Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Κλειδώνει» η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη σε εφορία και Ταμεία

«Κλειδώνει» η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη σε εφορία και Ταμεία
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η νέα ρύθμιση για χρέη στην εφορία και τα Ταμεία, όπως διαρρέεται από στελέχη της κυβέρνησης παρά τις διαφωνίες σε τεχνικό επίπεδο που έχουν προκύψει με την Τρόικα.


Ο λόγος για την επίσπευση των διαδικασιών είναι ότι έχουν «παγώσει» όλες οι πληρωμές σε εφορίες και Ταμεία. Στη νέα ρύθμιση όμως θα υπαχθούν και οι οφειλές του Σεπτεμβρίου, ενώ αδιαπραγμάτευτη χαρακτηρίζεται η επέκταση του αριθμού των δόσεων έως και τις 100, για χρέη που δεν ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα «αγκάθια» για την επίτευξη συμφωνίας, είναι τα κίνητρα παραμονής που πρέπει να δοθούν σε όσους οφειλέτες έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση, αν και δεν αποκλείεται τελικά να προβλεφθούν αντικίνητρα που θα καθιστούν δύσκολη τη μεταπήδηση τους στη νέα ρύθμιση με τις περισσότερες δόσεις. Διάσταση απόψεων υπάρχει, επίσης, για το εύρος του "κουρέματος" που πρέπει να υποστεί το επιτόκιο που επιβαρύνει τις προσαυξήσεις, καθώς η ελληνική πλευρά επιμένει στη μείωση του κατά 50%. Έντονες είναι οι ενστάσεις που φέρεται να έχει εγείρει η Τρόικα και στο εύρος του "κουρέματος" των προσαυξήσεων, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό είναι τουλάχιστον 30% για την εξόφληση οφειλών σε 72 δόσεις.

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα, για τη νέα ρύθμιση οφειλών, αναμένουν περίπου 3 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα, με χρέη σε εφορίες και ταμεία που αγγίζουν συνολικά τα 87 δισ. ευρώ κι ενώ από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ξεκαθαρίζουν ότι όσοι δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα, θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, τον περασμένο μήνα, έγιναν 18.662 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, κυρίως καταθέσεις, οφειλετών Ταμείων, άλλες 17 κατασχέσεις ακινήτων, καθώς και 26 αναγγελίες πλειστηριασμών. Το σύνολο των οφειλών για τις οποίες κινήθηκαν διαδικασίες κατασχέσεων ανέρχεται στα 357 εκατ. Ευρώ.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...