Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΕΝΦΙΑ: Προς παράταση η πρώτη δόση

ΕΝΦΙΑ: Προς παράταση η πρώτη δόση
Τρέχουν να προλάβουν στην κυβέρνηση, καθώς όσο περνούν οι μέρες και δεν διορθώνονται τα λάθη που έχουν αποκαλυφθεί στον ΕΝΦΙΑ, αυξάνονται οι αντιδράσεις τόσο από τους ιδιοκτήτες όσο και από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.


Στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν έως την Παρασκευή να έχουν εντοπιστεί όλα τα πεδία που πρέπει να γίνουν διορθώσεις ώστε να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Ωστόσο, ακόμα και η διόρθωση των λαθών προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, καθώς γιατί σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί η έκδοση Υπουργικής Απόφασης ή εγκυκλίου, αλλά απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Ακόμα όμως και μετά τις όποιες αλλαγές ανακοινωθούν, θα χρειαστεί χρόνο ώστε αυτές να εφαρμοστούν στον υπολογισμό του φόρου και στη συνέχεια να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία ήδη έχουν αναρτηθεί στο TAXIS.

Σε αυτό το πλαίσιο, βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουν ζητήσει να αναβληθεί η καταβολή της πρώτης δόσης, για το τέλος Σεπτεμβρίου.

Πάντως παρ΄ όλα αυτά, το οικονομικό επιτελείο ξεκαθαρίζει ότι οι διορθώσεις που θα γίνουν δεν πρέπει να επηρεάζουν τον στόχο εσόδων 2,650 δισ ευρώ, από τον ΕΝΦΙΑ.

Με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών, 27 βουλευτές της Ν.Δ. αναδεικνύουν, επίσης, το θέμα της τεράστιας διαφοράς αντικειμενικών- εμπορικών τιμών, αλλά και των ανεκμετάλλευτων κατοικιών, που πλέον δεν απαλλάσσονται από το Φόρο Ακινήτων.

(Πηγή: capital.gr)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...