Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το ντεμπούτο του Αρκαδικού της σεζόν 1994-95 και οι δηλώσεις Κουκάκη – Ταβουλαρέα! (vd)

Το ντεμπούτο του Αρκαδικού της σεζόν 1994-95 και οι δηλώσεις Κουκάκη – Ταβουλαρέα! (vd)
Ένα ξεχωριστό ΡΕΤΡΟ αφιέρωμα παρουσιάζει σήμερα το «Κόντρα Επίθεση» και έχει να κάνει με την πρεμιέρα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ την αγωνιστική περίοδο 1994-1995, απέναντι στην ομάδα του Σπαρτιατικού. Το βίντεο από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι από τις 26 Νοεμβρίου 1994 στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Η ομάδα του Αρκαδικού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση επικράτησε με σκορ 80-66, έχοντας ως κορυφαίους τους Ρετσινά, Κουκάκη, Αθανασιάδη και Σβώλο.

Η πρεμιέρα του Αρκαδικού εκείνη τη χρονιά αξίζει να σημειωθεί ότι είχε μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της μετά ΑΕΚ Τρίπολης εποχής σε επίπεδο Ανδρών, αφού το προηγούμενο Καλοκαίρι η «κιτρινόμαυρη» ομάδα είχε συγχωνευθεί με τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό και τους παίκτες μέχρι πρότινος των δύο ομάδων να αποτελούν πλέον συμπαίκτες στον «κυανόλευκο» σύλλογο. Αναλυτικότερα το φύλλο αγώνος εκείνης της αναμέτρησης είχε ως εξής:
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Τρίπολης.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταβουλαρέας – Ηλιόπουλος.
ΣΚΟΡ: 35-40 (ημ.), 80-66 (τελ.).
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Τσουκαλάς): Σμυρνιώτης Μιχ 4, Δουκουμόπουλος, Αθανασιάδης 17(3), Ρετσινάς 19(3), Κουκάκης 18(1), Σβώλος 14(1), Μπουλουγούρης 6(1), Καμπυλαυκάς 2.
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Μπεμπέτσος): Γιαννόπουλος 10(2), Μπαγιώκος, Μέγγος 4, Λιβεράκος 22, Ζαμινός 16, Βακαλόπουλος 5, Γιάνναρης 9(1).
* Για την ιστορία να γράψουμε ότι εκείνη τη χρονιά ο ΣΕΦΑ Αρκαδικός τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος καθώς ηττήθηκε από τον Σπαρτιατικό στον μικρό τελικό των play-off που κατέλαβε την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.
** Στο ρόστερ του Αρκαδικού αγωνιζόταν και ο σημερινός πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ του Αρκαδικού, Μιχάλης Σμυρνιώτης, που τότε δεν θα φανταζόταν ίσως και ήταν ο διακαής πόθος του, ότι θα έβλεπε ύστερα από 21 χρόνια την ομάδα στην Α1 Εθνική κατηγορία!

Οι δηλώσεις του Κουκάκη και του ρούκι στην Α2 Ταβουλαρέα...
Αξίζει μετά τα στιγμιότυπα του αγώνα στο συγκεκριμένο βίντεο να δείτε τις δηλώσεις ενός εκ των διακριθέντων στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με 18(1) πόντους Στάυρου Κουκάκη με την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς ως παίκτης του Αρκαδικού, μετά την αγωνιστική παρουσία του στην ΑΕΚ Τρίπολης. Επίσης στη συνέχεια ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Κυριάκου Ταβουλαρέα ο οποίος εκείνη την αγωνιστική περίοδο αποτελούσε ρούκι στα γήπεδα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, καθώς τότε ξεκινούσε να σφυρίζει στο δεύτερο τη τάξει Εθνικό πρωτάθλημα.



** Το βίντεο είναι από το προσωπικό αρχείο του Κώστα Στάικου και τον ευχαριστούμε για την παραχώρησή του. Επίσης το φύλλο αγώνος της αναμέτρησης είναι από το πλούσιο αρχείο του Σταύρου Κουκάκη.
contraepithesi.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...