Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία - Πότε έρχονται "ραβασάκια" για τον ΕΝΦΙΑ!

Αρκαδία - Πότε έρχονται "ραβασάκια" για τον ΕΝΦΙΑ!
ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν εφέτος φυσικά πρόσωπα που κατείχαν την 1/1/2016 ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 200.000 ευρώ και περίπου 250.000 εταιρίες και άλλα νομικά πρόσωπα για όλα τα ακίνητα τα οποία είχαν την ίδια ημερομηνία.
Ο ΕΝΦΙΑ με βάση το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες το βράδυ διατηρείται αμετάβλητος για τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων με ιδιοκτησίες συνολικής αντικειμενικής αξίας χαμηλότερης των 200.000 ευρώ, αυξάνεται σημαντικά για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, ενώ μειώνεται έως και 25% για το 15- 20% των φορολογουμένων που κατέχουν μόνο μία ή δύο το πολύ κατοικίες.
Οι αλλαγές που επέρχονται στον ΕΝΦΙΑ συνίστανται σε αυξήσεις συντελεστών και περικοπές φοροαπαλλαγών με στόχο να αντισταθμιστούν οι απώλειες φορολογικών εσόδων που προκύπτουν από την εφαρμογή αντικειμενικών τιμών ζώνης μειωμένων κατά 5% έως και 20,6% σε πολλές περιοχές της χώρας, αναδρομικά από την 21η-5-2015, βάσει αποφάσεως που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, τον περασμένο Ιανουάριο.
Το φθινόπωρο θα παραλάβουν στους λογαριασμούς τους στο Taxisnet οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα «ραβασάκια» με τη... λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να πληρώσουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...