Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα νέα έργα που θα γίνουν από το "λιγνιτόσημο" (λίστα)!

Τα νέα έργα που θα γίνουν από το "λιγνιτόσημο" (λίστα)!
Η Επιτροπή Παρακολούθησης για τη ∆ιαχείριση και Υλοποίηση του Ε.Α.Π. Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, αποφάσισε οοµόφωνα και εισηγείται προς το Περιφερειακό Συµβούλιο για τα παρακάτω τα έργα:

1. Την τροποποίηση τίτλου του έργου του 4ου ΕΑΠ µε κωδικό A.7.α Από: «Αποπεράτωση σύνδεσης περιπατητικού µονοπατιού στον ποταµό Λούσιο» Σε : «Αποπεράτωση σύνδεσης περιπατητικών µονοπατιών στους ποταµούς Λούσιο και Αλφειό». Η πίστωση του έργου παραµένει στο ποσό των 150.000,00 €.

2. Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.23.ε και τίτλο «Συντήρηση δρόµου προς Αγ. Παρασκευή Τριποτάµου». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 70.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου.

3. Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.23.στ και τίτλο «Συντήρηση του δρόµου Ανεµοδούρι - Μαρµαριά». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 100.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου.

4. Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.23.ζ και τίτλο «Τεχνικά έργα στο δρόµο που συµβάλλει στην Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καρύταινα – Ανδρίτσαινα στην περιοχή Κωτιλίου - Παλάτου». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 70.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου.

5. Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.23.θ και τίτλο «Συντήρηση του δρόµου προς Γιαννέικα -∆υρράχι». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 150.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια  Πελοποννήσου.

6. Τον µηδενισµός της πίστωσης 5.000,00€ του υποέργου του 4ου ΕΑΠ µε κωδικό Α.24.α και τίτλο ∆ιάνοιξη – Βελτίωση αντιπυρικής ζώνης στο Τ.∆. Λυκοχίων» το οποίο δεν θα εκτελεστεί. 
 
7. Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.23.ι και τίτλο «Βελτίωση Χάραξης σε τµήµατα της οδού Κάτω Ασέα – Πάπαρης - Σκορτσινός». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου

8. Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.23.κ και τίτλο «Βελτίωση Χάραξης σε τµήµατα της οδού Καρύταινα - Ελληνικό». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου

9. Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.23.λ και τίτλο «Βελτίωση Χάραξης σε τµήµατα της οδού Ατσίχολος – Βλαχόραφτη - Σαρακίνι». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου

10. Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.23.µ και τίτλο «Βελτίωση Χάραξης σε τµήµατα της οδού Λεοντάρι – Καµάρα -∆υρράχι». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου

11. Την ένταξη του έργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Β.10 και τίτλο «Αναβάθµιση στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης της µονάδος ακτινοσκόπησης σε ψηφιακή, της έδρας οδοντιάτρου και αντικατάσταση της γεννήτριας πετρελαίου». Ο Προϋπολογισµός ,η συµµετοχή και η πίστωση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 70.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: ∆ήµος Μεγαλόπολης. Το ποσό της πίστωσης θα αφαιρεθεί από το ποσοστό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

12. Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.6.α και τίτλο «Κατασκευή στεγών (επικεράµωση για υγροµόνωση) των κτιρίων του Γυµνασίου και του Γενικού Λυκείου στη ∆.Κ. Μεγαλόπολης». Ο Προϋπολογισµός ,η συµµετοχή και η πίστωση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 150.000,00. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου.

13. Την ένταξη του έργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Β.12 και τίτλο «∆ιενέργεια επιδηµιολογικής µελέτης στον πληθυσµό του ∆ήµου Μεγαλόπολης». Ο Προϋπολογισµός ,η συµµετοχή και η πίστωση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 190.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: ∆ήµος Μεγαλόπολης, µε ισόποση µείωση από τον προϋπολογισµό την συµµετοχή και την πίστωση του έργου µε κωδικό Β.5 και τίτλο «Βιολογικός Μεγαλόπολης». Ο νέος προϋπολογισµός ,η συµµετοχή και η πίστωση του έργου ανέρχονται στο ποσό των 1.210.000,00 €. Η επιτροπή αποφάσισε η οριστικοποίηση της έγκρισης του έργου να γίνει στην επόµενη συνεδρίαση αφού παρουσιαστεί από τον φορέα υλοποίησης, ανάλυση του τι ακριβώς θα περιλαµβάνει η µελέτη.

Και κατά πλειοψηφία

1) Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.7.β και τίτλο «Μελέτη για την αξιοποίηση και ανάδειξη υφιστάµενων περιπατητικών µονοπατιών και ειδικών διαδροµών ποταµών Λούσιου και Αλφειού και περιοχής Λυκαίου Όρους». Η πίστωση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 35.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου. (Προγραµµατική Σύµβαση µε Πελοπόννησος Α.Ε.) Ο κ. Γκανάς και ο κ. Αντωνόπουλος ψήφισαν λευκό.

Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.23.η και τίτλο «Συντήρηση του δρόµου που συµβάλλει στην Ε.Ο. Μεγαλόπολης –Καλαµάτας στην περιοχή Βελιγοστής». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 130.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Αγγελόπουλος ψήφισε λευκό
 
 Την ένταξη του υποέργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.24.β και τίτλο «Αγορά αλεξικεραύνων για τον εξοπλισµό και προστασία πυροφυλακίων». Η πίστωση του υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 5.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ο κ. Αγγελόπουλος καταψήφισε. Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Τατούλης ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα να µεριµνήσει για την πρόβλεψη ενός ποσού από το ΕΑΠ, για την ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών για την καλύτερη προστασία της περιοχής.

 Την ένταξη του έργου στο 4ο ΕΑΠ µε κωδικό Α.59 και τίτλο «Μελέτη ατµοσφαιρικής ρύπανσης, διερεύνηση στους κατοίκους της περιοχής που γειτνιάζει µε τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης συµπτωµατολογίας από το αναπνευστικό σε εργαζόµενους, γενικό πληθυσµό και παιδιά». Ο προϋπολογισµός, η συµµετοχή και η πίστωση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 30.000,00 €. Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Πελοποννήσου (Προγραµµατική Σύµβαση µε ΕΛ.ΝΙ.Υ.Α.Ε.) Ο κ. Αντωνόπουλος καταψήφισε. Μετά την παρουσίαση του 9ου θέµατος της εισήγησης ο κ. Μιχόπουλος αποχώρησε.
Όλα τα έργα εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...