Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θεομηνία – Φορολογικές ελαφρύνσεις και ρύθμιση δανείων ζητά το ΠΑΣΟΚ για την Αρκαδία (vd)

Θεομηνία – Φορολογικές ελαφρύνσεις και ρύθμιση δανείων ζητά το ΠΑΣΟΚ για την Αρκαδία (vd)


Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αποτελούμενο από τους Βουλευτές Οδ.Κωνσταντινόπουλο και Ι.Μανιάτη και τον πρώην ΓΓ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Κορασίδη, επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές της Αρκαδίας που επλήγησαν από τη θεομηνία του Σαββάτου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της χθεσινής παρέμβασης της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κας Φώφης Γεννηματά, με την οποία ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την άμεση αντιμετώπιση της καταστροφής και την υποστήριξη των κατοίκων, επαγγελματιών και αγροτών. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τις Δημοτικές Ενότητες Τεγέας και Κορυθίου του Δήμου Τριπόλεως, το ΔΔ Άνω Δολιανών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και το Δήμο Μεγαλόπολης.

Κατά την επίσκεψή τους, οι κ. Κωνσταντινόπουλος, Μανιάτης και Κορασίδης είχαν την ευκαιρία να δουν οι ίδιοι πολλές από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και οικήματα, να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς και να ενημερωθούν αναλυτικά για την έκταση και το μέγεθος της καταστροφής.

Η Κυβέρνηση εισάκουσε το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να κηρυχθούν οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεσμεύθηκε για την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στην οποία θα συμπεριληφθούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και ρυθμίσεις για ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς και δυνατότητες για τη ρύθμιση των επαγγελματικών δανείων των πληγέντων παραγωγών.

Οι κ. Κωνσταντινόπουλος, Μανιάτης και Κορασίδης δήλωσαν πως είναι δίπλα στους κατοίκους και στους αγρότες της Αρκαδίας, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, για να τους υποστηρίξουν μέσα από καθημερινές πολιτικές και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ώστε να επουλωθούν οι πληγές που άφησε πίσω της η προχθεσινή θεομηνία. Περιμένουν την τάχιστη υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης και την κατεπείγουσα έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...