Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel

Η Αρκαδία «αγκάλιασε» την Εύη Τατούλη (εικόνες)

Η Αρκαδία «αγκάλιασε» την Εύη Τατούλη (εικόνες)
Στην αγκαλιά των συμπατριωτών της Αρκάδων  βρέθηκε γIα δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η υποψήφια  βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Εύη Τατούλη που με την ομιλία της στην Αθήνα επισφράγισε τις πολιτικές και προγραμματικές της δεσμεύσεις για την Αρκαδία. Στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου στην Αθήνα η υποψήφια βουλευτής αναφέρθηκε στην έλλειψη μιας Μεγάλης Μεταρρύθμισης, μιας Νέας Μεταπολίτευσης με αρχές που να θεμελιώνουν ότι πάνω από τα κόμματα είναι η πατρίδα, και πάνω από τις ιδεολογίες η κοινή λογική, και η συναίνεση στα βασικά και πρωταρχικά.
Η χώρα χρειάζεται βαθιές θεσμικές αλλαγές για να πορευτεί και η Αρκαδία έχει ανάγκη στιβαρό σχεδιασμό και πολιτικούς που θα τον υπηρετήσουν από κάθε θέση σημειώνει στην ομιλία της η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας διαπιστώνοντας ότι οι καιροί που οι παλιοί πολιτικοί έβγαιναν στα μπαλκόνια και οι πολίτες χειροκροτούσαν έχουν περάσει για πάντα. Το ίδιο ξεπερασμένη είναι και η στείρα ανάμεσά τους αντιπαράθεση.
Την ώρα μάλιστα που πριν από λίγο καιρό, οι παλιοί πολιτικοί επιδίδονταν στις γνωστές τους αντιπαραθέσεις σχετικά με την προεδρική εκλογή σημείωσε η κα Τατούλη, ένας 19χρονος συμπολίτης μας ανέβαζε στο τουίτερ το εξής: «Πόσο αστεία είναι αυτά που συμβαίνουν. Τόσος χαμός για την εκλογή ενός ατόμου που απλά ακούει τα κάλαντα».

Νέα Δημοκρατία: Τελευταίο ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό, την ανασφάλεια, τον μηδενισμό και τον λαϊκισμό

«Η Νέα Δημοκρατία, εκφραστής μέχρι σήμερα των συντηρητικών οικογενειαρχών, πλέον όμως και των προοδευτικών και των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, που αντιστέκονται στον λαϊκισμό και επιζητούν την ασφάλεια και την σταθερότητα για να επιβιώσουν και να ευημερήσουν, αποτελεί το τελευταίο μεγάλο ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό, την ανασφάλεια, τον μηδενισμό και τον λαϊκισμό μιας ακραίας αριστεράς και μιας επικίνδυνης ακροδεξιάς» συνέχισε η κα Τατούλη οριοθετώντας τις αρχές που διέπουν τον αγώνα για την επόμενη ημέρα μιας πολύ δύσκολης πορείας που φτάνει στο τέλος της με την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Δεν έχει γίνει ακόμα η Μεγάλη Μεταρρύθμιση μιας  Νέας Μεταπολίτευσης

«Όποιος επιλέγει αυτόν τον δρόμο να πορευτεί, οφείλει να είναι ειλικρινής στην πολιτική του διαδρομή και πάντα συνεπής με τις αρχές και τις προσωπικές του αξίες» σημείωσε στην συνέχεια η υποψήφια βουλευτής στην ΠΕ Αρκαδίας ξεκαθαρίζοντας ότι «στην πρόκληση της νέας εποχής δήλωσα παρούσα, όταν κλήθηκα από τον πρωθυπουργό της χώρας σε ενεργή συμμετοχή προκειμένου να δημιουργήσουμε νέα δυναμική για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας». «Ίσως με ρωτήσετε: αφού στην πολιτική είναι η λύση, γιατί τότε το μέλλον φαντάζει ακόμη αβέβαιο και το φως στο βάθος του τούνελ παραμένει θολό; Γιατί, ενώ έγιναν τόσες επώδυνες μεταρρυθμίσεις, οι επιτυχίες είναι τόσο εύθραυστες;» αναρωτήθηκε η κα Τατούλη για να απαντήσει η ίδια ότι «δεν έχει γίνει ακόμη η Μεγάλη Μεταρρύθμιση». Η υποψήφια βουλευτής συνεχίζοντας την συλλογιστική της απάντησης της εξήγησε το ποια θεωρεί ότι είναι η μεταρρύθμιση αυτή «Η θεσμική αλλαγή της πολιτικής μας κουλτούρας. Αυτό είναι σήμερα το μείζον πολιτικό διακύβευμα. Ένα νέο πολιτικό συμβόλαιο, θεσμικά κατοχυρωμένο και προσαρμοσμένο στις νέες ανάγκες. Μια Νέα Μεταπολίτευση, τώρα που η παλιά έκανε τον κύκλο της αφού έδωσε ό,τι είχε να δώσει».

Ποιος είναι ο βουλευτής της επόμενης ημέρας;

Εμβαθύνοντας την πολιτική της προσέγγιση η κα Τατούλη περιέγραψε την βάση του προβλήματος που ξεκινά από τους αντιπροσώπου του έθνους σε κάθε ΠΕ περιγράφοντας το βουλευτή του σήμερα σε αντιπαραβολή με αυτόν της επόμενης ημέρας; «Ποιος είναι ο βουλευτής της επόμενης ημέρα; Είναι ο γνωστός πολιτικάντης του περιβόητου κλισέ «κατόπιν ενεργειών μου»; Είναι ο γνωστός αμέτοχος για χρόνια που επιδιώκει λευκές επιταγές για να συνεχίσει το ανύπαρκτο έργο του; Είναι ο γνωστός αφερέγγυος που ψηφίζει τα πάντα ή αντίστοιχα καταψηφίζει τα πάντα και κατόπιν περιφέρει τη δήθεν θλίψη του για τα όσα τον ανάγκασαν κάποιοι άλλοι να πράξει, παρά τη θέλησή του; Είναι ο γνωστός λάτρης των δημοσίων σχέσεων που τρώει τον χρόνο του στα τηλεοπτικά πάνελ και στο καφενείο της Βουλής; Αυτό το μοντέλο βουλευτή ανήκει οριστικά στο χτες. Και ο κάθε βουλευτής καλείται να χτίσει πάνω σε αυτήν δημιουργικά, τεκμηριωμένα και κυρίως να αναλαμβάνει την ευθύνη για την κάθε του ενέργεια. Χωρίς ενδοιασμούς. Και δίχως μισόλογα. Αυτό απαιτεί δουλειά. Κι όχι λόγια. Απαιτεί πολιτική άποψη. Και όχι απολίτικη αλλοθική συμπεριφορά. Απαιτεί τεχνική ικανότητα. Και όχι φανφάρες και ψευτοαντιπαραθέσεις. Για τέτοια πολιτικά στελέχη η κομματική πειθαρχία είναι περιττή. Αφού, η ενεργή συμμετοχή τους ισχυροποιεί το κόμμα τους. Και χρειαζόμαστε ισχυρά κόμματα για να έχουμε δυνατή δημοκρατία».

Πάνω από τα κόμματα είναι η πατρίδα, από τις ιδεολογίες η κοινή λογική, και η συναίνεση

Πάνω από τα κόμματα είναι η πατρίδα, και πάνω από τις ιδεολογίες σήμερα είναι η κοινή λογική, και η συναίνεση στα βασικά και πρωταρχικά συνέχισε η υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας για να διαπιστώσει «Χρειαζόμαστε σοβαρότητα, σχέδιο και ανθρώπους που θα το υπηρετήσουν με συνέπεια και συνέχεια προκειμένου μέσα στην επόμενη πενταετία να έχουμε επιτύχει κράτος δικαίου και δικαιοσύνης. Χρειάζεται η συνεννόηση να κατοχυρωθεί συνταγματικά. Χρειάζεται, τέλος, τα πολιτικά μας κόμματα να αναθεωρήσουν τις δομές τους, να ανοίξουν στην κοινωνία και να ξεκινήσουν έναν δημιουργικό διάλογο ανάδειξης νέων στελεχών μακριά από τις ιδιοτέλειες εκείνων που τα θέλουν τσιφλίκια του ενός ή του άλλου και επιλέγουν τη μετριότητα επειδή δεν μπορούν να αγγίξουν την δημιουργικότητα».

Η χώρα μας γέννησε τον Ορθό Λόγο

«Ο παραλογισμός ζει και βασιλεύει στην χώρα που γέννησε τον Ορθό Λόγο. Ο διάχυτος λαϊκισμός που για χρόνια έθρεψε τον δικομματισμό και την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία σήμερα γίνεται πια μηδενισμός» συνέχισε η κα Τατούλη στην ομιλία της η οποία διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, που γέμισαν την αίθουσα με τον ενθουσιασμό τους. «Θέλουμε λοιπόν μια δύναμη αλλαγής ή αρκούμαστε τελικά σε υποσχέσεις απαλλαγής; Επιδιώκουμε να γίνουμε ήρωες στην Ευρώπη ή τελικά θυσιάζουμε τους κόπους που προσφέραμε τα τελευταία χρόνια για να σωθεί η πατρίδα; Μπορούμε να εργαστούμε για το αύριο ή έχουμε προεξοφλήσει ότι αυτό δεν υπάρχει;» αναρωτήθηκε οδηγώντας τη ομιλία της σε πιο βαθιά πολιτική τοποθέτηση στην συνέχεια η υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία Εύη Τατούλη που περιέγραψε το σημείο που ο συντηρητισμός της κεντροδεξιάς με τον προοδευτισμό της κεντροαριστεράς βρίσκουν συναίνεση σε ένα πολιτικό σώμα.

Η ελεύθερη οικονομία είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη

«Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί παρά να συνθέτει πια σήμερα κεντροδεξιές και κεντρώες δυνάμεις. Που επιμένουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Που πιστεύουν ότι η ελεύθερη οικονομία είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη. Που κατανοούν ότι οι πολίτες είναι εκείνοι που παράγουν τον πλούτο και όχι τα κράτη. Που έχουν πειστεί ότι, κοινωνική πολιτική με δανεικά υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων, αλλά και των σημερινών γενιών. Που θέλουν να νοιώσουν ασφαλείς για να δημιουργήσουν τις αναγκαίες συνθήκες για ευημερία και δημιουργικότητα.  Που έχουν αποφασίσει μεγαλόψυχα ότι οι θυσίες που έγιναν, τις έκαναν για την πατρίδα και για το καλύτερο αύριο των δικών τους παιδιών. Που δεν θέλουν μια χώρα ηρωική, αλλά επιδιώκουν να επιβιώσουν σε μια χώρα κανονική. Και αυτό είναι το σημείο που ενώνεται ο συντηρητισμός της κεντροδεξιάς με τον προοδευτισμό της κεντροαριστεράς σε ένα πολιτικό σώμα». «Και εμείς αυτό είναι που διεκδικούμε σήμερα. Και το διεκδικούμε όλοι μαζί, συντηρητικοί και προοδευτικοί. Διεκδικούμε μια χώρα, μια χώρα κανονική. Με ασφαλή πορεία στο μέλλον, όπου πάνω από τα κόμματα θα είναι η πατρίδα και πάνω από τις ιδεολογίες θα βρίσκεται η κοινή λογική» κατέληξε η κα Τατούλη.

Νέα Δημοκρατία: Η επόμενη ημέρα της Νέας Εποχής

Το ζήτημα είναι ποιος είναι εκείνος ο πολιτικός χώρος, του οποίου οι αρχές και οι αξίες έχουν την δυνατότητα να απαντήσουν αξιόπιστα στα προβλήματα του χθες και να δώσουν λύσεις στο αύριο προβληματίστηκε η κα Τατούλη για να ξεκαθαρίσει ότι «αυτός ο πολιτικός φορέας είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Όχι μόνο αυτή που ήταν μέχρι χτες. Αλλά εκείνη που θα κληθούμε να ανασυγκροτήσουμε όλοι εμείς, να επανιδρύσουμε όλοι εμείς την επόμενη ημέρα. Την επόμενη ημέρα της νέας εποχής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του μνημόνιο

Από την άλλη πλευρά σημείωσε η κα  Τατούλη: «Ριζοσπαστισμός. Μηδενισμός. Ακραίες απόψεις. Ασυνέχειες και παράλογες ανακολουθίες. Ημιμάθεια και συνθηματολογία. Και σήμερα, αφού τα μνημόνια σκίστηκαν πολλές φορές μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, έρχεται ο Γιάννης Δραγασάκης να μας πει ότι θα μείνουμε στο πρόγραμμα για έξι μήνες ακόμη. Και ένα άλλο στέλεχος, ο Νίκος Ξυδάκης να παραδεχτεί ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει το δικό του «μεμοράντουμ». Ή σε απλά ελληνικά μνημόνιο. Τι θα περιέχει αυτό; Ουδείς γνωρίζει. Και ουδείς εξ αυτών νοιώθει την ανάγκη να μας ομολογήσει».

Η Αρκαδία, χρειάζεται την ισχυρότερη δυνατή πολιτική εκπροσώπηση

Η επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, χρειάζεται να βρει την δική μας πατρίδα, την Αρκαδία, με την ισχυρότερη δυνατή πολιτική εκπροσώπηση τόνισε η υποψήφια βουλευτής που εξήγησέ ότι «Χρειάζεται μια εκπροσώπηση με προοπτική, άποψη για την πολιτική και νέες ιδέες. Που θα διεκδικήσει για τον τόπο μας πόρους. Που θα συνεργαστεί και δεν θα επιδιώκει μονίμως να καπελώνει τους άλλους θεσμούς. Που θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, σε μια συνεχή, ανιδιοτελή και διαπροσωπική σχέση. Που θα ζυμώνεται μέσα στην κοινωνία και όχι σε κλειστά γραφεία με εκλεκτούς και λίγους. Προσωπικά, γνωρίζω καλά έναν τέτοιο Αρκά πολιτικό. Τον γνωρίζετε κι εσείς εξίσου καλά. Και του έχετε ανταποδώσει στον μέγιστο βαθμό την αγάπη που κι εκείνος για δεκαετίες εξέφρασε για τον τόπο και τους συμπολίτες του.  Δίπλα του γεννήθηκα πολιτικά. Εμπνεύστηκα. Εργάστηκα. Έμαθα να αγαπώ την Αρκαδία ουσιαστικά. Και με αυτήν την πολύτιμη εμπειρία, στέκομαι σήμερα μπροστά σας, εγώ, μία από εσάς, και σας ζητώ να με εμπιστευτείτε για αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη επόμενη ημέρα»

Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αρκαδική τοπική οικονομία

Ο τόπος μας είναι ένας τόπος πλούσιος. Γόνιμος. Με δημιουργικούς και μαχητικούς ανθρώπους ανέφερε η κα Τατούλη που έκανε στην συνέχεια εκτενή αναφορά σε όλα τα έργα και τις ανάγκες «Αν ο τόπος μας δεν έχει καταφέρει ακόμη να μπει σε μια ανοδική πορεία, αν τα έργα δεν έχουν αποδώσει όσο χρειάζεται, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να ξαναδούμε τα πράγματα με διαφορετική οπτική. Χρειάζεται πια να αλλάξουμε. Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αρκαδική τοπική οικονομία, ενταγμένη μέσα σε ένα περιφερειακό περιβάλλον. Μια οικονομία πραγματική, στηριγμένη στην παραγωγή και όχι σε φούσκες. Μια νέα οικονομία στραμμένη στο μέλλον, στραμμένη στον κόσμο. Μια οικονομία που θα  δίνει διέξοδο και δουλειές στους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. Και θα ξαναφέρουν πίσω κι εκείνους που έφυγαν».


Δεν ζούμε σε διαφορετικές πατρίδες και το μέλλον είναι κοινό

Η βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα είναι μια άλλη βουλή. Η ανανέωση της θα είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Σε αυτήν την βουλή, χρειαζόμαστε νέες ιδέες που θα εκφράσουν μια νέα πολιτική. Αυτή της συναίνεσης. Της συνεννόησης. Της συνύπαρξης. Το μέλλον είναι κοινό. Δεν ζούμε σε διαφορετικές πατρίδες. Και αυτό οι νέοι μπορούν να το αντιληφθούν και να το υπηρετήσουν καλύτερα γιατί για εκείνους η ανεργία και η απουσία προοπτικής δεν έχει χρώμα, δεν έχει κόμμα, δεν έχει δίλημμα. Ο στόχος είναι κοινός.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη του Ορθού Λόγου, της κοινής λογικής.

Η Νέα Δημοκρατία, εκφραστής μέχρι σήμερα των συντηρητικών οικογενειαρχών, πλέον όμως και των προοδευτικών και των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, που αντιστέκονται στον λαϊκισμό και επιζητούν την ασφάλεια και την σταθερότητα για να επιβιώσουν και να ευημερήσουν, αποτελεί το τελευταίο μεγάλο ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό, την ανασφάλεια, τον μηδενισμό και τον λαϊκισμό μιας ακραίας αριστεράς και μιας επικίνδυνης ακροδεξιάς σημειώνει η κα Τατούλη στην ομιλία της εξηγώντας ότι «Η Νέα Δημοκρατία μπορεί. Γιατί όλοι εμείς, όλοι εμείς είμαστε το νέο πρόσωπο της παράταξης απέναντι σε κάποιους που θέλησαν να την κρατήσουν μικρή κι αδύναμη, γιατί φοβήθηκαν να πουν την αλήθεια έγκαιρα».

Όχι άλλα χαμένα χρόνια.

Όχι άλλα χαμένα χρόνια. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Όχι άλλη στείρα αντιπαράθεση. Όχι άλλη ανθρωπιστική κρίση. Όχι στον μηδενισμό, την ιδιοτέλεια και τα κούφια συνθήματα. Όχι στην ξύλινη γλώσσα που εκφράζει απλά μια μικρόψυχη, σκληρή καρδιά, αδύναμη να χωρέσει αυτήν την μεγάλη δική μας πατρίδα και το κοινό μας αύριο!

Μάνα, σύντροφος και επαγγελματίας
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κα Τατούλη αναφέρθηκε στην οικογενειακή πολιτική και αξιακή της προίκα: «Όπως η αγάπη, έλεγε η γιαγιά μου Παρασκευή, προχωράει πάντα μπροστά, από τους γονείς στα παιδιά και μετά στα εγγόνια, έτσι και η πολιτική προχωράει μπροστά. Τα παιδιά μας γεννιούνται πιο έξυπνα, λέει συχνά η μητέρα μου και, σήμερα που είμαι κι εγώ πια μητέρα, αντιλαμβάνομαι καλά αυτό που συχνά ο πατέρας μου έλεγε, ότι οι αυθεντίες μας τέλειωσαν, ανήκουν πια οριστικά σε ένα σκοταδιστικό, αδιέξοδο παρελθόν. Πάντα πίστευα ότι κάθε νέα και σύγχρονη γυναίκα μπορεί να είναι μάνα, σύντροφος και επαγγελματίας. Έτσι πορεύτηκα έως σήμερα. Και με αυτές την αρχή θα προχωρήσω στο μέλλον. Αυτά είναι πολύτιμες παρακαταθήκες. Οι αξίες, που οι Έλληνες νοικοκυραίοι είχαν, οι αξίες που τα τελευταία χρόνια εμείς χάσαμε και χρειάζεται να τις ξαναβρούμε».

Περισσότερες φωτογραφίες, δείτε ΕΔΩ!Περισσότερες φωτογραφίες, δείτε ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...