Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΚΕ – Επίκαιρη ερώτηση για τις καταστροφές στην Αρκαδία

ΚΚΕ – Επίκαιρη ερώτηση για τις καταστροφές στην Αρκαδία
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανσόπουλος κατάθεσε επίκαιρη προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


«Θέμα: Μεγάλες καταστροφές σε περιοχές της Πελοποννήσου από τις πλημμύρες και το χαλάζι της 25ης Ιουνίου 2016.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις της 25ης Ιουνίου στη Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη Αρκαδίας όπου πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα υπόγεια και αποθήκες, κινδύνεψαν οι εγκαταστάσεις του Ενεργειακού Κέντρου, καταστράφηκαν δρόμοι, υποδομές και γεφύρια όπως η γέφυρα στη Θωκνία Μεγαλόπολης.

Επίσης, εξίσου καταστροφικές, ήταν οι ζημιές από τις πλημμύρες και το χαλάζι σε καλλιέργειες στην περιοχή της Τεγέας της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία αλλά και σε περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας όπου καταστράφηκαν καλλιέργειες πατάτας, αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες (μήλα, αχλάδια, κεράσια, κάστανα, καρύδια). Από τις πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και σε αποθήκες καταστράφηκαν αγροτικά μηχανήματα και εφόδια.

Χαρακτηριστικό της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο ακριβοπληρωμένος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Καλαμάτας έκλεισε στο ύψος της σήραγγας Ραψωμμάτη για αρκετές ώρες! Επίσης αποκλείστηκαν και έκλεισαν, η παλαιά εθνική οδός Τρίπολης Άργους και η εθνική οδός Τρίπολης Άστρους.

Η έτσι και αλλιώς δραματική κατάσταση για την μικρομεσαία αγροτιά από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που υλοποιεί πιστά την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, την άγρια φορολογία, τα χαράτσια σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, τον ΕΜΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ κτλ γίνεται ακόμα πιο δραματική από τις πρόσφατες καταστροφές.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

- Να καταγραφούν οι ζημίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% και στην πραγματική τους αξία για το σύνολο των καταστροφών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές - γεωργικές εγκαταστάσεις και τις αντίστοιχες δραστηριότητες (καλλιέργειες κτλ). Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής για να αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να αποκατασταθούν οι κατεστραμμένες οικοσκευές με έκτακτη χρηματοδότηση των πληγέντων.

- Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

- Να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των παραπάνω περιοχών γιατί αν μείνει έτσι η κατάσταση τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιαστούν.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...