Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προβολή της ταινίας του Φορέα Πάρνωνα (εικόνες)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προβολή της ταινίας του Φορέα Πάρνωνα (εικόνες)
Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, εκδήλωση που αφορούσε στην προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου με τίτλο «Από Βορρά σε Νότο, σ’ Ανατολή και Δύση».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο.), τη συνεργασία της Ομάδας Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις» και του Αθλητικού Συλλόγου Βουρβούρων. Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση, καθώς στην εκδήλωση παρέστη και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους θεατές την εμπειρία του από τα γυρίσματα στην περιοχή. Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και τη χορηγία της εταιρείας «Δεληγιάννης - Καύσιμα Λιπαντικά Ανταλλακτικά».
Η ταινία «Από Βορρά σε Νότο, σ’ Ανατολή και Δύση» αποτελεί μια συνοπτική συνέχεια μιας σειράς τεσσάρων ταινιών-ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρέως κοινού σε θέματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Εντός του έτους, σχεδιάζεται η προβολή τους σε διάφορα μέρη της προστατευόμενης περιοχής όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού αλλά και πλησίον αυτής.

Στο πλαίσιο του έργου «Παραγωγή ταινιών και ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων» επιχειρήθηκε η οπτικοακουστική ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, της ιστορικής συνέχειας, των πολιτισμικών γνωρισμάτων και ιδιαιτεροτήτων και της οικολογικής σημασίας της προστατευόμενης περιοχής, αλλά και η προβολή των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο διαχείρισης και προστασίας της, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιοποικιλότητα και να διατηρηθεί η φυσική της κληρονομιά.

Το μήνυμα του διεθνούς φήμης Έλληνα ηθοποιού κ. Γεώργιου Χωραφά για τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού [https://www.youtube.com/watch?v=temtbuOzot0], σηματοδότησε την έναρξη της εκδήλωσης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα-Σενάριο-Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδελάς
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Τσιχριτζής-Όλγα Κουρμούζη
Διεύθυνση Παραγωγής: Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Γεράσιμος Βάκρος
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Αφήγηση: Γιώργος Χωραφάς-Μαριάνθη Σοντάκη-Μάκης Αρβανιτάκης-Τάσος Ράπτης
Εκτέλεση Παραγωγής: Περίπλους
Παραγωγή: Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...