Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδυσσέας: "Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα τα κάνουν όλα, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία!‏" (vd)

Οδυσσέας: "Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα τα κάνουν όλα, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία!‏" (vd)
Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ως εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), κατά τη συζήτηση του ν/σ «Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13ης Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και μεταξύ άλλων:
  • Μετά από τη διακοπή της συνεδρίασης φέρατε νομοτεχνικές βελτιώσεις στα άρθρα 5.1, 9.1, 9.3, οι οποίες είναι ταυτόσημες με αυτά που σας ανέφερε η Cosco στη χθεσινή της επιστολή. Ενώ στο άρθρο 12 παρ. 2 διαγράφετε 5 γραμμές για να προσθέσετε μιάμιση σελίδα. Κύριε Υπουργέ γιατί αποδέχεστε αυτόν τον πολιτικό αυτεξευτελισμό;
  • Εξευτελίζετε τη χώρα και την Κυβέρνηση. Αλλάζετε τη σύμβαση που είχατε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό και αποδέχεστε τις υποδείξεις μιας εταιρίας. Γιατί, ενώ είχατε συμφωνήσει από πριν, δεν φέρατε εξ αρχής τα συμφωνημένα; Είναι η γνωστή τακτική «ξεκινάμε περήφανα τη διαπραγμάτευση και καταλήγουμε σε όλα τα επίπεδα να γράφουμε απλά ό,τι μας λένε από την τροϊκα μέχρι μια εταιρία».
  • Αναρωτιέμαι πως αισθάνεται η Βουλευτής σας που έλεγε «θυμάμαι τον πατέρα μου να λέει ότι η Δεξιά θα πουλήσει και την Ακρόπολη. Δεν έζησε να δει το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Δεξιά να ξεπουλάνει τη χώρα». Το στοίχημα είναι ότι δεν έζησε να δει την Αριστερά και αυτούς που τα υπογράφουν να τα πουλάνε μόνοι τους.
  • Η κα Γεραβασίλη ανέφερε ότι έχει προκληθεί «υπερβολικός θόρυβος», ενώ ο κ. Πετρόπουλος το πρωί αναρωτήθηκε, γιατί υπάρχει τόση αναστάτωση για την κατάργηση του ΕΚΑΣ; Ο κ. Μπαλαούρας δήλωσε ότι «αν δεν ήμασταν Κυβέρνηση θα διαδηλώναμε στον ΟΛΠ κατά της ιδιωτικοποίησης».
  • Είστε Κυβέρνηση σουπερμάρκετ. Είστε και μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και κατά, και με τις διαδηλώσεις και απέναντι σε αυτές. Με ένα προαπαιτούμενο: να διατηρήσετε την εξουσία. Αυτή η «Αριστερά» είναι η Αριστερά της εξουσίας και τα κάνει όλα για να παραμείνει στην εξουσία.
  • Κ. Υπουργέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα επιχείρημα του κ. Σεβαστάκη λέγοντας ότι οι συντάξεις «αναπλαισιώθηκαν». Άρα, μπορείτε να πείτε ότι και η κύρωση της σύμβασης «αναπλαισιώθηκε».
  • Στον όρο 13.2.β της συμφωνίας αναφέρεται ότι «ο Δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων να μην υψηλότερος από 6,0». Με βάση τα στοιχεία του 2015, τα Ίδια Κεφάλαια του ΟΛΠ ήταν 178 εκ. ευρώ και οι Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις 187 εκ. ευρώ. Άρα, ο Δείκτης Καθαρού Δανεισμού ήταν 0,7. Δηλαδή, δίνεται τη δυνατότητα στον ΟΛΠ στη λήξη της σύμβασης να μην έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και να επιβαρυνθεί με όποια υπέρογκα δάνεια θα έχει πάρει η εταιρία. Θα το ψηφίσουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Εμείς, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, είχαμε καταθέσει πρόταση, «ναι» στην αξιοποίηση και ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με παραχώρηση λειτουργιών, τομέων και δραστηριοτήτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, το λιμάνι της Λεμεσού.
  • Για το άρθρο 10Α που αφορά τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων θα θέσουμε θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας, γιατί μας ενδιαφέρει να υπάρχει η εργασιακή ασφάλεια.
  • Είναι η πρώτη φορά που αριστερή κυβέρνηση κάνει μετατάξεις στο Δημόσιο και δεν θα έχει κανένα κόστος η Cosco, ούτε καν να αποζημιώσει τους υπαλλήλους. Γιατί δεν αναφέρετε στο νομοσχέδιο ότι το σύνολο του προσωπικού θα μπορεί να μεταταχθεί; Κλείνετε το μάτι σε κάποιους ότι μπορούν να μεταταχθούν, κάνοντας παράλληλα ρουσφέτι στην Cosco.
  • Κ. Υπουργέ κάνατε τις επιλογές σας και οι πολίτες θα σας το ανταποδώσουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...