Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έτσι έφτασε ο Παναθηναϊκός στην απόκτηση του «δικού μας» Γιαννακόπουλου

Έτσι έφτασε ο Παναθηναϊκός στην απόκτηση του «δικού μας» Γιαννακόπουλου
Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό στο θέμα του τερματοφύλακα έως το σημείο να φτάσουμε στη –δεδομένη- όγδοη φετινή προσθήκη, αυτή του Νίκου Γιαννακόπουλου. Το SDNA καταγράφει βήμα- βήμα τι συνέβη.

Στις αρχές Απριλίου οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό αποφασίζουν να ξεκινήσουν συζητήσεις με τον Λουκ Στιλ προκειμένου να επεκτείνει το συμβόλαιό του στους Πράσινους. Οι συζητήσεις διαρκούν αρκετές μέρες και τελικά τέλος Ιουνίου ανακοινώνεται η επέκταση όχι για ένα αλλά για δύο χρόνια επιπλέον, έως το καλοκαίρι του 2018. Με την έναρξη της προετοιμασίας ο Στιλ τίθεται εκτός προπονήσεων με τον εφιάλτη της κήλης στη μέση να επιστρέφει. Γνώριμο πρόβλημα από τα προηγούμενα χρόνια της καριέρας του, τον απασχόλησε και την περσινή σεζόν αλλά με χαμηλού τέμπο προπονήσεις και δυνατή προθέρμανση, ο Άγγλος έβγαλε τη χρονιά. Αρχικά το ιατρικό τιμ είναι καθησυχαστικό.
Περίπου στο ίδιο διάστημα οι Πράσινοι λαμβάνουν την απόφαση να ανανεώσουν για ακόμα ένα χρόνο το συμβόλαιο του Στέφανου Κοτσόλη. Αν και αρχικά θεωρούνταν δεδομένο ότι οι δρόμοι τους θα χώριζαν τον Ιούνιο, τελικώς τα δεδομένα ανατράπηκαν αφού άπαντες εκτίμησαν τον επαγγελματισμό του και την προσφορά του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. 
Παράλληλα στον Παναθηναϊκό είχαν σχεδιάσει να προωθήσουν με κάθε δύναμη τον Κωνσταντίνο Κότσαρη, έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο τερματοφύλακα όπως λένε όσοι έχουν δουλέψει μαζί του στο Κορωπί. Ο Κότσαρης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της εθνικής Νέων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη χώρα μας. Στα 19 του χρόνια (το Σάββατο είχε γενέθλια) ο Κότσαρης πρόλαβε ήδη να κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι Κυπέλλου με τα Χανιά τον περασμένο Ιανουάριο. 
 
Οι αμφιβολίες για Στιλ
Όλα άρχισαν να αλλάζουν όταν οι μέρες της προετοιμασίας πέρναγαν και ο Στιλ πόναγε. Τότε λήφθηκε η απόφαση να αρχίζει η αναζήτηση τερματοφύλακα. Στην αρχή με ορίζοντα τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά στη συνέχεια επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες, καθώς ουδείς έβαζε το χέρι του στη φωτιά για τον Άγγλο κίπερ. Οι Πράσινοι ήξεραν ότι ο Στιλ θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί εφόσον ακολουθούσε μια συγκεκριμένη διαδρομή αλλά από την άλλη ήθελαν να καλυφθούν σε περίπτωση που θα έμενε έξω για ένα σημαντικό διάστημα ή επέλεγε το δρόμο της επέμβασης.
Τότε έγινε η επαφή που αποκάλυψε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «θύρας 13» με τη Μάιντς για το δανεισμό του Στέφανου Καπίνο. Οι Γερμανοί αρνήθηκαν και ο Παναθηναϊκός δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με την περίπτωση του πρώην τερματοφύλακά του…
 
Ο Κοτσόλης και οι νέοι
Μπορεί κάποιοι να αναρωτιούνται γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πήγε στη λογική να μείνει με τον Κοτσόλη πρώτο και τους Κότσαρη, Αναγνωστόπουλο από πίσω. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κοτσόλη είναι προφανές ότι είχε ληφθεί η απόφαση φέτος να είναι η τελευταία του σεζόν και να λειτουργήσει βοηθητικά για να αναδειχθεί πρωτίστως ο Κότσαρης και δευτερευόντως ο Αναγνωστόπουλος. Είχαν, όμως, την ασφάλεια του Στιλ. Η οποία μετά την επανεμφάνιση του προβλήματος του Άγγλου στη μέση, χάθηκε. Κότσαρης και Αναγνωστόπουλος έχουν μηδενικές εμπειρίες, ενώ συν τοις άλλοις ο πρώτος επέστρεψε τραυματίας στους κοιλιακούς από την Εθνική Νέων γι’ αυτό και έχει άδεια έως τις 5 Αυγούστου.
Πριν από περίπου δέκα ημέρες οι Πράσινοι κατέληξαν σε μια λίστα με τρεις τερματοφύλακες. Όλες οι περιπτώσεις κινούνταν στην ίδια λογική. Νέος αλλά με εμπειρία σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, προσεγγίσιμος στα οικονομικά. Προκρίθηκε η επιλογή του Νίκου Γιαννακόπουλου. Ο 22χρονος τερματοφύλακας είχε μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο εκείνο το διάστημα, μια και οι Κυανέρυθροι προτίμησαν να αποκτήσουν τον Σωκράτη Διούδη. 
 
Με σφραγίδα Φύσσα - Βόκολου
Τον Γιαννακόπουλο τον ξέρουν καλά ο Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος που γενικότερα γνωρίζουν τη φουρνιά της τελευταίας πενταετίας από τις μικρές ομάδες μέχρι την Εθνική Ανδρών λόγω της θητείας τους στην ΕΠΟ. Στον Παναθηναϊκό δεν χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να συμφωνήσουν με τον Γιαννακόπουλο. Άλλωστε όποιος νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει φιλοδοξίες, ξέρει ότι στον Παναθηναϊκό μπορεί να τις ικανοποιήσει όπως έπραξαν τα τελευταία χρόνια πολλοί παίκτες. Ο Γιαννακόπουλος θα υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών από τον Παναθηναϊκό. 
Με τον Γιαννακόπουλο δημιουργείται μια ενδιάμεση κατάσταση στους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού. Δεν έχει την εμπειρία των Στιλ, Κοτσόλη αλλά έχει περισσότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ από τον Κότσαρη. Ο 22χρονος Γιαννακόπουλος θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό στις προπονήσεις και θα διεκδικήσει πρωτίστως θέση στη 18άδα.
Στο Τριφύλλι δημιουργούν από τώρα μια στόχευση για το μέλλον. Να συνθέσουν με Γιαννακόπουλο και Κότσαρη το επόμενο δίδυμο τερματοφυλάκων της Εθνικής! Αρκετά φιλόδοξο; Όλοι κρίνονται στο γήπεδο. Αν κάποια ομάδα, πάντως, έχει τα φόντα να το πράξει αυτό, πρόκειται για τον Παναθηναϊκό. Συνέβη στο παρελθόν με τους Νικοπολίδη, Χαλκιά και τους Καρνέζη, Καπίνο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...