Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το θερμό χειροκρότημα και ο αποχαιρετισμός του Μάικ Καρνέζη από τα παρκέ!

Το θερμό χειροκρότημα και ο αποχαιρετισμός του Μάικ Καρνέζη από τα παρκέ!

ΓΡΑΦΕΙ ο Φώτης Αλεξόπουλος.

KARNEZIS MAIK MAY04 02Το παιχνίδι του Απόλλωνα Τρίπολης με τον ΝΟ Πύλου ήθελε μόλις λίγα δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωσή του και ο Μάικ Καρνέζης ετοιμαζόταν να δώσει τη θέση του σε άλλο νεαρό παίκτη της ομάδας του. Εκείνη τη στιγμή ο Μάικ αυθόρμητα σήκωσε τα χέρια και χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους στις εξέδρες αλλά και έναν - έναν ξεχωριστά όλους τους συμπαίκτες του και ανθρώπους της ομάδας! Ο ίδιος γνώριζε καλά ότι αυτό ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της τεράστιας καριέρας του στα Αρκαδικά γήπεδα και των αμέτρητων πόντων που έχει σημειώσει όντας ο μεγαλύτερος σκόρερ που έχει αναδείξει ποτέ μέχρι σήμερα το Αρκαδικό και όχι μόνο μπάσκετ! «Τρελαινόμαστε» μόνο και με την ιδέα πόσους πόντους άγγιζε στην καριέρα του με τους 20 που σημείωσε στο τελευταίο επίσημο ματς της καριέρας του! Ο ίδιος ήταν εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένος καθώς έβλεπε να φτάνει στο τέλος της μια μεγάλη πορεία ετών μέσα στα παρκέ. Εννοείται βέβαια ότι αυτή δεν θα είναι και η τελευταία ενασχόλησή του με το μπάσκετ, αφού θα συνεχίσει όπως παραδέχθηκε να αποτελεί ένας «ακούραστος εργάτης» του τοπικού μπάσκετ!

Ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να χειροκροτεί έναν μεγάλο αθλητή, αναγνωρίζοντας του την προσφορά του στο τοπικό μπάσκετ! Ο ίδιος ανταπέδωσε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια από το 1987 έως σήμερα! Η εμφάνισή του στο ματς του Απόλλωνα με τον ΝΟ Πύλου; Αντάξια της πορείας του στο Αρκαδικό μπάσκετ, με 20(2) πόντους και πολύτιμη προσφορά σ' αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ίσως από οποιονδήποτε άλλο, όλα αυτά τα χρόνια. Στο σκοράρισμα! Πάντα ο γνωστός Μάικ μέσα στο παρκέ μέχρι και στο τελευταίο ματς της καριέρας του, όπως τότε το 1987 με την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση και την τελική Φάση του παιδικού πρωταθλήματος! Με τις γνωστές αντιδράσεις του μετά από ένα σημαντικό καλάθι ή τρίποντο, με την γνωστή «γκρίνια» του σε όποιον συμπαίκτη του χαλάρωνε στη διάρκεια του ματς. Με το χιούμορ του επίσης και την πλάκα του, με τους συμπαίκτες, αντιπάλους, διαιτητές και τον κόσμο. Ιδιαίτερος χαρακτήρας για μερικούς; Αγαπητός για τους περισσότερους; Αποτελεί «ζωντανό» κομμάτι της ιστορίας του μπάσκετ της περιοχής μας!







Δυστυχώς τη στιγμή που ο Μάικ Καρνέζης αποχωρούσε από τα παρκέ το απόγευμα της Τετάρτης λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης του Απόλλωνα Τρίπολης με το ΝΟ Πύλου, ο κόσμος που βρισκόταν στο γήπεδο και τον χειροκρότησε όρθιος ήταν λίγος! Για τον πρώτο σκόρερ μέχρι σήμερα των γηπέδων της Αρκαδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ το τελευταίο αντίο ή αν προτιμάτε το τελευταίο χειροκρότημα του κόσμου θα έπρεπε να γίνει σ' ένα γεμάτο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο. Ίσως να είναι ευκαιρία να διεξαχθεί κάποια στιγμή ένα φιλικό ματς προς τιμήν αυτού του τεράστιου σκόρερ του οποίου «έχει γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μπάσκετ της Αρκαδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ»!
Ευχή από το «Κόντρα Επίθεση»; Το «ταξίδι» για τον Μάικ να είναι εξίσου όμορφο και μετά την αποχώρηση από τα παρκέ πάντα με Υγεία! Ελπίδα; Ο μεγαλύτερος σκόρερ του Αρκαδικού μπάσκετ να παραμείνει κοντά στο άθλημα, υπηρετώντας το από άλλα πόστα και το σημαντικότερο εμπνέοντας και παροτρύνοντας νέα παιδιά, στο να γίνουν συνεχιστές του του μπάσκετ στην περιοχή μας!

Υ.Γ.1
Ρωτώντας κατ' ιδίαν τον καλό συνάδελφο με το τεράστιο μπασκετικό του αρχείο, Σταύρο Κουκάκη, για το πόσους πόντους πρέπει να έχει σημειώσει μέχρι σήμερα στην καριέρα του ο Μάικ Καρνέζης μου είπε χαρακτηριστικά «Μέχρι το 2002-2003 όπου διατηρούσα ακριβές αρχείο με τους πόντους του τοπικού μπάσκετ, ο Μάικ είχε πετύχει 6.424 πόντους! Εκτιμώ λοιπόν ότι έχει πετύχει περισσότερους από 10.000 πόντους στην καριέρα του!».
Γίνεται λοιπόν κατανοητό το μέγεθος του σκόρερ που ακούει στο όνομα «Μάικ Καρνέζης»!

Υ.Γ.2
Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή της σεζόν 1995-1996 στο μεγάλο παιχνίδι της Γ' Εθνικής ανάμεσα στον ΓΣ Αρκαδίας με τον Ποσειδώνα Καλαμάτας όταν η Αρκαδική ομάδα κέρδισε την ομάδα της Μεσσηνίας και πήρε και τη διαφορά του πρώτου ματς με απίστευτο τρίποντο του Μάικ στην εκπνοή! Ο ίδιος στη συνέχεια σκαρφάλωσε στην πάνω κερκίδα που (υπήρχε μόνο) και έγινε ένα με τον κόσμο για να πανηγυρίσει αυτή τη σπουδαία νίκη! Αυτός είναι ο Μάικ!

http://contraepithesi.gr/

1 σχόλιο

  • .
    . Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 20:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο καλύτερος μπασκετμπολίστας που έβγαλε η Αρκαδία.
    Αν είχε "άκρες" θα είχε αγωνιστεί σε ψηλότερο επίπεδο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...