Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης – Υμηττού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττά του

Ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης – Υμηττού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττά του
Σε κλίμα συγκίνησης, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 11.00 το πρωί, στην κατάμεστη από μέλη του Συλλόγου και καλεσμένους αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης – Υμηττού. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του, πριν από λίγες μέρες αποβιώσαντος, ΙΩΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ, ο οποίος προσέφερε αρκετά στον Σύλλογο Αρκάδων, στην τοπική κοινωνία της Δάφνης αλλά και γενικότερα σε όλη την κοινωνία, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι τις μέρες μες.


Στον εκλιπόντα έγινε εκτενής αναφορά τόσο από τον Δήμαρχο ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ όσο και από τον πρόεδρο των ΑΡΚΑΔΩΝ. Τονίσθηκε ιδιαίτερα από τους ομιλητές η σημαντική του προσφορά τόσο στη τοπική κοινωνία, όσο και στον Σύλλογο των Αρκάδων, τον οποίο και επαναδραστηριοποίησε μετά από μακρόχρονη αδράνεια! Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ η θαυμάσια χορωδία του Δήμου – λόγω του πένθους – περιορίσθηκε σε εορταστικούς ύμνους και όχι παραδοσιακά τραγούδια.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Παπανικολάου Αθανάσιος.
Μεταξύ των παρευρισκομένων που τίμησαν με την παρουσία την εκδήλωση ήταν:

  • Μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος Ιωάννη Πισιμίση
  • Ο Δήμαρχος  Δήμου Δάφνης – Υμηττού  Μιχαήλ Σταυριανουδάκης
  • Αντιδήμαρχοι του Δήμου και Δημοτικοί Σύμβουλοι
  • Από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος οι: Ουρανία Αναγνωστοπούλου Αντιπρόεδρος, Πάνος Αναγνωστόπουλος Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Τσιντής μέλος του Δ.Σ.
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης Νικόλαος Αντζινάς με μέλη του Δ. Σ.
  • Ο Πρόεδρος των Αρκάδων Γλυφάδας Νικόλαος Τσιντής
  • Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων  Καλλιθέας & όμορων Δήμων Χριστίνα Κυριακοπούλου
Ακολουθεί :
  • η ειδική αναφορά του Δήμαρχου κ. Μιχ.Σταυριανουδάκη, βίντεο από την κοπή πίτας των Αρκάδων Δάφνης – Υμηττού έτους 2013 υπό τον συντονισμό του εκλιπόντος.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Μιχ. Σταυριανουδάκη

«Να ευχηθώ κι εγώ με την σειρά μου καλή χρονιά, καλή επιτυχία στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου. Σήμερα είναι μια μέρα που και για μένα συναισθηματικά είναι πολύ φορτισμένη, διότι τον Σύλλογο αυτό τον έχω συνδέσει με έναν πολύ προσωπικό μου φίλο που χάσαμε πρόσφατα. Είμαστε δεκαετίες φίλοι στενοί. Υπήρξε ο άνθρωπος που μαζί με τον Θ.Κ., εμείς οι 3 ξεκινήσαμε μία ιδέα το 1998 που για 17 χρόνια έχει σαν αποτέλεσμα να διοικεί το Δήμο μας. Πάντοτε ανιδιοτελής, υπέδειξε, προχώρησε, συνέβαλε, συνεργάστηκε, προσέφερε, έντιμος, χωρίς να προβάλλει τον εαυτό του, αγαπητός σε όλους μας, με το χαμόγελο πάντοτε και με ανέκδοτο ακόμα και αν μας προσπερνούσε τρέχοντας, ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Και θα ήθελα σήμερα, με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, αν το επιθυμεί το Δ.Σ. , να καταγράψει κάποια στιγμή μέσα από τα ιστορικά των συμβουλίων του, την προσφορά του, γιατί συνέβαλε πολύ σημαντικά στην επανεκκίνηση του Συλλόγου όταν για κάποια χρόνια είχε αδρανήσει. Και αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Γιατί η ιστορία του καθενός μας, η ιστορία του τόπου μας, είναι από ανθρώπους που φεύγοντας αφήνουν το στίγμα της παρουσία τους. Και τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Γιάννη τον Πισιμίση, δεν ξεχνιούνται ποτέ.»
















Κείμενο : dafninews και Γεώργιος Πισιμίσης (τέως Γενικός Γραμματέας Αρκάδων Δάφνης 1977-1980) και Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Ζατουνιτών Γορτυνίας)
Φωτογραφίες : spatharis.blogspot.gr

https://dafninews.wordpress.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...