Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδυσσέας προς Περιφέρεια: "Τρέξτε τα έργα στη λίμνη Τάκα"!

Οδυσσέας προς Περιφέρεια: "Τρέξτε τα έργα στη λίμνη Τάκα"!
Παρέμβαση για την ταχύτερη υλοποίηση της «Β΄ φάσης αρδευτικών έργων της τεχνητής λίμνης Τάκα Αρκαδίας» έκανε ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Β. Γιαννακούρα.
Η επιστολή του κ. Κωνσταντινόπουλου έρχεται σε συνέχεια των ερωτήσεων που έχει καταθέσει στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευ. Αποστόλου τον περασμένο Φεβρουάριο και Απρίλιο. Ο βουλευτής Αρκαδίας τονίζει την ανάγκη να ενταχθεί το έργο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020, λόγω της μεγάλης σημασίας του για την τοπική αγροτική παραγωγή, το περιβάλλον και την ανάπτυξη.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Αξιότιμοι κύριοι,
Με την υπ’αρ.πρωτ. 3104/11-02-2016 κοινοβουλευτική ερώτηση, την οποία καταθέσαμε στη Βουλή από κοινού με τους συναδέλφους Ι.Μανιάτη, Β.Κεγκέρογλου και Μ.Τζελέπη Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημάναμε το γεγονός ότι δέκα μεγάλα αρδευτικά και γεωργικά έργα παραμένουν σε εκκρεμότητα, δυσχεραίνοντας τις εργασίες των αγροτών.
Με την υπ’αρ.πρωτ. 4703/12-04-2016 κοινοβουλευτική ερώτησή μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευ.Αποστόλου, ζήτησα να διευκρινισθεί ειδικά η πορεία υλοποίησης του έργου της Λίμνης Τάκα στην Αρκαδία, το οποίο είναι και το πλέον ώριμο προς ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και πληροί τις περισσότερες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με την απάντηση του Αν.Υπουργού κ.Μ.Μπόλαρη, για να ενταχθεί στο ΠΑΑ 2014-2020, το έργο πρέπει να προταθεί προς ένταξη από τους αρμόδιους φορείς (εν προκειμένω την Περιφέρεια Πελοποννήσου), να αξιολογηθεί μαζί με όλα τα αιτήματα που θα συλλεγούν από ολόκληρη την Επικράτεια, να ιεραρχηθεί και εν συνεχεία εφόσον κριθεί θετικά, να ενταχθεί. Τονίζεται δε πως η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική και γι’αυτό το έργο πρέπει να είναι «πλήρως ώριμο, με επικαιροποιημένες μελέτες και αδειοδοτήσεις».
Υπενθυμίζοντας πως το πρώτο στάδιο του έργου (κατασκευή τάφρου) έχει ήδη ολοκληρωθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια και είναι έτοιμο να περάσει στη Β΄φάση, σας καλώ να λάβετε υπόψην τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη διακοπή ή ακόμη και τον κίνδυνο μη ολοκλήρωσής του, αλλά και τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, την περιβαλλοντική του διάσταση και την τεράστια συμβολή που θα έχει στην αγροτική παραγωγή όταν ολοκληρωθεί.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητώ να δοθεί προτεραιότητα στην ωρίμανση του έργου ώστε να καταστεί άμεσα επιλέξιμο στο ΠΑΑ 2014-2020, ενώ παράλληλα παραμένω στη διάθεσή σας να συμβάλω και εγώ στην πρόοδό της. 

1 σχόλιο

  • γλοβ
    γλοβ Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 19:12 Σύνδεσμος σχολίου

    για το δρομο απο μυγδαλια,βαλτεσινικο με τη λιμνη λαδωνα ενημερωστε μας καποιος δεν ηταν να ολοκληρωθει?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...