Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεκάθαρος ο Βλάσης – Δεν συμφωνεί με την εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ.!

Ξεκάθαρος ο Βλάσης – Δεν συμφωνεί με την εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ.!

Την έντονη αντίθεσή του στην προοπτική εγκατάστασης προσφύγων στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης εξέφρασε ο βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης, ο οποίος ήταν και μόνος από τους βουλευτές του νομού που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των βιομηχάνων της Τρίπολης σε έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Ο κ. Βλάσης τόνισε πως το προσφυγικό είναι ένα θέμα το οποίο δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πως παρόλο που από ευρωπαϊκό ζήτημα μετατράπηκε σε ελληνικό λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν, ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Λύσεις που από τη μία θα λειτουργήσουν με ευαισθησία απέναντι στους πρόσφυγες και από την άλλη θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και τα συμφέροντα των κατοίκων, όχι μόνο της Αρκαδίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

“Προς το παρόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, επιβαρύνοντας ανισομερώς τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών. Αυτό που ζητάμε είναι να κατανεμηθούν αναλογικά τα βάρη και πάντα ανάλογα με τη δυνατότητες του κάθε νομού. Αν στην Αχαΐα του μισού εκατομμυρίου αναλογεί η φιλοξενία 1.000 προσφύγων, τότε στην Αρκαδία θα πρέπει να φιλοξενηθούν 100”, σημείωσε ο βουλευτής.

Κλείνοντας ο κ. Βλάσης ζήτησε από την Κυβέρνηση συνολικό σχέδιο απορρόφησης των προσφύγων-μεταναστών από όλους τους νομούς της επικράτειας, αλλά και να έρθει σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς της Τρίπολης για να βρεθεί μια καλύτερη λύση για το θέμα της φιλοξενίας, καθώς η εγκατάσταση προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. θα οδηγήσει στην απαξίωση έναν χώρο ανάπτυξης και οικονομικής δραστηριότητας, έναν χώρο που μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

3 σχόλια

  • ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ
    ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 13:48 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ,,,,

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 22:36 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ.ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.

  • Σπύρος
    Σπύρος Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 22:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξεκάθαρος ο κ. Βλάσσης είναι με το μέρος όποιων μυριστεί ότι μπορεί να τον ψηφίσουν

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...