Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βάσεις 2014: Εκτόξευση μορίων σε 45 σχολές ΑΕΙ

Βάσεις 2014: Εκτόξευση μορίων σε 45 σχολές ΑΕΙ
Δύσκολη χρονιά το 2014 για το σύνολο των υποψηφίων που διεκδικούν μία θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας -Σε ποιες σχολές θα «απογειωθούν» οι βάσεις.


Στο «κόκκινο» η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που διεκδικούν μία θέση τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το 2014 θα είναι μια δύσκολη χρονιά σχεδόν για το σύνολο των υποψηφίων με 45 Σχολές να παρουσιάζουν εκτόξευση των μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600-700. Όπως αναφέρει το «Έθνος», η εικόνα φαίνεται πως θα διαμορφωθεί ανοδικά σχεδόν σε όλες τις Σχολές και αν υπάρχει «κάθοδος» μορίων σε κάποιες, αυτό θα επηρεαστεί αποκλειστικά και μόνο από τις επιλογές που έκανε φέτος ο κύριος όγκος των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο του αλλά και από τις επιλογές των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κ.ά.) όσον αφορά κυρίως τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι Σχολές που επέλεξαν, αφού ο νόμος τους έδωσε το δικαίωμα της ελεύθερης μετεγγραφής.

Πού θα «απογειωθούν» οι βάσεις

Οι εκπαιδευτικοί που ασχολούνται με τα στατιστικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων τονίζουν στο «Έθνος» ότι με δεδομένο πω οι περισσότεροι αριστούχοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης επιλέγουν σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, οι υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές Σχολές θα έχουν απογείωση στις βάσεις και κυρίως αυτές των Πολιτικών Μηχανικών, για να ακολουθήσουν τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτονικές, με κάπως λιγότερα μόρια παραπάνω.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα περισσότερο τυχεροί θα είναι οι υποψήφιοι του 1ου επιστημονικού πεδίου, οι οποίοι θα δουν τις βάσεις των σχολών που τους ενδιαφέρουν να παρουσιάζουν άνοδο μέχρι 205 μόρια ακόμα και αν πρόκειται για τις Νομικές Σχολές.

Πάντως, αυτοί που στοχεύουν σε Σχολές κοντά στα 16.000 μόρια πρέπει να είναι περισσότερο αισιόδοξοι ότι η άνοδος των μορίων δεν θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πρόκειται δηλαδή, για σχολές όπως της Ιστορίας, των Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Πολιτικής Επιστήμης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, ΜΜΕ, κ.ά.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» σχετικά με τις Ιατρικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να σπάσουν το «φράγμα» και να κινηθούν μάλλον στα επίπεδα του 2012, δηλαδή πάνω από 19.000 μόρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...