Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel

Οδυσσέας: «Να σχεδιάσουμε όλοι ΜΑΖΙ την Ελλάδα του 2030»!

Οδυσσέας: «Να σχεδιάσουμε όλοι ΜΑΖΙ την Ελλάδα του 2030»!
Στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Στο δρόμο προς την κάλπη» μίλησε χθες ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε:


Ο κ.Τσίπρας, βλέποντας την προσπάθεια της Παράταξής μας και την ανταπόκριση του κόσμου, σκέφτεται να κάνει ακόμη ένα παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω πως δεν σκέφτεται πάλι πώς θα λεηλατήσει την Παράταξή μας, αλλά πώς θα προχωρήσει η χώρα. Όμως σήμερα η κα Γεροβασίλη είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με όποιον θεωρεί το μνημόνιο καταστροφικό, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή και τον κ.Καμμένο.

Σήμερα δεν υπάρχει πλέον θέμα “μνημονίου” – “αντιμνημονίου”. Το θέμα είναι αν μπορούμε να σχεδιάσουμε την Ελλάδα του 2030. Αν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μεϊμαράκης σκέφτονται να φυλάξουν τα νώτα τους και να αποδράσουν για να αφήσουν κάποιους άλλους, μόνους, όπως έγινε το 2009, και να θυμηθούν τον παλιό κακό αντιμνημονιακό τους εαυτό, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Η δυνατή Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και πολλών κινήσεων, δεν θα το επιτρέψει. Ο κ.Τσίπρας θα αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στους πολίτες και στη χώρα. Κυβέρνηση θα υπάρξει, με όλους αυτούς που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά, μέσα στην Ευρώπη.

Σήμερα όμως ας μιλήσουμε όλοι μαζί για την Ελλάδα του 2030. Να ξεκαθαρίσουμε πως η κρίση έφερε το μνημόνιο. Όσοι πίστεψαν το αντίστροφο, ψήφισαν Τσίπρα, ψήφισαν Ζάππεια και κατέληξαν σε ένα σκληρό πρόγραμμα.

Το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ απομυθοποιήθηκε. Πριν από μερικούς μήνες, υποσχόταν τα πάντα.

Ο κ.Τσίπρας τώρα παραδέχεται πως τα έκανε όλα λάθος. Πως ήταν λάθος το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Πως ήταν λάθος που δίχασαν τον κόσμο. Πως έκανε λάθος με τον κ.Βαρουφάκη και την κα Κωνσταντοπούλου, με τον κ.Λαφαζάνη, με το λογογράφο του.

Ο κ.Τσίπρας δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση. Ούτε στην παιδεία, ούτε στο κράτος, ούτε σε κανέναν άλλο τομέα. Στο ΕΣΠΑ κινδυνεύουν να χαθούν 3 δις ευρώ, όταν πέρυσι είχαμε απορρόφηση 5,8 δις ευρώ.

Το Μνημόνιο 3 δύσκολα θα εφαρμοστεί, με 95% φόρους και 5% μείωση δαπανών. Για να προχωρήσει, θέλει σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις. Για παράδειγμα, μιλώ εδώ και καιρό για ένα “new deal” με τον επιχειρηματικό κόσμο, χωρίς συνομωσιολογίες, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι στόχοι θα μείνουν, αλλά πρέπει να αλλάξει το μίγμα της πολιτικής με τρόπο εφικτό.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Η Παράταξή μας το πλήρωσε αυτό. Τους θέλουμε όλους για να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα. Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα: ο ελληνικός λαός ζητά πολιτική σταθερότητα. Θα ξανακάνουμε εκλογές σε έξι μήνες; Εμείς λέμε όχι. Χρειαζόμαστε Κυβέρνηση τετραετίας. Αυτό μας ενδιαφέρει. Ούτε τα Υπουργεία, ούτε το κράτος ως λάφυρο.

Ο κ.Τσίπρας επί επτά μήνες δεν έκανε τίποτε, και στο τέλος μας έφερε να ψηφίσουμε αναγκαστικά ένα πολύ σκληρό μνημόνιο: το μνημόνιο 3 Τσίπρα-Καμμένου. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να αποδράσει.

Έγιναν πολλά λάθη και παραλείψεις και από το χώρο μας. Αν όμως από το 2009 είχαμε πάει όλοι μαζί, χωρίς “Ζάππεια” και “Θεσσαλονίκες”, σήμερα η χώρα θα είχε βγει από το αδιέξοδο.

Η Παράταξή μας πέρασε πέντε δύσκολα χρόνια, με μία ομάδα στην οποία ο καθένας έχει την ιστορία του, το παρόν και το μέλλον του. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε – ειδικά από τον κ.Τσίπρα – να γίνει ο πορτιέρης της Παράταξής μας. Εμείς προχωράμε με αρχές, είμαστε περήφανοι για όλη αυτή την προσπάθεια που κάναμε, έχουμε ξεκαθαρίσει με το παρελθόν μας τι ήταν λάθος και τι όχι, και πάμε για τη νέα μεγάλη αρχή της Παράταξής μας.

Στην Παράταξή μας ξεκίνησε ένα μεγάλο εγχείρημα με την “Ελιά” που τώρα συνεχίζεται. Οι πολίτες γνωρίζουν το ΠΑΣΟΚ, και για τα αρνητικά του αλλά και για τα θετικά του: να μην ξεχνούμε και τα ΚΕΠ, το ΕΣΥ, τον εκσυγχρονισμό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Διαύγεια, αλλά και πολλά άλλα. Υπήρξαν και αρνητικά, είναι αλήθεια. Και πρέπει να είμαστε κάθετοι με πρόσωπα που βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, και το χρησιμοποίησαν προς όφελός τους. Εμείς έχουμε φτιάξει έναν τοίχο απέναντί τους, και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείξουμε ανοχή.

Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν καθαρά πρόσωπα, τα οποία μπορούν να εμπιστευθούν. Σήμερα χρειαζόμαστε σταθερότητα, ανθρώπους που μπορούν να μιλήσουν για το μέλλον, που παρεμβαίνουν στην Ευρώπη. Ήταν το ΠΑΣΟΚ και η κα Γεννηματά, με τον κ.Ολάντ, τον κ.Σουλτς και τον κ.Ρέντσι, που στήριξαν τη χώρα στην Ευρώπη όταν βρέθηκε στη δύσκολη θέση. Ο κ.Τσίπρας στη σοσιαλδημοκρατία, ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πει το ίδιο για τους συντηρητικούς που δεν στήριξαν τη χώρα μας. Για να είμαστε δίκαιοι, μόνο ο κ.Γιούνκερ στήριξε τη χώρα από τους Χριστιανοδημοκράτες.

Ας δουν τα πρόσωπά μας. Τα πρόσωπα των ανθρώπων που τα τελευταία πέντε χρόνια δώσαμε σκληρές μάχες για τη χώρα. Τα πρόσωπα που δείχνουν πως έχουμε σχέδιο, λέμε την αλήθεια και θέλουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα του 2030. Είμαι σίγουρος πως θα μας εμπιστευθούν: την αρχηγό μας, τη Συμπαράταξη, τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...