Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανδρέας Λυκουρέντζος: "Δεν είπα ακόμα την τελευταία λέξη στην πολιτική"!

Ανδρέας Λυκουρέντζος: "Δεν είπα ακόμα την τελευταία λέξη στην πολιτική"!
Την Τετάρτη 25η Μαΐου 2016 η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία τίμησε με το χρυσό μετάλλιο και αναγόρευσε ως το 37ο επίτιμο μέλος της, τον Πρώην Υπουργό και επί σειρά ετών Βουλευτή Αρκαδίας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο.Η τιμητική διάκριση κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, ανακοινώθηκε απο τον Πρόεδρό της και πρώην Υπουργό κ. Νίκο Καλτεζιώτη και η επίδοση της περγαμηνής και του μεταλλίου έγινε από την Γενική Γραμματέα κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου και τον κ. Άγγελο Δενδρινό, μέλος του Δ.Σ.
Ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος στην αντιφώνησή του αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τη συγκίνησή του για την υψηλή τιμητική διάκριση την οποία απηύθυνε η Δ.Α.Ε. στο πρόσωπο του, ανέλυσε τη σημασία της προβολής των αξιών του Αρκαδικού ιδεώδους στη σύγχρονη εποχή και ακολούθως προσδιόριζε το νόημα της πολιτικής όταν πολιτικός φιλοδοξεί να υπηρετήσει την κοινωνία και να την εκπροσωπήσει. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η τελευταία φράση της σύντομης ομιλίας του με την οποία δήλωσε ότι είναι παρών στην πολιτική και γνωρίζει το χρέος του απέναντι στην πρόκληση : " για μια ισχυρή και ισοδύναμη Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021,στο έτος σταθμό από τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας του Έθνους", διαψεύδοντας κατηγορηματικά όσους επιδιώκουν να τον "αποτρατεύσουν", διαδίδοντας ότι αποσύρεται και θα υποστηρίξει πότε τον έναν συνυποψήφιο και πότε την άλλη!
 
Η ομιλία του τιμωμένου κ.Ανδρέα Λυκουρέντζου,έχει ως εξής: ""Σας ευχαριστώ θερμά για την εξαιρετική τιμή, την οποία αποδίδετε στο πρόσωπό μου. Εξαιρετική τιμή διότι προέρχεται από την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία, η οποία συγκροτείται από επιφανείς προσωπικότητες ανδρών και γυναικών, με ιδρυτική καταστατική σύμβαση και σταθερή επιδίωξη, να αναδείξουν τις αξίες του Αρκαδικού Ιδεώδους.
Από την αειφόρο Αρκαδία, το ποιητικό λίκνο του αρμονικού τρόπου ζωής του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, της ελευθερίας των πνευματικών αναζητήσεων και της πρωτοπορίας των καλλιτεχνικών δημιουργιών, ανεδείχθησαν οικουμενικής καταξίωσης ιδέες, οι οποίες ενέπνευσαν στοχαστές και δομήτορες άλλων κοινωνιών,κυρίως Ευρωπαϊκών.
Ταξιδεύοντας ανα την υφήλιο ο σύγχρονος κοσμοπολίτης,με άνεση ιχνηλατεί και εντοπίζει τη συνεισφορά της Αρκαδίας στην τέχνη, στις επιστήμες στον πολιτισμό, στο εμπόριο,στην οικονομία της αγοράς.
Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία εκουσίως και ανιδιοτελώς, έχει αναλάβει την ηθική υποχρέωση εκπροσώπησης του Αρκαδικού Ιδεώδους αλλά και εμπράκτως την ευθύνη διασύνδεσης όλων εκείνων των εστιών, οι οποίες έχουν ως αναφορά την Αρκαδία και τους διαχρονικούς ισχυρούς συμβολισμούς της.
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας επαινέσω ιδιαιτέρως για την τελευταία σας πρωτοβουλία, με στόχο την υλοποίηση του οράματος μας στην ευρύτερη περιφέρεια της Μεσογείου, όπου λαοί με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, πόλεις με διαφορικές ταυτότητες, κοινωνίες με ποικίλα ιδεώδη και θρησκευτικές πεποιθήσεις θα αποτελέσουν μια ενότητα συναντίληψης και ελεύθερης επικοινωνίας με τη συμμετοχή της πρωτεύουσας πόλης της Πελοποννήσου της Τρίπολης.
Επιτρέψτε μου, να αναδείξω το νόημα αυτής της υψηλής διάκρισης, χάριν του οποίου και την αποδέχομαι.
Το Αρκαδικό Ιδεώδες κατά τη γνώμη μου είναι ταυτόσημο με την ιδεαλιστική, φιλελεύθερη σκέψη και αντίθετο με την υλιστική προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης και του προορισμού της στη ζωή.
Κατά τον Αείμνηστο Κωνσταντίνο Τσάτσο, ο ύπατος σκοπός της Ιστορίας είναι ο πολιτισμός.Και κατά τον Αρκάδα καθηγητή μου κ. Χρήστο Γιανναρά :
"καθόλου τυχαία η καλλιέργεια του ανθρώπου,η παιδεία ορίστηκε στην ελληνική γλώσσα ως προϊόν της πόλεως : Πολιτισμός".
Συνεπώς,εάν κανείς επιθυμεί να υπηρετήσει την πόλη μετέχων της πολιτικής, δεν έχει παρά να μετουσιώσει σε πράξεις τα ιδανικά και τις αξίες, οι οποίες προάγουν την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου,ώστε να ωθήσει σε ανώτερο επίπεδο πολιτισμού, την κοινωνία την οποία φιλοδοξεί να εκπροσωπεί.
Αυτή είναι η δική μου θεώρηση αλλά και δέσμευση,την οποία τήρησα και τηρώ στη δύσβατη πολιτική μου πορεία.
Κύριε Πρόεδρε,
Εάν ευελπιστούμε σε μια νέα εποχή προόδου της ελληνικής κοινωνίας, οφείλουμε να εστιάσουμε στην ανάπτυξη του πολιτισμού, στην αναβάθμιση της παιδείας, στην απελευθέρωση της οικονομίας και να απαλλάξουμε την πολιτική από τα αισθητά στην εποχή μας παρακμιακά φαινόμενα :
του κυνισμού, της διαφθοράς, της διαπλοκής αλλά και της λαϊκιστικής ισοπέδωσης.Η υπόθεση αυτή,δεν είναι ευθύνη μόνον των πολιτικών ή των δημοσιογράφων αλλά ευθύνη κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.
Είμαι βέβαιος οτι για να ένα αισιόδοξο μέλλον της Ελλάδας, με προοπτική το 2021,οι προηγούμενες αναφορές, εφ όσον γίνονται αποδεκτές αποτελούν ένα ασφαλές πηδάλιο πλεύσης.
Απέναντι στην πρόκληση της ισχυρής και ισότιμης Ελλάδας του 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση,στο σταθμό των 200 ετών απο την Παλιγγενεσία του Έθνους,γνωρίζω το χρέος μου και για την εκπλήρωσή του,δεν είπα ακόμη την τελευταία λέξη στην πολιτική".

1 σχόλιο

  • ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΛΑ
    ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΛΑ Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 16:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσυ δεν της ειπες. Στην ειπε ο Αρκαδικος λαος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...