Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλα κίνητρα και «εκπτώσεις» για να ρυθμίσετε τα χρέη προς το δημόσιο!

Μεγάλα κίνητρα και «εκπτώσεις» για να ρυθμίσετε τα χρέη προς το δημόσιο!
Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο σε 100 δόσεις που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Μία ρύθμιση που αφορά χιλιάδες κόσμο στην Αρκαδία.
Ειδικότερα, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ως 31.12.2013 δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης κατά 50% σε όλο το ποσό της οφειλής εξαιρουμένων οφειλών που αφορούν ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, εφόσον το χρέος εξοφληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις με μίνιμουμ πρώτη δόση τα 200 ευρώ που είναι το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης που προβλέπει η ρύθμιση.
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ως 31.12.2014 όλοι οι οφειλέτες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Στις περιπτώσεις που τα χρέη οφείλονται σε πολλές ΔΟΥ το ελάχιστο ποσό είναι 10 ευρώ ενώ αν είναι συγκεντρωμένα σε μία ΔΟΥ το ελάχιστο ποσό είναι 20 ευρώ. Για τους οφειλέτες αυτούς παραμένει σε ισχύ η πρόβλεψη της προηγούμενης ρύθμισης για διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων αν καταβάλουν το χρέος εφάπαξ. Για την εξόφλησή του σε 2 έως 5 δόσεις θα προβλέπεται διαγραφή του 90% των προσαυξήσεων. Μετά τις 5 δόσεις και ανά 10 δόσεις θα υπάρχει κλιμάκωση του ποσοστού της διαγραφής που θα καταλήγει στο 30%.
Τα χρέη ως 5.000 ευρώ εντάσσονται άτοκα, χρέη πάνω από 5.000 ευρώ εντάσσονται με επιτόκιο 3%.
Επίσης προβλέπεται ότι για καθυστέρηση πληρωμής τριών δόσεων θα υπάρχει προσαύξηση επιτοκίου 0,25%.
Καταργείται η προϋπόθεση της προηγούμενης ρύθμισης να πρέπει να έχουν υποβληθεί όλες οι φορολογικές δηλώσεις για την ένταξη σε αυτήν.
Η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει στο τέλος Απριλίου για όσους θέλουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό του χρέους ενώ για τις 100 δόσεις λήγει στο τέλος Μαΐου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...