Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Γιώργος Παπαηλιού για τις εξελίξεις με τη μονάδα βιοαερίου

Ο Γιώργος Παπαηλιού για τις εξελίξεις με τη μονάδα βιοαερίου
Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού προχώρησε σε δήλωση για την απόφαση του ΥΠΕΚΑ για τη μονάδα βιοαερίου.
Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Με απόφαση του ΥΠΕΚΑ ανεστάλη η εκτέλεση της απόφασης για έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας βιοαερίου στον κάμπο της Μαντινείας. μέχρι την έκδοση απόφασης του ΣτΕ επί σχετικής αίτησης ακύρωσης.
Η υπουργική απόφαση λαμβάνει υπόψη το Σύνταγμα που προστατεύει τη διατήρηση και ορθή διαχείριση της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, στην οποία εν προκειμένω καλλιεργούνται αμπέλια και μηλιές με προϊόντα ΟΠ.Α.Π.(«Μαντινεία») και Π.Ο.Π. («μήλα ντελίσιους πιλαφά Τριπόλεως»), τη νομοθεσία που επιτρέπει τη δυνατότητα εγκατάστασης σταθμών παραγωγής ενέργειας μόνο για λόγους που εξυπηρετούν το γεωργικό χαρακτήρα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ και τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.
Έτσι αποδεικνύεται η ιδιαίτερη ευαισθησία της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν την προστασία, τόσο της αγροτικής παραγωγής, όσο και του περιβάλλοντος. Οι επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες σ΄ αυτό το πλαίσιο και υπό την προϋπόθεση τήρησης των όρων νομιμότητας.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...