Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θεομηνία - Στο ρέμα του Αγίου Νικολάου ο Υφυπουργός Εσωτερικών (vd)

Θεομηνία - Στο ρέμα του Αγίου Νικολάου ο Υφυπουργός Εσωτερικών (vd)
Σύσκεψη στην Τρίπολη υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε, του προέδρου του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, του Δημαρχου Τρίπολης κ. Δημητρίου Παυλη και του Δημάρχου Μεγαλοπόλεως κ. Γιαννόπουλου καθως και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί και τις ζημιές που προκλήθηκαν από την δίχως προηγούμενο νεροποντή που έπληξε τον Δήμο Τρίπολης αλλά και την ευρύτερη περιοχή. 


Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, έκανε αναφορά για μια «βιβλική» καταστροφή, τονίζοντας πως μια τέτοια πρωτοφανής για τα ιστορικά χρονικά θεομηνία, δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, χωρίς την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας αλλά και χωρίς την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, που το πρώτο 24ωρο έδωσαν μια άνιση μάχη προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα.

Στα πλαίσια αντιμετώπισης των προβλημάτων που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα και θέλοντας να αποφευχθεί, η σύγχυση που επικρατεί στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν για άμεσες αποζημιώσεις, ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε, σε μια συντεταγμένη διαδικασία δηλώσεων, που έχει ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης, σχετικά με καλλιέργειες, αγροτική παραγωγή και οικοσυσκευές που καταστράφηκαν αλλά και σε μια συντονισμένη προσπάθεια καταγραφης κατεστραμμένων ή μη λειτουργικών υποδομών.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από το Δημαρχο Τρίπολης κ. Παυλη, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Τρίπολη και πιο συγκεκριμένα, το ρέμα του Αγίου Νικολάου και την περιοχή κοντά στο Πανεπιστήμιο, αλλά και μετέβη σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κορυθίου και Τεγέας που υπέστησαν τις κυριότερες ζημιές σε δημόσιες και ιδιώτικές περιουσίες. Τέλος πραγματοποιήθηκε αναλυτική περιγραφή και λεπτομερής ενημέρωση προς το κλιμάκιο του Υπουργείου, των επιπτώσεων της πρωτόγνωρης νεροποντής στον κάμπο της Τεγέας, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, με καλλιέργειες πολλών στρεμμάτων να έχουν εξαφανιστεί κάτω από τόνους νερού. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...