Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γ. Παπαηλιού: «Δεν είμαι λάτρης της καρέκλας»

Γ. Παπαηλιού: «Δεν είμαι λάτρης της καρέκλας»
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην «Αξία» έδωσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού και αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στο νομό μας.
Σε ερώτηση για το αν αισθάνεται δικαιωμένος που αποφάσισε να δώσει την πολιτική του μάχη από την πλευρά της Αριστεράς, είπε ... «Ο πατέρας μου, Ηλίας Παπαηλιού, υπήρξε επί μακρόν βουλευτής Αρκαδίας με συνέπεια, σεμνότητα και ήθος, στο πλαίσιο των πολιτικών αντιλήψεων που πρέσβευε. Ο αρκαδικός λαός τον περιέβαλε με εμπιστοσύνη και αγάπη, γεγονός που, παρά την παρέλευση πολλών χρόνων, ως απόηχος εκπέμπεται ακόμη και σήμερα. Τη μνήμη του πατέρα μου τιμώ και τον ευγνωμονώ για όσα μου κληροδότησε, κυρίως το «καλό όνομα». Από τον πατέρα του κληρονομεί κάποιος στοιχεία του χαρακτήρα του, όμως όχι απαραίτητα και τις ιδέες του.
Εγώ, έχοντας ανδρωθεί τα χρόνια της δικτατορίας, αυτοπροσδιορίστηκα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο της Αριστεράς. Επομένως, π ανάμιξη μου στα κοινά με την «άλλη πλευρά» ήταν αυτονόητη.
Δεν είμαι λάτρης της «καρέκλας». Αυτό το απέδειξα όταν παραιτήθηκα από ΓΓΒ-ΥΒΕΤ, το 1994, διαφωνώντας με τη βιομηχανική πολιτική του τότε υπουργού Βιομηχανίας, όσο και όταν αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησα στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%.
Όσον αφορά στη δικαίωση, αυτή συνδέεται τόσο με το «ταξίδι» όσο και με το τελικό αποτέλεσμα - τον τελικό προορισμό, την «Ιθάκη». Βέβαια, «Ιθάκη» δεν υπάρχει στην πολιτική, μπορεί να υπάρξει μόνον στην προσωπική πολιτική διαδρομή του καθενός.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...