Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έμμισθο υποθηκοφυλάκειο συστήνεται στην Τρίπολη - Ποιες περιοχές θα καλύπτει στην Αρκαδία

Έμμισθο υποθηκοφυλάκειο συστήνεται στην Τρίπολη - Ποιες περιοχές θα καλύπτει στην Αρκαδία
Στη σύσταση συνολικά 41 νέων έμμισθων υποθηκοφυλακείων προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με το σχέδιο νόμου με τίτλο «αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στην κατάργηση τα άμισθων υποθηκοφυλακείων.


Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Τρίπολης, με έδρα την Τρίπολη, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Τριπόλεως Βορείου πλευράς, Τριπόλεως Νοτίου πλευράς, Ορχομενού (Λεβιδίου), Μεγαλόπολης, Τανίας-Δολιανών, Καλτεζούντος, Κλείτορος, Νυμφασίας, Τευθίδος, Τρικολώνων, Τροπαιών, Ψωφίδος, Πάρνωνος, Λυκοσούρας και Καρύταινας.

Το προσωπικό των άμισθων υποθηκοφυλακείων τοποθετείται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με ταυτόχρονη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων, αντίστοιχης κατηγορίας των τυπικών προσόντων τους.

Έτσι, οι υπάλληλοι τοποθετούνται, με κριτήριο τα έτη υπηρεσίας, στο υποθηκοφυλακείο στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται, ενώ τυχόν πλεονάζον προσωπικό τοποθετείται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με ταυτόχρονη

δέσμευση κενών οργανικών θέσεων αντίστοιχης κατηγορίας των τυπικών προσόντων τους σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσε.

Οι άμισθοι υποθηκοφύλακες και οι υπάλληλοι των άμισθων υποθηκοφυλακείων που δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, υποχρεούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 6, οι δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακεία που μετατρέπονται σε κτηματολογικά γραφεία, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκει το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούν. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων τοποθετούνται σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσαν ή στην οριστική δομή των κτηματολογικών γραφείων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καλύπτοντας αντίστοιχες οργανικές θέσεις της κατηγορίας και κλάδου στον οποίο ανήκουν.

1 σχόλιο

  • ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 10:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ σωστή η πρωτοβουλία αυτή, εφόσον βασικές λεπτομέρειες διευθετηθούνε.

    Θα πρέπει εφόσον ισχύσει αυτή η αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων, να ζητηθεί από υποθηκοφύλακες και υπαλλήλους να υποβάλλουν, την ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ, στις υπάρχουσες θέσεις που δημιουργούνται, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και επιθυμητή μετακίνησή τους σε αυτές, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης ειδικών αδειών ή άλλων συμπεριφορών δυσανασχέτησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικογενειακές υποχρεώσεις τους οι διοριζόμενοι, στις νέες θέσεις τους, μακριά από τον τόπο συμφερόντων ή επιθυμίας τους.

    Επιπλέον η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ να γίνει και ΣΤΑ ΗΔΗ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ως κεντρικά και έμμισθα, ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ, που θέλουν οι νέες θέσεις και να μην παραμείνουν λόγω πρότερης απασχόλησής τους σε αυτά. Δεν νοείτε αναδιοργάνωση με τους ίδιους ανθρώπους άνευ προσόντων. Οι υπάλληλοι αυτοί, μαζί με εκείνους των άμισθων υποθηκοφυλακείων που κλείνουν, μπορεί να καλύψουν άλλες θέσεις σε δικαστήρια κλπ.

    Πέραν του ότι πρέπει να υποβάλει την κατά σειρά προτίμησης, θέση διορισμού ο κάθε ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να ζητηθούν και ένα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, που να εξηγεί τα προσόντα που ο κάθε ένας έχει (τίτλοι σπουδών, χρόνος προυπηρεσίας κλπ), όπως γίνεται και στο ιδιωτικό τομέα, για ίδια σύμβαση εργασίας, ώστε να υπάρχει και η κατάλληλη τοποθέτηση και μισθολογική αντιμετώπιση, του καθενός και σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

    Να επισημάνω επιπλέον, ότι μερικοί νομοί, έχοντας το υποθηκοφυλακείο σε μία πόλη, ίσως χρειαστεί να δούμε λίγο, την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΑΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΣΕ ΕΜΜΙΣΘΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ. Ώστε να μην αναγκάζονται οι πολίτες να κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να λάβουν ένα χαρτί, για το ακίνητό τους, είτε βρίσκονται για παράδειγμα σε κάποιο νησί, μακριά από το νησί του υποθηκοφυλακείου, είτε βρίσκονται στα όρια του νομού και έχουν μεγάλη και δύσβατη χιλιομετρική απόσταση, με το υποθηκοφυλακείο της πόλης.

    Τέλος, θα πρέπει να γίνει μέριμνα για την ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ των υποθηκοφυλακείων που κλείνουνε και τι πόροι χρειάζονται και αν πρέπει όπως προανέφερα, με βάση κάποιο ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΟ ΟΡΙΟ, να γίνει αυτή, προς όφελος των πολιτών και του κράτους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...