Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μονάδα Βιοαερίου: Η Αγωνιστική Κίνηση «Μαντινεία» για την απόφαση Σκουρλέτη

Μονάδα Βιοαερίου: Η Αγωνιστική Κίνηση «Μαντινεία» για την απόφαση Σκουρλέτη
Mε τη με Α.Π. 1700/1-4-2016 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη, ανεστάλη η ισχύς της με αριθμό πρωτ. 1790/25-7-2012 (ΑΔΑ: Β40ΖΟΡΙΦ-ΝΙΥ) Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Γενικού Γραμματέα Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου και ηλεκτρισμού ισχύος 480 KW της Εταιρείας με την επωνυμία «Βιοενεργειακή Μαντινείας Α.Ε.» και ήδη «KAFSISBIOGAS ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.», μέχρι κατά λέξη την έκδοση απόφασης επί της εκκρεμούσης κατά της ως άνω απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτησης ακύρωσης με αριθμό κατάθεσης 6687/2012, καθώς και κάθε άλλης μεταγενέστερης ερειδόμενης σε αυτή πράξης κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό της.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας προχώρησε στην παραπάνω αναστολή, διότι διαπίστωσε σωρεία σημαντικών αναφερόμενων στην απόφασή του ελλείψεων στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), σχετικών κυρίως με την αγνόηση των πλημμυρών στην περιοχή, καθώς και με την όλη χωροθέτηση της μονάδας εντός Γης Υψηλής Παραγωγικότητας κ.λ.π. που συνεπάγονται όπως κατά λέξη έγινε δεκτό «άμεσο κίνδυνο πρόκλησης βαριάς και ανεπανόρθωτης βλάβης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής..»
Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός των άλλων σοβαρότατων κυκλοφοριακών και άλλων οχλήσεων που η μονάδα θα δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή και των μη αντιστρέψιμων βλαβών, η ύπαρξη των ανοιχτών χωμάτινων δεξαμενών της μονάδας (συνολικού εμβαδού περίπου 6 στρεμμάτων) που θα αποθηκεύονται τα απόβλητά της (
21.150 m3
μάξιμουμ), θα αποτελεί επιπλέον μια συνεχή πηγή μολύνσεων σε όλο το περίκλειστο Μαντινειακό οροπέδιο, στο οποίο θα απλώνονται οι ανυπόφορες οσμές, ενώ τα έντομα και τα ζώα που θα εγκατασταθούν εκεί, θα είναι ανεξέλεγκτοι φορείς ασθενειών και κάθε είδους μολύνσεων.
Με την Υπουργική Απόφαση ο αγώνας του Σωματείου μας και των κατοίκων όλης της Μαντινείας κατά της εγκατάστασης μονάδας βιοαερίου, αναγνωρίστηκε ότι στηρίζεται σε υπαρκτούς, σοβαρούς, νόμιμους, τεκμηριωμένους και αποδεδειγμένους λόγους.
Αναμένουμε την εκδίκαση των προσφυγών μας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και ελπίζουμε βάσιμα ότι οι αποφάσεις που θα εκδοθούν θα είναι λυτρωτικές για όλους όσους κατοικούμε ή και δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή, μη εξαιρουμένων και των κατοίκων της πόλης της Τρίπολης.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. του συλλόγου
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...