Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θα προχωρήσουν τα έργα στη Λίμνη Τάκα; - «Θα αξιολογηθεί...» απαντούν στην Κυβέρνηση!

Θα προχωρήσουν τα έργα στη Λίμνη Τάκα; - «Θα αξιολογηθεί...» απαντούν στην Κυβέρνηση!
Τον περασμένο Απρίλιο, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε καταθέσει μία ερώτηση, μέσω της οποίας ζητούσε να μάθει αν θα ενταχθεί το έργο της β΄φάσης των αρδευτικών έργων της τεχνητής λίμνης Τάκα Αρκαδίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Τόνιζε δε ότι το συγκεκριμένο έργο, πέρα από τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα και την τεράστια συμβολή του στην τοπική αγροτική παραγωγή, έχει επίσης πολύ σημαντική περιβαλλοντική διάσταση, καθώς η μελέτη περιλαμβάνει την δημιουργία υγροτόπου, τη διαχείριση των υδάτων της περιοχής, αλλά και την προστασία των περιμετρικών εκτάσεων από πλημμυρικά φαινόμενα. Η διακοπή του και ο κίνδυνος μη ολοκλήρωσής του δημιουργεί προβλήματα στην τοπική κοινωνία, αλλά και το ενδεχόμενο προστίμων ή επιστροφής κονδυλίων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΛΑΡΗ
Το έργο της Β' φάσης αρδευτικών έργων της τεχνητής λίμνης Τάκα Αρκαδίας, αφού προταθεί για ένταξη στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΛ) 2014-2020 από τους αρμόδιούς φορείς (rτ.χ. ΟΤΑ α ή β βαθμού), Θα αξιολογηθεί μαζί με όλα τα αιτήματα που θα συλλεχθούν από ολόκληρη την Επικράτεια και Θα ιεραρχηθεί, ανάλογα με τις απαιτήσεις τον νέον Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Λόγω της συγκριτικής αξιολόγησης, η οποία θα εφαρμοσθεί στο παρόν Πρόγραμμα, θα ήταν σκόπιμο τα έργα να είναι πλήρως ώριμα με επικαριοποιημένες μελέτες και αδειοδοτήσεις.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

1 σχόλιο

  • Καρτέσιος
    Καρτέσιος Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 21:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα ήταν σκόπιμο να μας πει από που θα γεμίζει νερό η Τάκα ? Από τη βροχή όπως τώρα ? Τότε δεν φτάνει το νερό της για τις ανάγκες της άρδευσης ούτε για ένα μήνα1 μήπως θα πρέπει ο κ. Οδυσσέας να ψάξει γιατί οι δύο συλλεκτηριες αγωγοί από το Βαλτετσόρεμα η μία και η άλλη από το ρέμα της Μανθυρέας πέρασαν μέσα από αρχαιολογικούς χώρους και το έργο έμεινε εδώ και 25 χρόνια ημιτελές ???????? Μήπως ο τότε Νομάρχης ο Ντελόρ έχει να μας πει κάτι ???? μήπως ο κ. περιφερειάρχης επίσης ! μήπως ο κ. Γιανακούρας μπορεί να φωτίσει? αν όχι ας κάνει τον κόπο ο κ. Οδυσσεύς να ολοκληρώσει την επερώτηση του γιατί το πολύ φως σε μια υπόθεση φάντασμα δεν βλάπτει και να ξέρουμε εμείς οι μη πονηροί Αρκάδες τι μας γίνεται ! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...