Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύη Τατούλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο: "Αυτά τα έργα θα βγάλουν την Αρκαδία από την κρίση"

Εύη Τατούλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο: "Αυτά τα έργα θα βγάλουν την Αρκαδία από την κρίση"
Με τη φράση «Έχω άποψη για κάθε χωριό της Αρκαδίας» η πολιτευτής Αρκαδίας με την Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη, ξεδίπλωσε αναλυτικά κάθε πτυχή του σχεδίου ανάπτυξης που παρουσίασε με την ανοιχτή της επιστολή προς τους συμπατριώτες της μιλώντας την Τετάρτη στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Επί της ουσίας» με τον Μηνά Αρτόπουλο και τον Δημήτρη Μανιατάκο.
Η Εύη Τατούλη ξεκαθάρισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης για μεγέθυνση της οικονομίας που θα στηριχθεί σε ένα ισχυρό όραμα, υποστηρίζοντας ότι το ρόλο αυτό μπορεί να παίξει ο Αρκαδισμός. Η υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ στις εκλογές του 2015 ανέλυσε το αναπτυξιακό της σχέδιο για την Αρκαδία και πώς μπορεί να δοθεί πνοή στις τοπικές κοινωνίες, αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του MenalonTrail, αλλά και το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού, που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Στην εκπομπή συζητήθηκε ακόμη η πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις, που συνδέονται με την ανεπάρκεια του πολιτικού μας συστήματος.
Χρειάζεται ένα μοντέλο διακυβέρνησης για μεγέθυνση της οικονομίας
Η κυρία Τατούλη αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που νιώθει ο Έλληνας σήμερα και στην απογοήτευσή του από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, που βυθίζει ολοένα και περισσότερο την ελληνική κοινωνία στην μιζέρια, ανεξάρτητα από την πολιτική αναγκαιότητα που επιβάλλεται από την Ευρώπη.
Η Εύη Τατούλη σημείωσε ότι «Οι ελληνικές πολιτικές επιβάλλονται από τους έλληνες πολιτικούς. Το πρόβλημα της χώρας είναι αμιγώς πολιτικό και έχει να κάνει με την ανεπάρκεια των προσώπων αλλά και με το πρόβλημα εξεύρεσης ενός αποτελεσματικού μοντέλου διακυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη χώρα πολιτικοί άντρες και γυναίκες που δεν είχαν καθόλου στο μυαλό τους ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή μοντέλου. Οχυρώνονται πίσω από μία μνημονιακή πολιτική χωρίς να καταλαβαίνουν ότι κανένα ασφαλιστικό, κανένα συνταξιοδοτικό δεν θα έχει αποτέλεσμα αν δεν μεγεθυνθεί η οικονομία και δεν αντιμετωπιστεί η ανεργία».
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει την ανάγκη αυτή συνέχισε η πολιτευτής Αρκαδίας υπογραμμίζοντας ότι το θέμα μείωσης των δαπανών του κράτους αποτελεί την καρδιά του προβλήματος. Μιλώντας συγκεκριμένα για τον κόφτη στις δαπάνες που προβλέπεται από το επερχόμενο νομοσχέδιο σημείωσε ότι αποτελεί μια καινοτομία που αν η κυβέρνηση δεν υποσκάψει θα σηκώσει τοίχος στον λαϊκισμό των αθρόων προσλήψεων στο δημόσιο και των παράλογων μισθών, «Δεν πρέπει να τον ερμηνεύουμε ως μισθολογικό κόφτη» ανέφερε χαρακτηριστικά αλλά ως ένα εργαλείο που θα προσφέρει στην ιδιωτική οικονομία τον αναγκαίο ζωτικό χώρο να ανασάνει.
Υπάρχουν υπουργεία που έχουν κόψει τις δαπάνες τους κατά 4% ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση αν θέλετε την άποψή μου, είναι ο μοναδικός κρατικός τομέας που συνεχίζει να λειτουργεί ανέφερε στην συνέχεια για να υπογραμμίσει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκησης έχει τεκμαρτό έργο και δημιουργεί εχέγγυα εμπιστοσύνης στους πολίτες. Η κεντρική διοίκηση μάλιστα συνέχισε η κα Τατούλη έχει στοχοποιήσει την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί πάντα την έβλεπε με ένα κόμπλεξ, αντί να ασκεί τον εκτελεστικό της ρόλο.
Ο Αρκαδισμός μπορεί να γίνει το επόμενο μεγάλο όραμα της χώρας
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μεγάλο όραμα συνέχισε η πολιτευτής Αρκαδίας με την Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη, παραλληλίζοντας το με αυτό του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την είσοδο της χώρας στην Ευρώπη αλλά και με αυτό του Κώστα Σημίτη για την είσοδο στον σκληρό πυρήνα της ΟΝΕ.
Εμείς οι Αρκάδες που είμαστε ανατρεπτικοί μπορούμε να παίξουμε αυτό το ρόλο ανέφερε στην συνέχεια η κα Τατούλη υπογραμμίζοντας ότι «Η Αρκαδία είναι ένα μέρος με ιδιαίτερη σημασία για όλη την χώρα. Είναι το μέρος που ενέπνευσε τη σχολή του Αρκαδισμού. Ξέρετε πόσες ακαδημίες με τον Αρκαδισμό υπάρχουν σε όλα τα πλάτη και μήκη της υφηλίου» αναρωτήθηκε η Εύη Τατούλη για να συνεχίσει «Η άσκηση της πολιτικής δεν είναι αυτή που ξέραμε πριν καιρό. Ο πολιτικός, που μας κουνούσε το δάκτυλο και μας έλεγε ότι εκλέχθηκα για σας. Τώρα είναι το αντίθετο». 
«Θυμάστε το Menalon Trail, ήμουν μία εθελόντρια μαζί με τους άλλους, που ανοίξαμε το μονοπάτι. Είπαμε ότι αυτή την πρωτοβουλία θα την κάνουμε παραπέρα. Γιατί έτσι μόνο μπορεί να κινηθεί η τοπική οικονομία δεδομένου ότι η εξωστρέφεια είναι ένα πράγμα που αργεί να αποδώσει» συνέχισε η πολιτευτής της Αρκαδίας. «Η αποδοτικότητα του μονοπατιού σε αυτή η φάση έχει να κάνει με εσωτερικό τουρισμό. Οι ίδιοι οι εθελοντές που άνοιξαν το μονοπάτι, προωθούν την επέκταση του να φτάσει στην Καρύταινα και στην Ηραία. Όλα τα πράγματα έχουν να κάνουν με ένα σύμπλεγμα συνεργειών. Στην Ηραία βλέπετε υπάρχουν ιαματικές πηγές».
«Αυτή τη στιγμή εκτιμώ ότι χρειαζόμαστε 5 εκατομμύρια σε τραπεζικό δανεισμό για να μην καταστραφούν οι επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη στην Αρκαδία. Υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν σταματήσει την υλοποίηση τους εξαιτίας του παλιού αναπτυξιακού νόμου».
Υπάρχουν συμπατριώτες μας που αναζητούν τρόπο να κάνουν κάτι με την γη.
«Αφουγκράζομαι την κραυγή αγωνίας όλων εκείνων που έχουν εκτάσεις και αγωνιούν να γίνει κάτι προκειμένου να επιστρέψουν στις καλλιέργειες» ανέφερε η κα Τατούλη περιγράφοντας το πλάνο της για τον Φάλανθο. «Υπάρχουν πολλοί Έλληνες στις δικές μας ηλικίες που αναζητούν τρόπο να φύγουν από τα αστικά κέντρα και αναζητούν τρόπο να κάνουν κάτι με την γη. Είναι μία πρόταση που είχε ξεκινήσει από τον τότε αντινομάρχη Κώστα Μυλωνά. Νομίζω ότι τέτοια μικρά, έξυπνα, λειτουργικά έργα που μπορούν να βελτιώσουν τις τοπικές αποδόσεις είναι εξαιρετικά σημαντικά».
«Έγραψα στην επιστολή μου στους Αρκάδες ότι θα πετύχω αυτά που περιγράφω σε αυτή. Ήδη μπορώ να σας πω ότι έχουμε στα χέρια μας την προμελέτη για τον Φάλανθο. Χρειάζεται ωρίμανση της μελέτης που είναι εφικτή να συμβεί στο προσεχές εννεάμηνο. Το έργο θα είναι εντελώς ώριμο για να ενταχθεί στο επόμενο πρόγραμμα. Θα αγωνιστούμε να την πείσουμε την αντιπεριφερειάρχη επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής κ. Νικολάκου» συμπλήρωσε η κα Τατούλη.
Το κάθε έργο είναι έργο εντάσεως εργασίας και όχι εντάσεως κεφαλαίου.
Η κυρία Τατούλη είπε ακόμη ότι λιθαράκι, λιθαράκι θα αλλάξουν τα πράγματα και μάλιστα αναρωτήθηκε. « Θα αλλάξει ο Τυρός με το καταδυτικό πάρκο; Σίγουρα δεν θα αλλάξει αύριο. Βάζουμε ένα- ένα λιθαράκι προκειμένου οι τοπικές μας οικονομίες και η ατμομηχανή, ο τουρισμός να πάρει μπροστά. Ήταν μία ενέργεια που συζητήθηκε με όλους τους τοπικούς παράγοντες. Το κάθε πράγμα, το έργο του καταδυτικού πάρκου είναι έργο εντάσεως εργασίας και όχι εντάσεως κεφαλαίου. Πρόκειται για έργο ήπιας παρέμβασης και μικρού κεφαλαίου.
Αναζητούμε το ιδιότυπο χαρακτηριστικό της κάθε περιοχής
Η κυρία Τατούλη εξήγησε το σκεπτικό της στην επιστολή που δημοσίευσε στους Αρκάδες. «Αναζητούμε το ιδιότυπο χαρακτηριστικό της κάθε περιοχής. Για εμένα στο Άστρος υπάρχει μία ανισορροπία. Υπάρχει ένα λιμάνι, που έχει ολοκληρωθεί, και έχει αναβαθμίσει την περιοχή. Από την άλλη πλευρά η περιοχή παραμένει σε φιλοσοφία της δεκαετίας του ’80 με μικρές δομές φιλοξενίας.Η δική μου πρωτοβουλία είχε να κάνει με μικρές ήπιες παρεμβάσεις που μπορούν με λίγα χρήματα σχετικά να ολοκληρωθούν άμεσα και να δώσουν στην ζώνη την φυσιογνωμία που έλειπε. Η δημιουργία αυτής της promenanta, όπως λένε οι Γάλλοι, πεζοδρόμου μπορεί να γίνει σημείο κατατεθέν. Η αναστήλωση του κάστρου του παραλίου Άστρους είναι ένα μεγάλο έργο και μακάρι να γίνει. Αλλά και η νυκτερινή βόλτα που θα οδηγεί σε αυτή την διάσταση είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Πώς θα συνδεθεί το πάνω κομμάτι με το παραλιακό. Ο ποδηλατόδρομος είναι ωραία ιδέα. Έρχεται από παλιά».
«Πώς θα στοχεύσουμε μεγάλες θεματικές ομάδες, που ενδιαφέρονται στον τόπο που θα παραθερίσουν να κάνουν κάτι που είναι το δικό τους χόμπι. Θα προσελκύσουμε ποδηλάτες στη Βόρεια Κυνουρία, με το αναρριχητικό στο Λεωνίδιο και το καταδυτικό πάρκο στον Τυρό, άλλους τουρίστες. Το λάθος ήταν ότι πάντοτε προσπαθούσαμε να αναζητούμε το μεγάλο».
Το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε έκθεση ιδεών, αλλά με χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμό
«Μπορώ να σας πω ότι έχω άποψη και για το πιο μικρό χωριό της Γορτυνίας. Το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε έκθεση ιδεών, αλλά με χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς. Είπε και ο Γιάννης Λαγός από το Menalon Trail ότι θα μας βοηθήσει και εκείνος. Όλα αυτά τα ζητήματα μέχρι να φτάσουν στο δημόσιο διάλογο πρέπει να έχει γίνει εσωτερικό ξεκαθάρισμα. Δεν έχω αναφέρει ακόμη στην επιστολή μου το δημοτικό ξενοδοχείο των Λαγκαδίων που έκλεισε πριν από ένα χρόνο και το οποίο έχω στο νου μου και για το οποίο γίνεται συζήτηση. Είναι σημαντικό ο καθένας να έχει άποψη για την περιοχή του».
Πρέπει ο κάθε τόπος να αρχίσει να βρίσκει την φυσιογνωμία του
Αναφερόμενη στο όραμά της για την Κυνουρία, η κυρία Τατούλη είπε ότι πρέπει να δεις την κάθε περιοχή και τις ανάγκες της ξεχωριστά. «Στην πραγματικότητα η Κυνουρία είναι διαφορετικές κουκκίδες πάνω σε μία ακτογραμμή. Πρέπει ο κάθε τόπος να αρχίσει να βρίσκει την φυσιογνωμία του. Ένα λιμάνι δεν λέει τίποτα, αν δεν μπορείς να το προβάλεις σωστά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφημίσεις ένα λιμάνι; Για εκείνους που ρίχνουν σκάφη, οι διαδρομές πρέπει να γνωστοποιηθούν. Στο καινούργιο λιμάνι του Τυρού θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι με μικρά σκάφη. Στα ζητήματα της προβολής η Κυνουρία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον».
Να πείσουμε το ΤΑΙΠΕΔ
«Στην επιστολή μου επέλεξα τρία κομβικά σημεία. Θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να μπούμε σε αυτή την κουβέντα. Να πείσουμε το ΤΑΙΠΕΔ. Η δική μας τοπική αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει τις δικές της εκτάσεις. Αναφέρομαι και στην έκταση της Τάκας, αλλά και σε όλες τις εκτάσεις. Αν δεν αξιοποιήσουμε την δική μας περιουσία, θεωρώ ότι θα γίνει ξεπούλημα. Δεν μπορούμε να καλούμε τους επενδυτές και ο καθένας να σκέφτεται ό,τι θέλει. Πρέπει να έχουμε έτοιμο το σχέδιο και μετά να καλέσουμε τους επενδυτές χωρίς να βρεθούμε στο απρόοπτο να μας καπελώσουν».
Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με τριχοτόμηση
Ζούμε σε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει να αντιμετωπίσει ένα κίνδυνο τριχοτόμησης εν μέσω πολιτικών διεργασιών εντός της χώρας και με ένα πόλεμο στα σύνορα της με την Συρία καθώς και με ένα πολυετές μέτωπο με τους Κούρδους του Ιράκ ανέφερε η Εύη Τατούλη απαντώντας σε ερώτημα για τις πιθανότητες θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο για να καταλήξει «Αν στη χώρα μας δεν λάβουμε υπόψη μας τα τεκταινόμενα στην απέναντι όχθη θα βρεθούμε σε δυσάρεστη θέση».
Η Εθνική κυριαρχία προϋποθέτει ενεργειακή αυτονομία 
Η πολιτευτής Αρκαδίας αναφερόμενη στις εξελίξεις με τον αγωγό φυσικού αερίου TAPσημείωσε ότι το έργο αυτό ξεκίνησε την εποχή του Κώστα Καραμανλή και την υλοποίηση του υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς και ψήφισε η ΝΔ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τόσο την σύμβαση όσο και το έργο. Υπάρχει σταθερός προσανατολισμός για την Ελλάδα συνέχισε η κα Τατούλη από την εποχή της Γιάλτας και το statusquoτης χώρας είναι δεδομένο και δεν αλλάζει με οικονομικού τύπου συμφωνίες υποστήριξε αναφερόμενη στην ανάγκη αυτονομίας στην ενέργεια και αποφυγής παγίδευσης σε μονοπωλιακές συμφωνίες.
«Τα ενεργειακά ζητήματα είναι ζητήματα εθνικής εξωτερικής πολιτικής. Θυμάστε τι έγινε όταν η Ρωσία έκλεισε την στρόφιγγα στην Ουκρανία. Καμία χώρα δεν μπορεί να αφήσει έρμαιο την ενέργειά της οποιοδήποτε μονοπώλιο» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «Η εξάρτηση της χώρας μας σε ενέργεια υπερβαίνει κατά 10% την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο επόμενος πόλεμος θα είναι ενεργειακός και είναι ήδη σε εξέλιξη. Μία χώρα που θέλει να έχει εθνική κυριαρχία, τα ενεργειακά ζητήματα πρέπει να τα έχει πρώτα στην ατζέντα της».
Ο καθένας από εμάς οφείλει να προφυλάσσει την οικογένειά του
Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα των εκβιαστών, που είχε αντιμετωπίσει η κυρία Τατούλη, σε ερώτημα των δημοσιογράφων είπε ότι το σύστημα των εκβιαστών θα τελειώσει στην Αρκαδία. «Στο ζήτημα των εκβιαστών, ήταν μία προσωπική μου υπόθεση που αναγκάστηκα να την δημοσιοποιήσω. Ο καθένας από εμάς οφείλει να προφυλάσσει την οικογένειά του. Ο σύζυγός μου τα παιδιά μου, δεν έχουν επιλέξει την δημοσιότητα και για αυτό δεν βρίσκονται δίπλα μου. Η Αρκαδία δεν ήταν συνηθισμένη σε περίεργα κυκλώματα. Έχουν υπάρξει κυκλώματα διαδικτυακής παρέμβασης. Η δικαιοσύνη επιτελεί άριστα το ρόλο της».
Η πολιτευτής Αρκαδίας είπε ότι πάντα πρέπει να κοιτάμε την ουσία των πραγμάτων και όχι μόνο το «φαίνεστε».
Η ελευθερία είναι ένα μεγάλο αγαθό, από την οποία δεν μπορείς να κόψεις ούτε ένα κομματάκι
«Για εμένα το ζητούμενο δεν είναι αυτό που βλέπουμε, αλλά αυτό που υπάρχει από πίσω. Εμείς μιλούσαμε πάντοτε ξεκάθαρα, ανοικτά, υπήρχε ένα ήθος στην συμπεριφορά των ανθρώπων. Από την Αρκαδία έχουν περάσει άνθρωποι, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για αυτόν τον τόπο. Για παράδειγμα ο Νίκος Καλτεζιώτης,  ο Πέτρος Τατούλης,  ο Ανδρέας Λυκουρέντζος , ο Λαλιώτης, ο Κωστόπουλος. Διεκδίκησαν πράγματα για την Αρκαδία. Τα διαδικτυακά φαινόμενα θα τελειώσουν όταν τελειώσει και αυτό το σύστημα που δεν ενδιαφέρεται για την Αρκαδία».
«Η ελευθερία είναι ένα μεγάλο αγαθό, από την οποία δεν μπορείς να κόψεις ούτε ένα κομματάκι» κατέληξε η Εύη Τατούλη. 

6 σχόλια

  • κουτοχορτο  live
    κουτοχορτο live Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 09:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Μιλάει για χαιρετούρες η Εύη ! Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια: Ο μπαμπάς μήπως ήταν ο πρώτος διδάξας : Και θα πείσει και την Νικολάκου : να φάμε το παραμύθι ??????????????

  • ΩΧ  ΤΟ  ΜΑΤΙ  ΜΟΥ
    ΩΧ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 11:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ΦΑΤΕ ΑΝΑΛΥΣΑΡΑ ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΕΥΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ ΝΕΑ ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

  • η   γατουλα  βγαζει  νυχια
    η γατουλα βγαζει νυχια Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 10:58 Σύνδεσμος σχολίου

    τι θελει να μας πει ο ποιητής η η ποιήτρια μάλλον!
    μικρόνοες εσεις θα χάσετε !

  • Μπουσιανη Μαρίνα
    Μπουσιανη Μαρίνα Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 22:57 Σύνδεσμος σχολίου

    έχω άποψη για το καθετί που θα αποφέρει "σταυρουλάκια" : έτσι έπρεπε να ξεκινήσει ,όψιμα ενδιαφέρθηκε για την Αρκαδία ,ίσως της είπε ο μπαμπάς της ότι τρώμε πολύ κουτόχορτο

  • Ευούλα....
    Ευούλα.... Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 22:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Ηταν ενα μικρό μυαλό που ήταν α-α-ακατοίκητο οε-οε-οε-οε....

  •  promentata
    promentata Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 19:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Ητανε ένα μικρο καραβι που ήταν αταξιδευτο οε οε οε !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...