Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αγρότες: Αιτήσεις για ενιαία ενίσχυση στην Αρκαδία - Όλη η διαδικασία! (vd)

Αγρότες: Αιτήσεις για ενιαία ενίσχυση στην Αρκαδία - Όλη η διαδικασία! (vd)
Πριν το Πάσχα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2016 γεγονός που συνέπεσε με την έκδοση των οριστικών δικαιωμάτων των αγροτών για τις επιδοτήσεις τους.

Όλοι οι παραγωγοί πρέπει να σπεύσουν στον αγροτικό συνεταιρισμό Αρκαδίας και στο ΚΕΑ Τρίπολης και να υποβάλουν την αίτηση τους για το 2016 και απαραίτητο δικαιολογητικό για την δήλωση είναι το εκκαθαριστικό της εφορίας του έτους 2014.
Για το λόγο αυτό, συνέντευξη τύπου έδωσαν από κοινού, ο Πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση», Θανάσης Τσιοτίνας και ο γεωπόνος του συνεταιρισμού και υπεύθυνος του έργου της υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης του Νομού Αρκαδίας, Βαγγέλης Παρασκευόπουλος.
Αυτό που τονίστηκε είναι ότι η αίτηση ΟΣΔΕ δεν είναι κάτι εύκολο που μπορεί να το χειριστεί ο καθένας μόνος του, επομένως η εμπειρία του συμβούλου και του παραγωγού είναι πολύ σημαντική.

ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ: Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών ολόκληρου του Νομού Αρκαδίας ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν κινητά συνεργεία στην Μεγαλόπολη, στα Τρόπαια και στο Λεβίδι όπου παραλαμβάνουν τις δηλώσεις των παραγωγών.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΙΤΗΣΗ: Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή μας, τις τελευταίες ημέρες, οι παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλουν σύντομα την δήλωση ενιαίας ενίσχυσης προκειμένου να ασφαλιστούν και να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για τις ζημιές του παγετού των τελευταίων ημερών.

Επίσης, οι παραγωγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί δηλώνοντας τα χωράφια που έχουν πάθει ζημιά και με τον ίδιο τρόπο να τα δηλώσουν στον ΕΛΓΑ.

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ: Το ΚΕΑ Τρίπολης έχει προχωρήσει σε συνεργασία με κάποιες εταιρίες δίνοντας κάποια προνόμια στους παραγωγούς που θα πραγματοποιήσουν την δήλωση στον Συνεταιρισμό Αρκαδίας, ενώ πρωτοστατεί ώστε οι παραγωγοί να πάρουν έγκυρα και έγκαιρα τις επιδότησης τους.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...