Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόσφυγες: Αυτοί είναι οι 3 χώροι που εξετάστηκαν στην Τρίπολη!

Πρόσφυγες: Αυτοί είναι οι 3 χώροι που εξετάστηκαν στην Τρίπολη!

Δεδομένη είναι η απόφαση να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάτι που έχει ανακοινώσει επίσημα, πριν το Πάσχα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κ. Βίτσας.

Ένας αριθμός προσφύγων θα φιλοξενηθεί στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, την Παρασκευή 13 Μαΐου, επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διενήργησε αυτοψία σε τρεις ιδιωτικούς χώρους, προκειμένου να φιλοξενηθούν οικογένειες προσφύγων.

Οι χώροι αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προτάθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, αλλά η επιτροπή του υπουργείου, αποτελούμενη από στρατιωτικούς, ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους, όπου ζήτησαν και επισκέφθηκαν τους χώρους, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ και ευρύτερα.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιτροπή επισκέφθηκε το κτήριο Γ.Ε.Α Α.Ε, στο οποίο έχει φιλοξενηθεί η έκθεση με την επωνυμία «Αρκαδικό Πανόραμα» και, όπως ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, τη Δημοτική Ραδιοφωνία, σήμερα αυτό λειτουργεί ως σταθμός αυτοκινήτων και διατίθεται και για εκθέσεις, ενώ τόνισε κατηγορηματικά στο σταθμό μας ότι ουδέποτε πρότεινε το χώρο και δεν προτίθεται να τον ενοικιάσει για φιλοξενία προσφύγων, γεγονός που υπογράμμισε και στην επιτροπή που επιθεώρησε το κτήριο.

Επιπλέον, η επιτροπή επισκέφθηκε και τα κτήρια όπου στεγαζόταν παλαιότερα το ALEX PAK και παλαιό εργοστάσιο ξυλείας στη ΒΙ.ΠΕ.

Κανείς δεν γνωρίζει πού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο νομό. Εκείνο όμως που προκύπτει από το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, είναι ότι βολιδοσκοπούνται μεγάλα βιομηχανικά κτήρια, στοχεύοντας στην διαμόρφωση χώρων ή στην εξασφάλιση περί των 160 διαμερισμάτων, τα οποία θα εξοπλιστούν και κατόπιν θα φιλοξενήσουν οικογένειες προσφύγων, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν θα υπερβαίνει τα 500 άτομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει και μια πρώτη επαφή με επιχείρηση επίπλων, προκειμένου να αναλάβει την επίπλωση των διαμερισμάτων όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

1 σχόλιο

  • διαφανεια
    διαφανεια Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 13:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Κανετε μεγα λαθος....δεν εξεταζονται αυτοι οι χωροι, ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ συμφωνα με εγγραφο του ΓΕΕΘΑ που εχει παει στην Αεροπορια Τριπολεως

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...