Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα της Ισπανίας, θα μπούμε σε περιπέτειες σαν κι αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν"

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα της Ισπανίας, θα μπούμε σε περιπέτειες σαν κι αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν"

«Η Ισπανία μεταχειρίζεται μια σειρά από εργαλεία προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, οι επιδόσεις της χώρας μας είναι καλύτερες από τις επιδόσεις της Ισπανίας», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η ανεργία στην Ελλάδα έχει πέσει με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς απ' ό,τι στην Ισπανία. Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτεροι απ' ό,τι στην Ισπανία. Η μείωση του χρέους στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στην Ισπανία. Σε βασικά οικονομικά μεγέθη η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει πετύχει πολύ καλύτερες επιδόσεις για την πατρίδα και για την ελληνική κοινωνία από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας» πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε:

η Ισπανία έχει μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια από εμάς. «Με απλά λόγια, τα 3,5 δισ. που θα έλειπαν από την Ελλάδα αν εφαρμόζαμε αυτού του είδους τα μέτρα, θα μας έβαζαν σε περιπέτειες σαν κι αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν. Κανείς δεν έχει υποδείξει από πού θα αναπληρωνόταν αυτό το κενό. Θα βάζαμε καινούργιους φόρους; Θα αυξάναμε ξανά τον ΕΝΦΙΑ; Θα ξαναμπαίναμε σε μια λογική και συζήτηση της προηγούμενης τετραετίας;» είπε.

Επίσης ανέφερε ότι το πρώτο ζήτημα, ήταν ότι ο δημοσιονομικός χώρος θα έπρεπε από κάπου να καλυφθεί και αυτό θα σήμαινε, ενδεχομένως, παραπάνω φόρους και επιβαρύνσεις για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. «Κάτι που στη δική μας την πολιτική είναι εκτός ατζέντας, κάτι που κανείς στην ελληνική κοινωνία δεν θέλει να ξαναθυμηθεί» υπογράμμισε.

Επιπλέον σημείωσε ότι υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες κατά πόσο θα απέδιδαν αυτού του είδους τα μέτρα, στο να περάσει αυτή η μείωση του ΦΠΑ στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή.

«Με μια σειρά από μέτρα και παρεμβάσεις, η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να δημιουργεί επιπλέον βάρη στον κρατικό προϋπολογισμό -αυτό είναι μια απάντηση σε όσους μας κατηγορούν ή ανησυχούν μήπως τα επιδόματα επιβαρύνουν την οικονομία συνολικότερα και μας βάλουν σε περιπέτειες- έρχεται και δίνει μέρισμα στην ελληνική κοινωνία για να στηρίξει τους πλέον ευάλωτους» είπε και συμπλήρωσε: «έχουμε αποδείξει ότι δεν μετράμε τον πολιτικό χρόνο ανάλογα με το πόσο μακριά είμαστε στις εκλογές. Τον μετράμε ανάλογα με το πώς πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρχει κατηγορία συνταξιούχων που δεν θα δει, έστω και μια μικρή σύνταξη. «Η πραγματικότητα είναι, ότι για πρώτη φορά ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια πολύ μεγάλο κομμάτι των συνταξιούχων θα δει ουσιαστική, θετική διαφορά στο εισόδημά του. Και αν σε αυτή τη διαφορά έρθουμε και προσθέσουμε μια σειρά από μειώσεις φόρων όλο το προηγούμενο διάστημα και μια σειρά πολιτικών ενίσχυσης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, δεν άφησε καμία κοινωνική και εισοδηματική ομάδα έξω από αυτή τη στήριξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα» είπε.

Για την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ από την κυρία Τσαπανίδου αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Ηλιόπουλο στο καινούργιο του εγχείρημα ανέφερε «εκείνο, όμως, που κυρίως μετράει και από το οποίο περιμένουν να μας κρίνουν οι πολίτες είναι οι προτάσεις, οι πολιτικές. Είναι γενικώς οι συντεταγμένες μας στο πολιτικό σκηνικό.

Ελπίζω αυτό να σηματοδοτήσει και μία επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στο να στραφεί σε κάποια πράγματα τα οποία να αφορούν πιο πολύ την κοινωνία και να έχουμε μία αντιπαράθεση που να εδράζεται σε πραγματικά γεγονότα».

Για τις εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι μετά την Άνοιξη είναι πιθανόν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. «Είχαμε πει ότι οι εκλογές θα γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας και παραμένουμε συνεπείς σε αυτό. Είμαστε απολύτως ειλικρινείς και καθαροί με την ελληνική κοινωνία. Θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής, που είναι λογικό να προκύψει αυτοδύναμη Κυβέρνηση, μία καθαρή εντολή για να σχηματίσουμε μία Κυβέρνηση σαν και αυτή που κράτησε την Ελλάδα όρθια αυτά τα 3-3,5 πολύ δύσκολα χρόνια» είπε.

 
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 18:28 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΘΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ..!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 18:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά αυτός ο προκλητικός "κύριος" σας δουλεύει μέσα στα μούτρα σας. Καλά να πάθετε εσείς που τους ψηφίσατε. Ζήστε τώρα με τα ξεροκόμματα που σας πετάνε σαν τα αδέσποτα σκυλιά. Α και πού είστε; Στις εκλογές να πάτε να πιάσετε στασίδι πρωί πρωί μη χάσετε την ψήφο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 17:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην ξεχάσετε να τρέξετε να τους ψηφίσετε στις εκλογές για τα μεγάλα καλά που μας έχουν κάνει και πρέπει να τους βαράμε και τεμενάδες, σύμφωνα με το αρχιφασισταριό Άδωνι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 13:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε δεν ντρέπεστε αλήτες ! Αντί για αυτό 8.5 δις ευρώ αναθέσεις και 3 δις κέρδη στους πετρελαιαδες !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...