Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδυσσέας: «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν παίξαμε με τη χώρα, όπως έπαιξαν άλλοι»

Οδυσσέας: «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν παίξαμε με τη χώρα, όπως έπαιξαν άλλοι»
Βασικά σημεία της ομιλίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου προϋπολογισμού 2015, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:


• Οι Έλληνες επιχειρηματίες θα επωφεληθούν από τα 20 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ 2014-2020. Θα αξιοποιήσουν τα 2,6 δισ. ευρώ του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία». Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υποστηριχθούν από 100 εκ.ευρώ εμπροσθοβαρών νέων δράσεων των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ. Τα είκοσι νέα Ε.Π. προχωρούν προς έγκριση. Η απορρόφηση κονδυλίων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου θα είναι πλήρης – ούτε ένα ευρώ δεν θα επιστραφεί στις Βρυξέλλες. Τα Επιμελητήρια θα εμπλακούν άμεσα στη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Η διαδικασία υποβολής φακέλου από τους νέους επενδυτές απλοποιείται. Η πλατφόρμα StartUp Greece για νεοφυείς επιχειρήσεις εξαπλώνεται. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, υπάρχει ένα μικρό ή μεγάλο έργο, ένας μικρός ή μεσαίος επιχειρηματίας που υποστηρίζονται από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ.

• Διαψεύσαμε όσους φοβούνταν και όσους ήλπιζαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Δεν ήμαστε πολλοί αυτοί που το πιστεύαμε από την αρχή. Εμείς, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βαδίσαμε όλον αυτό το δύσκολο δρόμο τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποδοκιμασίες, με προπηλακισμούς, με ύβρεις από πολλούς, το ξέρουμε καλά. Η παράταξή μας πλήρωσε βαρύ τίμημα για την υπεύθυνη και ειλικρινή στάση που κράτησε. Όμως ούτε μνημόνια τάχα «σκίσαμε», ούτε τα «καταργήσαμε» δήθεν με ένα άρθρο. Ούτε καταθέσεις διώξαμε από τη χώρα, ούτε επενδυτές απειλήσαμε.

• Η Νέα Δημοκρατία συντάχθηκε με αυτή τη στάση, έστω και την τελευταία στιγμή. Βέβαια, δεν ξεχνούμε τις ευθύνες της: σήμερα καταγγέλλει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πριν από δυόμισι χρόνια την ακολουθούσε... Η αντιπολίτευση – ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, όπως η ΝΔ τότε – προσπαθεί να πει στους πολίτες ότι η έξοδος από το μνημόνιο είναι υπόθεση πολιτικής βούλησης, που δήθεν την έχουν αυτοί, αλλά δεν την έχουμε εμείς... Και επιμένουν να στέκονται απέναντι, παρέα με τους παράλογους και τους ακραίους... Λες και επιχειρείται να ξαναστηθεί το σκηνικό του 2012.

• Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν παίξαμε με τη χώρα, όπως έπαιξαν άλλοι.Δουλεύουμε για να χτίσουμε μία πραγματικά προοδευτική και εξωστρεφή προοπτική για την πατρίδα μας. Δεν θα επιτρέψουμε η μέχρι σήμερα προσπάθεια να παιχτεί σε μια ζαριά, όπως θέλει η αντιπολίτευση. Ο ρόλος της κεντροαριστεράς σε αυτή την προσπάθεια είναι κομβικός – με την προϋπόθεση της ενότητας και του εποικοδομητικού διαλόγου. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να σηκώνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν.

• Η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να κάνει το μεγάλο βήμα σε μία νέα εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας και ισοτιμίας με όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, ως Κυβέρνηση, ως Βουλευτές, έχουμε ένα και μόνο στήριγμα για να πάρουμε τις αποφάσεις να οδηγήσουμε τη χώρα σε αυτή την εποχή: τη βούληση των πολιτών. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης και αναφοράς μας, σε όλη μας την πορεία. Και οι πολίτες γνωρίζουν το παρελθόν, και πιστεύουν και ελπίζουν στο μέλλον.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...