Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλοκαίρι χωρίς Underock Festival

Καλοκαίρι χωρίς Underock Festival

Το UNDEROCK FESTIVAL, το πρώτο ετήσιο μουσικό φεστιβάλ του νότου, έγινε πραγματικότητα πριν από δύο χρόνια, με την αναγκαία υποστήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την σημαντική συμβολή ιδιωτικών εταιρειών και οργανισμών που έγιναν χορηγοί δείχνοντας εντυπωσιακό ενδιαφέρον για την ενίσχυση της δημιουργικότητας περιφερειακά και δη στον παραμελημένο πολιτιστικά νότο.

Το φεστιβάλ έκανε το πρώτο του βήμα στην Τρίπολη και πέρσι το καλοκαίρι έστησε τη σκηνή του στο παράλιο Άστρος. Η ανταπόκριση δημοφιλών καλλιτεχνών σε συνδυασμό με το τεράστιο ενδιαφέρον από νεανικά, μικρά μουσικά σχήματα και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, μας ώθησαν να σχεδιάσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο 3ο UNDEROCK FESTIVAL για φέτος το καλοκαίρι.

Κι ενώ ο ιδιωτικός τομέας συνέχισε να στηρίζει το UNDEROCK FESTIVAL, αναγνωρίζοντας εμπράκτως τη σημασία της πολιτιστικής συνεισφοράς του, η τοπική αυτοδιοίκηση αποσύρθηκε από το εγχείρημα. Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, ο πολιτισμός αντιμετωπίζεται, δυστυχώς, ως πολυτέλεια. Η «ΚΕΡΑΣ – Πολιτισμός & Ανάπτυξη» εξάντλησε κάθε περιθώριο αναμονής και διαπραγμάτευσης, ελπίζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή πως η σημασία του φεστιβάλ θα υπερέβαινε τη διστακτικότητα των τοπικών αρχών. Αυτό, δυστυχώς, δεν συνέβη.

Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε πως το UNDEROCK FESTIVAL δεν ήταν ποτέ ένα επιχειρηματικό project. Είναι ο καρπός ενός οράματος για το πρώτο μουσικό φεστιβάλ το οποίο θα δίνει βήμα σε νέα μουσικά σχήματα άγνωστα στο ευρύ κοινό, ανεβάζοντάς τα στην ίδια σκηνή με σπουδαίους, καταξιωμένους μουσικούς. Επομένως, χρειάζεται μεν την οικονομική ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, αλλά βασίζεται εξίσου στην ουσιαστική κάλυψη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, με λύπη μας ανακοινώνουμε πως αυτό το καλοκαίρι τα σχέδια για το 3ο UNDEROCK FESTIVAL ματαιώνονται. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τους διακεκριμένους καλλιτέχνες που είχαν συμφωνήσει να συμμετέχουν, όλα τα σχήματα ταλαντούχων νέων μουσικών που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και κυρίως τους δύο μεγάλους χορηγούς μας, που στάθηκαν στο πλάι μας με συνέπεια και γνήσιο ενδιαφέρον: τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που με το χειροκρότημά σας δυναμώσατε τη μουσική των καλοκαιριών μας και σας βεβαιώνουμε ότι αυτή η επιστολή δεν είναι αποχαιρετιστήρια. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για το 2017. Μέχρι τότε, keep underocking!

Για την ΚΕΡΑΣ – Πολιτισμός & Ανάπτυξη
Δημήτρης Βασιλόπουλος Κώστας Καρμπέρης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...