Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πανελλαδικές – Μείωση εισακτέων, μάχη για μια θέση στα ΑΕΙ

Πανελλαδικές – Μείωση εισακτέων, μάχη για μια θέση στα ΑΕΙ
Μάχη για μια θέση στις περιζήτητες σχολές θα δώσουν φέτος οι 101.508 υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, καθώς υπάρχει σημαντική μείωση στον αριθμό των εισακτέων και κυρίως στα Πανεπιστήμια, τόσο στα κεντρικά όσο και στα περιφερειακά.


Φέτος ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μειώθηκε κατά΄1.960 θέσεις και θα εισαχθούν στα ΑΕΙ 68.345 υποψήφιοι ενώ πέρυσι είχαν εισαχθεί 70.305.

Από τα στοιχεία που έδωσε χτες το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται ότι στα πανεπιστήμια οι θέσεις μειώθηκαν κατά 2.535 και στα ΤΕΙ αυξήθηκαν κατά 575. Σύμφωνα με τις χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου, από αυτές τις θέσεις οι 44.200 θα δοθούν στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και οι 24.145 θέσεις στα ΤΕΙ και στις τουριστικές σχολές.

Βάσει της αναλογίας θέσεων – αριθμού υποψηφίων, προκύπτει ότι ο ένας στους τρεις (περισσότεροι από 33.000) υποψήφιους θα μείνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου, θα λάβουν μέρος 101.508 υποψήφιοι, που θα «κονταροχτυπηθούν» για τις 68.345 θέσεις, οι οποίες θα διατεθούν ως εξής:

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:











Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...