Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποφυλακίζεται βουλευτής της Χρυσής Αυγής!

Αποφυλακίζεται βουλευτής της Χρυσής Αυγής!
Σχεδόν ένα μήνα μετά την προφυλάκισή του αποφυλακίζεται, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Σύμφωνα με το βούλευμα (1502/2014
), ο βουλευτής, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, θα διαβεί την έξοδο των φυλακών Κορυδαλλού μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.
Ανακρίτριες και εισαγγελέας τον προφυλάκισαν με το σκεπτικό ότι εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική δραστηριότητά του, καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ανήκε στη στενή ηγετική ομάδα του κόμματος και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική δράση της.
 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ελεύθερος ο Συναγωνιστής Βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Είχε κριθεί προφυλακιστέος με το άθλιο και ανυπόστατο σκεπτικό ότι είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή άρα πρέπει να μπει στην φυλακή χωρίς να του καταλογιστεί απολύτως καμία παράνομη πράξη.
Έγινε σήμερα δεκτή η προσφυγή κατά της παράνομης προφυλάκισης του Αρτέμη Ματθαιόπουλου και εντός των επομένων ημερών αποφυλακίζεται.
Η προσφυγή αφορούσε την κατάπτυστη απόφαση των Ντογιάκου-Κλάπα για την φυλάκιση του βουλευτή με σκεπτικό την συμμετοχή του στο Πολιτικό Συμβούλιο της Χρυσή Αυγής.
Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε απαράδεκτη την συγκεκριμένη απόφαση, η οποία είχε ήδη καταδικαστεί στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού.
Επίσης δεν επεβλήθη κανένας αντισυνταγματικός περιοριστικός όρος όπως η απαγόρευση πολιτικών ομιλιών εκ μέρους του βουλευτή.
Η προσωρινή κράτηση αντικαταστάθηκε με τους τυπικούς όρους της επιβολής χρηματικής εγγύησης και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα μέχρι την δίκη.
Ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος θα συμμετέχει κανονικά στις δράσεις του κόμματος εντός και εκτός βουλής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...