκαναν καλό στην ομάδα που κέρδιζε, την Κυπαρισσία και αυτό φάνηκε λίγα λεπτά αργότερα… Συγκεκριμένα στο 74' ο Κόλλιας δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε για αχρείαστο φάουλ στο χώρο του κέντρου, ενώ ο Μαντζούνης είχε ήδη στη σέντρα τον Γεωργιόπουλο για να αντικαταστήσει τον Φιλιατρινό επιθετικό! Ετσι η Κυπαρισσία συνέχισε το ματς με 10 παίκτες, όμως το χειρότερο είναι πως ένας από τους καλύτερους παίκτες της δεν θα παίξει στη Σπάρτη και ενώ το ρόστερ της είναι ούτως η άλλως μικρό.
Το μόνο αξιόλογο μέχρι το φινάλε ήταν η φάση του 84' όταν ο ορεξάτος Κωνσταντόπουλος έδωσε στον Κωνσταντόπουλο που σούταρε λίγο άουτ.
Καλύτεροι της Κυπαρισσίας ήταν οι Κόλλιας, Χ. Παπαγεωργίου, Λυδιώτης και Ανδρουτσής, ενώ από τον Πανθυρεατικό δεν ξεχώρισε κανένας.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Μανούρα (Τρικάλων) και των βοηθών του Δόση (Αθηνών) και Φωτόπουλου (Αθηνών).
 
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Γ. Παναγόπουλος (87' Β. Παπαγεωργίου), Λυδιώτης, Ντιόπ, Καρατζούλιας, Κόλλιας, Φ. Παναγόπουλος (68' Κωνσταντόπουλος), 
Χ. Παπαγεωργίου (60' Θεοδωρακόπουλος).
ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ: Σούρσος, Σακελλαράνης, Γ. Μπάρλας 
(30' λ. τρ. Ιατρίδης), Λυτρίβης, Καπράνος, Δημάκος (46' Πολυμενάκος), Χατζηγιάννης, Αγγελόπουλος, Σαμαρτζής (70' Κοδέλλας), Κ. Μπάρλας, Χαρμπαλής.
https://www.eleftheriaonline.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...