Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κολλίνες – Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής τίμησε τον ηρωικό Ηλία Ν. Δήμο (εικόνες)

Κολλίνες – Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής τίμησε τον ηρωικό Ηλία Ν. Δήμο (εικόνες)


Στις 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτη Ηλία, στις Κολλίνες Αρκαδίας, στο πολύ εντυπωσιακό ύψωμα «Πηλαλίστρα», κοντά στο εξωκκλήσι του Προφήτη, σε μια σεμνή και ωραία τελετή ψάλθηκε Τρισάγιο και έγιναν τα αποκαλυπτήρια της Αναμνηστικής Στήλης προς τιμήν του Ηλία Ν.Δήμου, του πρώτου νεκρού από την Αρκαδία στην Κρήτη, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος εναντίον των κατακτητών Ναζί στις 24 Μαϊου 1941 στα Περιβόλια Χανίων. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Κώστας Καπόγιαννης, συνοδευόμενος από τον τ. Πρόεδρο του Συλλόγου Κολλινιατών Σικάγου Κώστα Βρανά και του τοπικού Προέδρου Τάσου Πράσινου.

Επίσης ο κ. Καπόγιαννης κατέθεσε και Στέφανο και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη θυσία του Ηλία Ν.Δήμου και για την πρωτοβουλία των Κολλινιατών να τον τιμήσουν. Στη συνέχεια ο τελετάρχης Π. Ι. Καραφωτιάς επίσης εξήρε τόσο την ηρωική θυσία του τιμωμένου όσο και την πρωτοβουλία των Κολλινιατών τονίζοντας ότι αυτή αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα αντίστασης στην όποια απόπειρα υποδούλωσης της Πατρίδας και αναδεικνύει και το επίπεδο πολιτισμού μας. Μετά το πέρας της τελετής ο αδερφός του τιμωμένου, εκλεκτός Πρόεδρος του Συλλόγου Κολλινιατών Σικάγου Διονύσης Ν.Δήμος, παρέθεσε πλούσιο γεύμα στους πολυάριθμους παρισταμένους.

Παραβρέθηκαν πολλοί συγγενείς του τιμωμένου από το εξωτερικό και την Ελλάδα μεταξύ των οποίων ο τ.Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Φιλοτεχνικού Συλλόγου Τρίπολης Νίκος Δελφάκης, το ζεύγος Γ. Ξάμπλα από το Σύλλογο Κολλινιατών Σικάγου, ο Υποπτέραρχος ε.α. Πολύβιος Μαργιάς, η Κατερίνα Κορκοβίλη-Πετροπούλου και ο Απόστολος Ρεμετζούλος από το ΔΣ του Συλλόγου Κολλινιατών Αθηνών και πλήθος κόσμου.

Αξίζουν ιδιαίτερα εύσημα στον κ. Καπόγιαννη καθώς και στους κκ Βρανά και Ξάμπλα που ήρθαν από τις ΗΠΑ και τίμησαν τον ηρωϊκό Ηλία Ν.Δήμο και αυτό αποδεικνύει το αγνό ενδιαφέρον των ομογενών μας που τόσα πολύτιμα έχουν προσφέρει και προσφέρουν στην Πατρίδα!

Παρατηρητής

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...