Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία - Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση

Αρκαδία - Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας πραγματοποίησε επίσκεψη, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στις πληγείσες περιοχές από την θεομηνία στην Αρκαδία, ως επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου. Ο Υφυπουργός συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ.

Ο κ. Μπαλάφας είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι: "Τώρα είναι ώρα για δράση και όχι για λόγια. Είμαστε εδώ για να εκτιμήσουμε το μέγεθος των καταστροφών ώστε να υπάρξει άμεση ενίσχυση των πληγέντων καλλιεργητών και αντιμετώπιση των ζημιών. Η περιοχή θα κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ευθύνη της πολιτείας, η οποία ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή μέσω του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής".

Το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών, συνοδεία και του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημητρίου Παυλή, επισκέφθηκε το ρέμα του Αγίου Νικολάου στην Τρίπολη και την περιοχή κοντά στο Πανεπιστήμιο, την βόρεια Κυνουρία και τις γύρω αγροτικές περιοχές, ενώ μετέβη σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κορυθίου και Τεγέας που υπέστησαν τις κυριότερες ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.

Μετά την περιοχή της Τρίπολης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα, ο κ. Μπαλάφας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Μεγαλόπολης.

Αρχικά σε σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον Δήμαρχο κ. Διονύση Παπαδόπουλο και στη συνέχεια επισκέφθηκε πολλά από τα σημεία που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία, όπως την γέφυρα της Μπαρμπουτσάνας στη Θωκνία, όπου δόθηκαν οδηγίες για διευθέτηση της κοίτης και αναφέρθηκε ότι πρέπει να συμβάλει στις εργασίες και η ΔΕΗ.

Τέλος, επισκέφθηκε το στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο της Μεγαλόπολης, και τα χωριά Περιβόλια, Ραψομμάτη και Μαλλωτά.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές καταστροφές και στην αγροτική παραγωγή και σε κατοικίες και σε άλλες υποδομές», δήλωσε από το Ραψομμάτη Μεγαλόπολης, ο υφυπουργός ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου.

Ο κ. Μπαλάφας σημείωσε, ότι υπήρχε άμεση δραστηριοποίηση της πολιτείας στις διάφορες εκφράσεις της, για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές από τη θεομηνία και πρόσθεσε ότι, «δεν ήρθαμε, είδαμε και φεύγουμε, γιατί δεν συναντάμε τέτοια θεομηνία συχνά, άλλωστε όπως μου είπαν οι κάτοικοι ανάλογο φαινόμενο έχει να συμβεί πάρα πολλές δεκαετίες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...